![]() |
(riješeno) WDC WD40EZRX bad sectori
1 privitaka
primjetio sam danas upozorenje na programu neznam jel ovo nesto ozbiljno
hdd je star jedno mjesec dana garanciju jos imam neznam dal da vracam i dal ce mi priznat nato posto sve radi ok |
RMA momentalno. Prvo backup i čupaj van i nosi.
Imao sam WD10EZEX-a iliti 1TB Blue. Ista stvar beše, identična. Nakon toga je prokliktao. Vraćaj i moraju ti priznat. Samo lijepo to isprintaj i priloži uz HDD. Ide novi bez greške. |
aha sad cu ja backup i format pa nek se jebu i oni i hdd
|
savjetujem ti da si sto prije prebacis podatke sa tog diska, sto se vise vrti vece su sanse da se ...erm...pokvari? (ne znam pristojnu rijec za ovaj opis)
i rma kao sto ti je brko rekao |
evo stanje od danas sa 1 se povecalo na 6
sad skeniram hdd sa wd alatom da vidim sta ce i on rec pise da ce potrajat oko 10 sati napravio sam sinoc backup sutra ga nosim na zamjenu totalno sam razocaran u wd hdd ovo mi se jos nije desilo na seagate i hitachi http://i60.tinypic.com/25ivuv9.jpg |
kažem ja WD je šrot
kupio ovaj tjedan hitachi 1tb sa 22 000 radnih sati disk kao da je nov.imam i seagate sa 18 000 radnih sati.dosad mi krepalo par tih WD-ova...srećom imaju dobru garanciju |
sve je to šrot ak ćemo tako gledat. sve. nešto je skuplji šrot, a nešto jeftiniji.
treba imat backup i nema frke. OK, i garantiju na disk :) |
Citiraj:
|
Crnih naravno.zato ih i uzimam jer znam da nece izdrzat tih 5 godina
|
Podsjeti me sutra da ti jedan SS pošaljem o jednom crncu iz problematične serije.
|
e jedno pitanje kad dobijem novi hdd jel trebam ugasit idle3 timer ? posto se radi o green ta opcija je ukljucena a citam da nije ok jer je ogranicen broj parkiranja
|
Citiraj:
Vidis recimo svima su maxtori krepali (stari ofc) bar jednom, moja 3 nisu :D Disk nije nesto sto nece nikad krepat al da je wd sranje to je daleko od istine. |
Citiraj:
Moj je crko mojom greskom. Slucajno napravio kratki spoj na elektronici kad sam nes cackao oko nosaca za vent koji je bio montiran na hdd kavez. Srecom, nabavio novu elektroniku i mali dan danas radi kod susjeda :D |
evo predao sam hdd u Links mogu rec da sam razocaran salju ga u servis kazu od 7 do 30 dana da moram cekat uz disk sam im predlozio i sliku gdje se vidi greska da je hdd u k...cu nikad vise kod njih necu kupovat potpuno neozbilja firma
http://i58.tinypic.com/2li9dog.jpg |
Meni se čini da ti nikada u životu nisi ništa reklamirao pa ti je malo nejasna ta procedura.
Normalno da ide na servis gdje će se utvrditi (ne)ispravnost HDD-a. Nije onaj u trgovini ovlašten da tebi daje odmah novi HDD na osnovu nekakvog isprintanog papira koji si tamo donijeo. |
30 dana... Jao.
|
Citiraj:
|
Thumbs up za HGspot ali to tako ne funkcionira i mora proći servis.
Ajd da si donijeo neki bezvezni usb stick od 100 kn pa bi ti možda i dali novi na licu mjesta, ali ovo je ipak prilično skup komad hardvera i ovlašteni servis ga treba testirat. |
30 dana je puno. al je problem dok nisi iz zagreba... ja sam jednom nosio bio u zg direkt u servis (ve-milov, na vrbanima), mislim da sam za cca 10-14 dana dobio novi, WD Blue. i dan danas radi u kompu koji sam dao braticu ;)
al sve je u pravilu tako sta saljes na servis... moras imat nesto zamjensko, bio to disk, mobitel ili nesto trece... |
Eo ja svog nosim sutra reklmirat pa cemo vidit sta ce meni reci....i koji cu dobiti novi disk.vracam 1.5tb a tog vise nema u proizvodnji
|
2tb ćeš dobiti.
|
Citiraj:
Ovo. Jer garancije za neuništivost nema. Samo je pitanje kada i kojem postotku kvarova se radi u određenoj seriji. |
Svi komentiraju ovo 30 a nitko ne komentira 7. Znači 7-30 dana. Osiguravaju se u slučaju nekog blesavog problema, jer HDD možeš staviti na test i vidjeti sa SMART-om stanje diska, a ako ti dođe matična koja se ne pali jednom u mjesec dana onda ju treba i testirat mjesec dana, jel..
Vjerojatno će srediti to u tjedan-dva, ovisno o zakrcanosti servisa |
16 dana sam čekao WD10EZEX iz Msana. Kliktao je i drndao, dakle nije se imalo što testirati. Pa eto... u Hrvatskoj se očito i testira očigledno neispravna roba.
|
evo izgleda cu i ja dobit brze nego sto su rekli :D
dobio sam jutros mail rekli su da je hdd testran i da je neispravan narucit ce novi hdd i poslat ga za SB poslovnicu tako da se nadam kroz par dana da ce stic |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:31. |