![]() |
Acer E5-521G dodatni SSD/HDD
Pozdrav kolege,
treba mi informacija ili savjet gdje nabaviti onu ladicu za dodatni hdd ili ssd. Imam jedan ssd viska i htio bi ga stavit pod sistemski disk u laptop. Sad me jedino zanima gdje da nabavim tu ladicu? I jel treba nest posebno nastalavat u biosu laptopa? Jel postoji neka razlika u brzini prijenosa ako koristim ssd u ladici, a ne na standardnom mjestu HDD-a? Hvala unaprijed! :) |
Mikronis, Links ili ebay...
Ugradio SSD umjesto CD-a, nema razlike u brzini, jer su oba port-a SATA II Provjeri samo da li ti paše za laptop... http://www.mikronis.hr/detalji_proiz...-gesv-294.aspx |
Ima i jeftinijih, no najisplativije ti je naručiti s ebaya za 40ak kuna, ako ti nije problem čekati.
Najčešće se SSD stavlja na mjesto HDDa, a HDD u caddy, jer je često samo HDD slot SATA III, a u nekim laptopima poput mog (Lenovo B590) BIOS uopće ne prepoznaje caddy (odnosno disk u njemu) kao butabilan i ne nudi ga u boot opcijama u BIOSu pa i nemaš drugog izbora. |
Ok, ma vidio sam te jeftinije zamjenske varijante prek ebaya, al sam mislio da je za svaki laptop posebna ladica, pa uzmem tu neku za 100kn kod nas.
I jos jedno pitanje. Kako bi otvorio laptop i zamjenio HDD sa SSD-om, mislim da moram skinuti tipkovnicu. Gubim li time jamstvo ili ne? Znam da se ne gubi ak je easy acces, al me brine ovaj pothvat :/ Hvala unaprijed! :) |
moraš komplet rastavit lap jer hdd nije ispod tipkovnice već desno od touchpada. mislim da će ti radit i sa caddy-a jer acer nije mušičav što se tiče takvih stvari
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:06. |