PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Fitness narukvice, brojač koraka (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=269991)

dadoremix 16.05.2015. 21:47

Fitness narukvice, brojač koraka

Pozdrav
nisam znao pod koju rubriku stavim ovo, pa ajmo ovdje

Dal ima ovdje kakvih sportaša i wanna be sportaša
Moja ženica si je zgruntala da bi ona nekvu narukvicu koja prati koliko metara je pretrčala sa svojom ekipom, broj koraka i otkucaje srca
Koliko ja pratim tu tehniku, znam da postoje ti "satovi" koji prate.
Pa ako netko može da podjeli iskustvo, šta kupit, ebay nije problem

Ja sam našao nešto ovakvo ali nisam siguran da je to to..
pa ajmo sa vašim iskustvom i mišljenjem.

tech 16.05.2015. 22:46

Ovo ti je kopija Gear Fita, Fit sam nosio neko kratko vrijeme. Oke je, broji korake, otkucaje srca i ima neke osnovne funkcije smart watcha.
Baterija dosta dugo drži čak i kad ga maltretiraš.

Postoje i narukvice(fitness trackeri), bez displeja pa sve pratiš kroz neki app. Uglavnom imaju brojač koraka, prate san i kretanje. A neke i broje otkucaje srca.
S tim se baš nisam susretao, vidio sam od Jawbonea UP i neku Fitbit pro kombinaciju s displejom.
Uglavnom, ima poprilično toga samo je pitanje koliko bi love dao. Kako god bilo, drži se provjerenih brendova. Ovi kina knockoffi teško da rade kak treba.

panda505 16.05.2015. 23:02

https://buy.garmin.com/en-US/US/into...rod145621.html

Ovaj prati pretrčanu udaljenost, brzinu, otkucaje srca i kalorije.

Facelessone 16.05.2015. 23:55

Xiaomi Mi Band ti je $20, samo nema displaya pa pratiš sve preko mobitela.

ivan77 17.05.2015. 10:15

ja već 4 godine koristim samo sportstracker za mobitel, od symbian verzije, ako ti smeta mob u džepu (ljeto, kratke hlače, nema džepova), kupiš armband za 3-5 USD
preko ebaya,pa ga vežeš za ruku, puno praktičnije od ovih satova.

Mileni 17.05.2015. 15:58

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2779905)
Xiaomi Mi Band ti je $20, samo nema displaya pa pratiš sve preko mobitela.

Preporuka na ovo mini cudo. Koristim ga dosta, baterija traje po 30ak dana. Cak i zaboravis da ga imas na ruci, sto mi se precesto dogadjalo pa me ekipa u cudu pita 'a sta ti je to' :D

dadoremix 17.05.2015. 16:02

a jel te narukvice da ih tako nazovem.. moraju slat podatke odmah u mob, ili može se sinkrono nakon "posla"
Jer žena bi baš mob izbjegla da nosi negdje, jer nema kud sa njime.
Izgleda da ču onda naručim ono prvo što sam ja okačio link, solidna cijena i solidno izgleda

Mileni 17.05.2015. 16:07

Mi Band radi i bez moba. Instaliras app na mob, podesis sve i miran si.
Kad dodjes do moba upalis app, sinkronizira se sve i to je to.

Kad idem na trcanje ne nosim mob sa sobom. Samo Mi Band. Poslije se sinkronizira i to je to. Evo ti review, u 4min sve objasnjeno:
https://www.youtube.com/watch?v=2VFiAuU7eXE

Matth€w 17.05.2015. 16:08

Ja trenutno imam na testu Razer Nabu X, i koliko sam skužio ne mora nužno biti sinkronziran cijelo vrijeme s mobitelom, nego prati / pamti podatke, pa ih updatea nakon što se ponovno spoji s njim.

dadoremix 17.05.2015. 16:29

gdje si nabavio taj razer nabu x ? ima li ovdje kod nas ili amazon?
Ovo mi izgleda solidno.
Meni je bitno da radi na iphone 5/6, a vidim taj podržava i program direkt od iphone-a.
I da mjeri otkucaje srca isto. (želja žene)

Matth€w 17.05.2015. 17:02

Od Feniksa ga dobio, ima ga dosta dućana - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=nabu+x

P.S. ne broji ti otkucaje srca i reci ženi da je to non-sense, pogotovo ovi kvazi senzori na satovima. :D

dadoremix 17.05.2015. 18:36

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2780109)
Preporuka na ovo mini cudo. Koristim ga dosta, baterija traje po 30ak dana. Cak i zaboravis da ga imas na ruci, sto mi se precesto dogadjalo pa me ekipa u cudu pita 'a sta ti je to' :D

gdje si upiknuo svoj primjerak..
mislim da na kraju bude to to.. gledam ebay 12 funti nadalje sve iz kine, ako je negdje u europi mam je to 25 funti i više.
Pa da upiknem jedan i da vidimo kako se to ponaša sa iphone. Ili možda voli samo android.:dajpivu:

Mileni 17.05.2015. 18:47

Narucio preko xiaomishopa (sada je honorbuy) kad sam narucio prijatelju mobitel prije par mjeseci. Ogromna je dostava, pa se ne isplati pojedinacno ga naruciti.

ivan77 17.05.2015. 18:58

Meni bi bilo idealna ta narukvica, mobiteli postaju problem, otkad su prešli gabarite Nokia E52, al, hebemu, volim muziku dok trčim, pa eto, meni je armband jedino riješenje.

dadoremix 17.05.2015. 19:07

jao i mojoj ženi.. sad joj je "dizajn" ok, ali mora biti zelena i zašto nema neki ekran da odmah vidi.

Eh, zašto bi bilo jednostavno, kad može i komplicirano.
dobit će kitu i ništa više. Neka gazi sa svojim iphone 5 i bok. Izolirkom ga stavim na nogu ili ruku :)
Hebem ti ja tehnologiju i mogučnosti kompliciranja.

Pupo 17.05.2015. 19:12

Mislim da ti ženka cilja na fitbit samo ti neće to direkt reći. Taman uz ajfonića.

Matth€w 17.05.2015. 21:46

Ja si planiram uzeti Vivosmart od Garmina. Koliko vidim može se preko Garmin Connecta exportati na Stravu i to mi je jedino što mi treba pored ostalih njegovih funkcija. Skužio sam da sa ovim smartbandovima definitivno manje gledam u smartphone.

Hamm 18.05.2015. 07:10

Istu ima kolega iz Češke i čoek je prezadovoljan. :)

Feyd 18.05.2015. 09:48

Super da postoji tema, teško je dobiti iskustva iz prve ruke.

Ja sam u procesu traženja Fitbit Charge HR-a po ebayu. 150€ mi je previše za naručivati s Amazona. Kada bih našao za cca. 100€ u dobrom stanju na ebay.de ili ebay.co.uk, vjerojatno bih ga uzeo.

Odlučio sam se za Fitbit jer mi se čini da je njihova aplikacija najbolja. Garmin se čini dobar, ali reviewovi po youtubeu kažu da je aplikacija loša.

Meni treba trackanje sna, silent alarm i sviđa mi se što ima HR monitor, iako nije dobar kao chest strap. Ali realno, chest strap je puno nezgrapniji i nosio bih ga samo kada bih trčao ili išao u teretanu, a i jedno i drugo su rijetkost u zadnje vrijeme.

Bilo bi mi super da ima i GPS, ali za te novce, nije realno. Kolega ima Garmin Fenix 3, uređaj je super, ali toliko i košta.

Hamm 18.05.2015. 10:40

Ovo je zanimljivo http://www.asus.com/Wearable/ASUS_VivoWatch/

perich 18.05.2015. 12:18

Ja sam prije racunao da bi si uzeo Motorolu MotoACTV, zbog GPS-a i MP3 playera, al mi je pre bulky i preskup.

Na kraju, cini se da cu trazit polovni Garmin Forerunner 10 (ima ih za 500-600 kn na njuški) + MP3 player (tipa Sandisk Sansa).

Meni u pravilu treba za baš kao running sat (znači steps/distance plus GPS). i to je to, ne koristim HR senzor nisi što slično, ne treba mi calories counter i takve điđe.

Pa sad, kad bi bilo štogod jeftinije od toga, ne mora imat nikakav display, samo da je GPS, da je kolko tolko waterproof, i da ima sync gdje se mogu pratit logovi/history i da se rute mogu na karti iscrtat. to je to.

Računam do nekih 1000 kn novo, 100€ polovno, naravno što povoljnije, to bolje. Ne bi se žalio da osim trčanja može radit i u walking/cycling/rolanje modovima.

Psycho 26.05.2015. 02:00

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 2780156)
gdje si upiknuo svoj primjerak..
mislim da na kraju bude to to.. gledam ebay 12 funti nadalje sve iz kine, ako je negdje u europi mam je to 25 funti i više.
Pa da upiknem jedan i da vidimo kako se to ponaša sa iphone. Ili možda voli samo android.:dajpivu:

ja imam svoj Mi Band oko 4 mjeseca i prezadovoljan. prati mi hodanje i spavanje, vibrira na pozivima i ujutro alarm za posao vibrira. čudo uređaj, a samo 25 dolara preko dx.com - sa free shippingom

blava 26.05.2015. 11:53

Daj molim te tocan link koje si uzeo :)

Feyd 08.06.2015. 16:44

Uzeo Charge HR.

Za sada prezadovoljan. Imam ga oko tjedan dana.

dadoremix 08.06.2015. 16:47

ja sam ženi naručio OVO
te čekam da stigne iz NL

Hrconja 18.04.2016. 15:46

Citiraj:

Autor Psycho (Post 2783789)
ja imam svoj Mi Band oko 4 mjeseca i prezadovoljan. prati mi hodanje i spavanje, vibrira na pozivima i ujutro alarm za posao vibrira. čudo uređaj, a samo 25 dolara preko dx.com - sa free shippingom

Thx za tip. Naručio i ja kao poklon :chears:, sad je 17ak dolara

blava 18.04.2016. 16:08

Jeste li naručili sa heart beat senzorom,imate na gearbestu za 17-tak $.

Ja sam uzeo sa eu skladišta tiny deal,26 $ :)

Poslano sa mog Coolpad F1 koristeći Tapatalk

Hrconja 19.04.2016. 22:19

Citiraj:

Autor blava (Post 2916075)
Jeste li naručili sa heart beat senzorom,imate na gearbestu za 17-tak $.

Ja sam uzeo sa eu skladišta tiny deal,26 $ :)

Poslano sa mog Coolpad F1 koristeći Tapatalk

Nažalost kupio prvo staru verziju sa dx.com

Sad sam kupio još i ovu novu sa geekbuying.com. Hvala za obavijest

Nik 21.04.2016. 14:59

Ja sam zeni upiknuo jednu sa gearbesta za 15,99$, tx na info dobra cijena :goood: pa nek joj narukvica kaze koliko se malo krece, mozda bu joj jasnije zasto kile idu gore, a ne dolje :D

simpleplan 22.04.2016. 11:23

Znaci ovaj Mi Band stavis na ruku, sinkroniziras s mobitelom kojeg ostavis doma, trcis, vratis se doma, opet sinkroniziras i vidis kao u Run Keeperu koliko si i gdje trcao i za koje vrijeme?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:02.