![]() |
HP6715s
Problemi sa laptopom HP Compaq 6715s, znaci laptop radi ali ne daje sliku na lcd crna je stalno nista se ne dogadja. Jel ima ko kakav savjet ili sl...
|
Kakvu sliku daje na vanjski ekran?
|
Isto ne reagira niti kad spojim na monitor i dalje je crna slika ko da je ugasen laptop...
|
Crkla grafika. Ako se ne varam, ona je integrirana na matičnu ploču. Treba napraviti reball. Obrati se članu Alvin koji je specijalista za to.
|
Grafika 1000%. Imam isti takav, isti simptomi i sve. Ja sam svoga sam uspio osposobiti prije jedno 2 godine i dan danas još radi kao pravi :)
Citiraj:
|
ja imam jednog 6715b koji mi stoji godinu dana, isti simptomi..
nego, imam pitanje.. ako je samo lem u pitanju, teoretski bi se slika trebala pojaviti i ako se malo pritisne grafički čip?? jer su mikrometri u pitanju dok lem pukne, zar ne? pitam zato jer bi samo htio dokaz da je to u pitanju da ga nejdem bezveze grijat.. |
Citiraj:
skini tipkovnicu i fenom za kosu zagrij 2-3 min čip lijevo od procesora onako preko hladnjaka u startaj lap, 99% ćeš dobit sliku i radit će dok ga ne ugasiš :) |
A možeš i matičnu staviti u pećnicu. Tutorial imaš i negdje na ovim stranicama.
Reball je jedino trajnije rješenje. Samo je pitanje isplativosti takvog pothvata obzirom na starost laptopa. Danas se puno jači laptopi mogu kupiti za kikiriki ili na xy rata. |
Ja sam na cip stavio plocicu bakra cca 1.5x1.5cm, skinuo
vrh sa lemilice i zagrijao cip preko bakrene plocice. Ne sjecam se koliko dugo sam grijao, ali sjecam se da sam par puta pokusavao jer treba sigurno 2-3 min. Bakar je bio debel cca 1mm, a lemilica ona obicna iz Lidla mislim 35W. Meni je uspjelo, ako zelis mozes probati ali mislim da nitko nista ne moze garantirati bez reballa. |
Citiraj:
|
Upravo to. Zato i kazem, par puta sam probavao, polako povecavao vrijeme grijanja. Za sad vec godinu i pol radi.
|
Citiraj:
|
da, malo će bučat vent dok ne spusti temp al ne brini ništa. ako dobiješ sliku znači da čip ima hladni lem, jer grijanjem se materijal "rastegne" i napuklina spoji
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30. |