![]() |
Dell Inspiron 3148 – svestran momak
Hrvoje je testirao Dell Inspiron 3148.
|
Solidan laptop, jedino taj wifi problem, koji je ipak znacajan jer je uredjaj namjenjen prenosenju uokolo..
Nego, laptop ima 2 desne strane? I da, nema slike iznutrica? Vidim vijci su iza, ali nije nista spomenuto. Dal se uopce smije otvarat radi ugradnje vise memorije ili ssda? |
Nema servisnog poklopca pa nisam ni spominjao.
Ovo za WiFi - na Lokaciji C bude puno vise prijenosnika koji padnu na testu, samo treba malo vremena da se lista popuni, ali da uvijek moze bolje, moze :-) |
Multimode je copy/paste Yoge (čak su šarke identične), ali zbilja dobar hardveraj su utrpali u to malo čudo. Jedino mi je ova siva boja onak... izgleda ko prototip. :)
|
Citiraj:
Nasao sam na netu (notebookcheck) review 13" modela serije 7000 (gotovo identicni samo je taj veci), i pise da je moguce skinuti tu zadnju stranicu, bez gubitka garancije koliko sam shvatio. Te su u reviewu slike otvorenog laptopa s mogucnoscu izmjene hdda i memorije. Kvalitetniji review ovog modela ne nalazim na netu. Pa me zanima dal je i kod ovog to isto moguce, ili se gubi garancija, ili nesto trece? PS, ovo za dvije desne strane, u tekstu na drugoj stranici kod navodjenja konektora je dva puta spomenuta desna strana (jedna bi trebala bit lijeva) :) |
Stranicu je naravno moguce skinuti, ali jamstveni uvjeti se mogu razlikovati od zemlje do zemlje i samo zato jer se može ne znači da uvoznik na to gleda dobronamjerno i dozvoljava.
Budem sutra pitao Dell pa javim njihov odgovor. Dell, HP i Lenovo ti na support stranicama svakog laptopa nude "Owners manual" za skinuti u kojem ti je točna procedura rastavljanja, putem kojeg možeš vidjeti kako koji model otvoriti i kaj se u njemu sve može zamjeniti. Primjera radi - moj Precision je kupljen direktno od Dell-a van EU i ja ga smijem do zadnjeg šarafa rastaviti bez gubitka jamstva, dok recimo kolega koji je Precision kupio "u trgovini" u Sloveniji mimo servisnog poklopca ne smije ništa. |
Zanimljiv detalj :)
Hvala na informaciji i dodatnom trudu :) |
Budem si ubuduće dao truda i provjerio takve stvari da ih odma imate u recenziji :)
EDIT: Iz servisa su mi rekli ovo: "Prijenosnik prilikom reklamacije i diagonstike mora biti u originalnom stanju, svako neovlašteno otvaranje prijenosnika uzrokuje gubitak jamstva, ali kako ćemo mi znat da je netko zamjenio memoriju i disk." Ja sam to shvatio, možeš, ali nemoj da mi to saznamo :D |
Svaka čast ekipi iz ComTela na ovakvom odgovoru :goood:
Zahvaljujem još jednom na dodatnom trudu :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:00. |