![]() |
HP Pavilion G6 gubi wireless signal
Win7x64, Ralink wlan.
Dakle, spoji se. I nakon desetak minuta pada razina signala, ostane bez i onda se opet spoji (limited access, ima IP, ne može se spojiti na router) ili javi grešku "windows is unable to connect..." Na drugim uređajima signal je odličan (pun), a na ovome jako slab (gledajući po crticama od windowsa, 1-2 crtice). Radio je uredno par godina, nakon reinstalacije OSa radio je uredno nekoliko mjeseci i onda se ovo počelo događati (preko noći). Nema virusa ili ičeg takvog. |
pretpostavljam ... za proteklih godinu dana se povećavao broj korisnika wifi pa sad imaš toliko smetnji iz okolice pri ionako lošem signalu da te onemogućava u radu.
Probaj za prvu ruku sa nekim od programa za wifi vidjeti zauzeće korisnika po kanalima i njihovu jačinu signala pa fiksno postaviti ruter na najslobodniji kanal. |
Nekako mi miriše da crkava ta wifi kartica + Ralink koji je nekako uvijek "srednja žalost".
Imaš sreće pa je lako dostupna ispod poklopca na tom modelu > https://www.youtube.com/watch?v=AqEJVSyzix8 Za početak otvori, jako pažljivo skini / vrati antene i samu karticu u ležište, usput prepiši spare part no, service manual tog lapa > http://h20565.www2.hp.com/hpsc/doc/p...r_na-c02829479 od str. 21 imaš listu wifi kartica koje su se ugrađivale, ovisno jeli postojeća sa Bluetooth - om probaj nabaviti drugu, da bi izbjegao potencijalne probleme zamjenska neka je iz nekog HP lapa odnosno da je neka od navedenih spare part no (da sad ne prepisujem), ako je sa Bluetooth - om ja bi išao na Atheros AR9285 802.11b/g/n WiFi + Bluetooth Adapter 593127-001, ako nije onda neka Intel - ica. |
@D/G jedini sam korisnik, kao što sam napisao, na drugim uređajima (za potrebe testiranja) signal je odličan, nema drugih routera u blizini. A i da ima svejedno je kad na tom laptopu opada signal, dok na svim drugim uređajima signal je stabilan.
I meni smrdi ta kartica. Mislio sam ju zamijeniti pa vidjeti kako će se ponašat. Javim rezultate. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:47. |