![]() |
Program za (brzo i jednostavno) dobivanje velicine foldera
Imao sam klijenta ciji je softver zahtijevao razne makinacije sa shell callbackovima, pa je reciklazom nekoliko komadica koda nastao jednostavan i malen program za dobivanje velicine foldera u dobro poznatom Windows Shell obliku, sto olaksava eventualno kasniju manipulaciju mogucu iz shell menua.
http://www.pohrani.com/t/2A/Rl/4M1gi...dersize-xp.jpg Unatoc tome sto postoji vec ne jedan na trzistu, ovaj ima manje od 500kb, 100% je portabilan, izgleda da je poprilicno brz i ucinkovit (pogledajte YT video gore) i naravno, freeware u punom smislu te rijeci. Jos je uz to Unicode, multithreaded i ima primitivan export u CSV. Radi nativno (skini i vozi) na svemu od XP do 10. Jos nesto - ovo sto je MT bi u praksi trebalo znaciti dvije stvari: - da ce te on the fly vidjeti kako se velicina foldera populira bez straha od gubitka upotrebe prozora - obzirom da je (uz ogranicenja granulacije threadova i tako dalje) prioritet threada koji upravlja racunanjem minimalan, sam program ne bi trebao bitno utjecati na diskovne performanse kad radi Preuzimanje: x86 verzija x64 verzija Nadam se da ce nekome pomoci! Uzivajte, Bubba |
Neće
|
desni klik, get folder size ;)
Upravo isprobavam na mrežnim šerovima, zadovoljavajuće brz moram priznati i to preko ac wifi mreže. |
Citiraj:
Ma oce. Samo trebas znati kako. :p Citiraj:
|
Uf, pardon, radi odlično, svrsishodan malen i brz. Pohvale.
Imam prijedlog da napravis verziju koja ce sama automatski napraviti folder size bez desnog klika za home usere koji znaju da nemaju preveliki storage. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Lepo radi, fala brate :)
|
Kako se ovo nosi sa hard linkovima? Daje li stvarnu velicinu folderu ili racuna i linkane fajlove?
|
Citiraj:
|
Ljubi te deda, za XP je bila ekstenzija folder size ali je obustavljena za XP+, ovo je slicno i jako dobro. :beer:
|
Citiraj:
Odgovor je kratak - ne barata njima, odnosno, (pogresno) ih percipira kao zauzece foldera. No, pravo pitanje je - u kojem folderu prikazati zauzece? FindFirstFileNameW i FindNextFileNameW ce lijepo enumerirati hard linkove i cijeli koncept je vec implementiran u nekim backup softverima koje sam izradio; ali buduci da sam hard link nema pojam "originalnog" filea, postavlja se pitanje gdje ce se zapravo na volumeu prikazati zauzece, odnosno, u kojem folderu? Uz to, s ove dvije funkcije gubim Windows XP kompatibilnost, ako je to nekome danas, 15ak godina od izlaska istih, uopce i bitno. Pa eto, otvaram na diskusiju ako netko ima kakvu pametnu za dobaciti po ovom pitanju... :) |
meni baš i nema smisla da linkane prikazuje kao zauzeće diska. Jer realno to nije, a ne mogu zamisliti situaciju kad bih htio tu ubrojiti pod prostor na konkretnoj particiji/disku.
|
Citiraj:
Konkretnije, uzmes li za primjer datoteke od 10GB: D:\folder1\file1.txt D:\folder2\file2.txt D:\folder3\file1.txt detalji svakog foldera pokazat ce alociranu velicinu, iako ce ona na zauzecu diska zaista predstavljati samo jednu stavku (i tako se prikazati). Ono sto je bilo moje pitanje - u kojem folderu u ovakvom slucaju prikazati zauzece od 10GB? |
što se mene tiče - u nijednom :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:29. |