PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Folija u kučište (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26867)

MRKONJA 19.10.2005. 01:10

Folija u kučište

Koja je svrha?
Gledam na spcru i ekipa koristi alu foliju ko mutava:confused:

Codiac 19.10.2005. 02:32

odbijanje svjetla unutar kucista znaci kuciste svjetli sa jednom neonkom ko sa 3 npr i tak :)

ako pod alu folija mislis aluminijska folija ;)

dibek23 19.10.2005. 12:15

To nije obicna folija, vec brownbread (koristi se za prigusivanje zvuka i vibracija. Uglavnom vibracija). Inace cuo sam da je dost skupa.

buljo 19.10.2005. 12:18

Citiraj:

Originally posted by dibek23
To nije obicna folija, vec brownbread (koristi se za prigusivanje zvuka i vibracija. Uglavnom vibracija). Inace cuo sam da je dost skupa.
ak je riječ o alu foliji onda je zbog svjetla, tak je mrki napisao (alu folija).

dibek23 19.10.2005. 12:30

Pa on je rekao da je to vidio na spcr-u, pa sam pretpostavio da je to zbog tisine (ipak spcr-ovci se ne pale na svijetla i takve stvari:) )

MRKONJA 19.10.2005. 13:08

Ipak je tišina u pitanju a ne svjetlo.
Izgleda ko kuhinjska alu folija
Evo da se zna o čemu pričam
http://forums.silentpcreview.com/viewtopic.php?t=18622

Codiac 19.10.2005. 14:17

e za ovo neam pojma mozda misle da zvuk nece izaci van ako ga hermeticki zatvore :D

Gabre 19.10.2005. 14:32

ono nije folija, već duc tape!

ili kako li se već piše.

uglavnom, nešto tipa izolirka, samo čvršće, deblje

Crais 19.10.2005. 17:16

Citiraj:

Originally posted by Gabre
ono nije folija, već duc tape!

ili kako li se već piše.

uglavnom, nešto tipa izolirka, samo čvršće, deblje

"If someone wonders, the tape i used is aluminium tape"
Nije to duct-tape, nego aluminijska traka. To mi je frend neki dan pokazo. Slično izgleda ko duct-tape na prvi pogled, ali u biti uopće nije slično. Više bi to opisao kao višestruko deblju, i s ljepljivu alu-foliju.

MRKONJA 19.10.2005. 17:22

Di ima za kupit?

Trek 19.10.2005. 20:22

Nije to samo radi buke, vec radi pravilnog usmjeravanja zraka. Da zrak ulazi samo korz odredjene ulaze

SlavoS 20.10.2005. 00:42

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Di ima za kupit?
u vecini ducana koji prodaju laminate.

Crais 20.10.2005. 00:49

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Di ima za kupit?
Nemam pojma, kaže da mu je to stari dao i da nema pojma gdje to ima za nabavit, a ja osobno isto to nigdje nisam vidio. Začudio sam se kad mi je on to pokazao, jer nisam ni znao da nešto tako postoji.

domy_os 20.10.2005. 01:22

Citiraj:

Originally posted by Trek
Nije to samo radi buke, vec radi pravilnog usmjeravanja zraka. Da zrak ulazi samo korz odredjene ulaze
Ja sam sebi pokrpo rupe sa zvučnom izolacijom i selotejpom. :D Tako mi zrak ulazi isključivo kroz prednji i bočni vent.

xmikex 20.10.2005. 01:30

pa neznam ljudi jel niste sve procitali ili sta....ova alu traka mu ne sluzi za nikakvo smanjivanje buke-covik je s njon zacepia sve nezeljene rupe na kucistu tako da mu sav usisani zrak izlazi kroz napajanje-na napajanju nema ventilatora!...i to je to-ovo malo trake po 5.25 utoru mu je valjda bilo viska pa covik isa vidit kako bi to izgledalo sjajno....za istu svrku se moze iskoristi bilo kakva traka...al ako oces da do izgleda onda alu...

Denzil 25.10.2005. 16:23

Citiraj:

Originally posted by xmikex
pa neznam ljudi jel niste sve procitali ili sta....ova alu traka mu ne sluzi za nikakvo smanjivanje buke-covik je s njon zacepia sve nezeljene rupe na kucistu tako da mu sav usisani zrak izlazi kroz napajanje-na napajanju nema ventilatora!...i to je to-ovo malo trake po 5.25 utoru mu je valjda bilo viska pa covik isa vidit kako bi to izgledalo sjajno....za istu svrku se moze iskoristi bilo kakva traka...al ako oces da do izgleda onda alu...
eto, bas sam to htio ja napisat:)) cijela tema oko nicega jer je covjek samo hti zacepit rupe i uzeo prvu stvar koja mu je pala pod ruku :clap:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:15.