![]() |
C disk konstantno gubi prostor
Pozdrav!
Javlja mi se problem koji prije nisam primjetio, bar ne u tolikoj mjeri. C disk mi na dnevnoj bazi gubi i po 1 GB prostora. Jučer popodne sam imao 29.2 GB free, a sad imam 28.2 GB. U međuvremenu nisam ništa novo instalirao, torrenti se skidaju na drugu particiju (iako se prostor gubi i kad su isključeni). - Avast, Malwarebytes, SAS, HitmanPro ne pronalaze ništa. CCleaner i Wise Cleaner u analiziranju pronalaze 350 - 400 mb (uglavnom Cache), no ostatak nigdje ne pronalazim, a ako odem na Properties od C diska i kliknem na Disk Cleanup pronalazi mi samo par MB za očistiti. - System Restore isključen u potpunosti - Hibernacija isključena - Page File postavljen na fiksnih 2 GB - %TEMP% folder ima par KB datoteka - HDD Sentinel pokazuje 100% zdravlje i performanse diska Imam instaliran Avast i Malwarebytes. Dal je moguće da oni na dnevnoj bazi generiraju više od GB podataka ili je problem u nečem drugom? OS je Win 7 x64, 4 GB RAM i 1 TB WD Blue HDD. |
skini se neki program koji će pokazati zauzeće po folderima, tipa tree size pa vidi gdje se gomilaju podaci
|
Popuni "moj komp".
Jel možda koristiš Chrome za surfanje? |
Meni to sve smrdi na onaj winsxs folder koji raste kao germa na win 7.
|
Nisam ni skužio da nemam ''moj komp'' popunjen. Uglavnom, radi se o Lenovo G580 laptopu, sad sam napisao konfiguraciju.
Koristim Chrome za surfanje i znam da se cache puni, ali nisam prije primjetio da mi baš GB prostora dnevno ode. Instalirao sam WinDirStat i kao što je netko napomenuo najviše prostora zauzima baš Winsxs folder, 5 GB. Nije mi toliko problem što se puni sad, nego me više brine kakav će to utjecaj imati na SSD disk jer znam da su oni osjetljiviji na česta pisanja/brisanja podataka (planiram kad budem pri novcima kupiti PC da zamjenim svoj sadašnji laptop). |
evo ti bat scripta koju ja šibnem pa ju odvrti i javi rezultate :D
(naravno tu ima sranja koja ja koristim pa ima i za operu folderi itd... - te je za 32bit OS al trebalo bi i tebi radit) Code:
@ECHO OFF jer... 64bit winsi duplo vise sranja trpaju tamo pa se navikni na to |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:06. |