PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   C disk konstantno gubi prostor (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=268412)

doom206 12.03.2015. 13:35

C disk konstantno gubi prostor

Pozdrav!

Javlja mi se problem koji prije nisam primjetio, bar ne u tolikoj mjeri. C disk mi na dnevnoj bazi gubi i po 1 GB prostora.

Jučer popodne sam imao 29.2 GB free, a sad imam 28.2 GB. U međuvremenu nisam ništa novo instalirao, torrenti se skidaju na drugu particiju (iako se prostor gubi i kad su isključeni).

- Avast, Malwarebytes, SAS, HitmanPro ne pronalaze ništa. CCleaner i Wise Cleaner u analiziranju pronalaze 350 - 400 mb (uglavnom Cache), no ostatak nigdje ne pronalazim, a ako odem na Properties od C diska i kliknem na Disk Cleanup pronalazi mi samo par MB za očistiti.

- System Restore isključen u potpunosti
- Hibernacija isključena
- Page File postavljen na fiksnih 2 GB
- %TEMP% folder ima par KB datoteka
- HDD Sentinel pokazuje 100% zdravlje i performanse diska

Imam instaliran Avast i Malwarebytes. Dal je moguće da oni na dnevnoj bazi generiraju više od GB podataka ili je problem u nečem drugom?

OS je Win 7 x64, 4 GB RAM i 1 TB WD Blue HDD.

Alister 12.03.2015. 13:41

skini se neki program koji će pokazati zauzeće po folderima, tipa tree size pa vidi gdje se gomilaju podaci

D1viry 12.03.2015. 16:51

Popuni "moj komp".
Jel možda koristiš Chrome za surfanje?

tux-scooby 12.03.2015. 17:14

Meni to sve smrdi na onaj winsxs folder koji raste kao germa na win 7.

doom206 12.03.2015. 17:50

Nisam ni skužio da nemam ''moj komp'' popunjen. Uglavnom, radi se o Lenovo G580 laptopu, sad sam napisao konfiguraciju.

Koristim Chrome za surfanje i znam da se cache puni, ali nisam prije primjetio da mi baš GB prostora dnevno ode.

Instalirao sam WinDirStat i kao što je netko napomenuo najviše prostora zauzima baš Winsxs folder, 5 GB.

Nije mi toliko problem što se puni sad, nego me više brine kakav će to utjecaj imati na SSD disk jer znam da su oni osjetljiviji na česta pisanja/brisanja podataka (planiram kad budem pri novcima kupiti PC da zamjenim svoj sadašnji laptop).

HumWeed 12.03.2015. 18:57

evo ti bat scripta koju ja šibnem pa ju odvrti i javi rezultate :D
(naravno tu ima sranja koja ja koristim pa ima i za operu folderi itd... - te je za 32bit OS al trebalo bi i tebi radit)

Code:

@ECHO OFF
CLS
ECHO this will purge TEMP, BROWSER CACHE, SYSTEM CACHE and GOOGLE CACHE files
ECHO.
ECHO.
PAUSE
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Opera\Opera\application_cache\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Opera\Opera\cache\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Opera\Opera\icons\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Opera\Opera\temporary_downloads\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Chromium\User Data\Default\Cache\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Chromium\User Data\Default\Media Cache\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Recent\CustomDestinations\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth\unified_cache_leveldb_leveldb2\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth\webdata\*.*"
DEL /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth\models\*.*"
DEL /Q "%SYSTEMROOT%\Temp\*.*"
RMDIR /S /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Otter\cache"
MKDIR "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Otter\cache"
RMDIR /S /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Temp"
MKDIR "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Temp"
RMDIR /S /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive"
MKDIR "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive"
RMDIR /S /Q "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue"
MKDIR "%HOMEDRIVE%%HOMEPATH%\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue"
ECHO.
ECHO.
ECHO Done...
ECHO.
PAUSE
EXIT

inace sto se tice WinSxS, iako ima cleaner od strane MS-a, ali za 64bit sistem nece previse pomoc
jer... 64bit winsi duplo vise sranja trpaju tamo pa se navikni na to

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:06.