![]() |
VOIP fiksni telefoni
pozdrav
da li itko od vas zna gdje bi u Hr. mogao nači VOIP telefone, jer naša wireless udruga želi napraviti posebnu mrežu za fiksne VOIP telefone kako bi ljudi mogli besplatno komunicirati. bilo koja informacija je dobrodošla |
|
hvala stari imaš :beer:
jedino je bed kaj telefon ima samo usb, a mi bi trebali sa priključkom za UTP, kako bi ljudi mogli razgovarat bez upaljenog računala...ali i ovo je super za početak |
vidish za to nisam ni cuo, ni sam ne znam kako bi to funkcioniralo jer se mreza dize i sa dizanjem racunala....ili? :)
|
ovako je zo zamišljeno: recimo imaš zgradu, i na vrhu imaš server na koji se spajaju svi korisnici putem UTP-a, tako da za korištenje nebi trebali računalo! a takvih telefona ima, našao sam ih na ebayu, ali neisplativo mi ih je kupovati, ali ako neče biti druge....
|
malo cu provjeriti sa firmom, pa se javim kroz sat vremena.
[nazvah firmu, samo usb telefoni sa upaljenim skypeom za ip talk] |
hmmm, treba ti neki "voip router" ili tako nekako se zove... vidio sam to po dućanima, samo malo da nađem... uglavnom, to spojiš doma u mrežu i na fiksnu tel mrežu pa u to uštekaš običan/obične telefone sa tonskim biranjem. fiksne telefone zoveš normalno, a ako želiš preko voipa samo prije broja stisneš * ili tako neka fora... mislim da uređaj dođe nekih 1000kn, a voip telefoni mi se baš i ne čine jeftiniji.
edit #1: mislim da je ovo jedan od tih uređaja... edit #2: ovo je definitivno ono na što mislim, a ovdje mu je i cijena. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24. |