PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Miš prestaje sa radom(čitaj detaljnije) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=267893)

DEKIZH 22.02.2015. 12:52

Miš prestaje sa radom(čitaj detaljnije)

Kao sto naslov kaze, desava mi se da mis prestane s radom i nece da radi dok god ne restartujem racunar., takodje ponekad prestane sa radom na 1 sekundu onda radi 5 sekundi pa opet prestane na 1 sekundu i onda radi stalno dok se ne desi to da prestane posve raditi nakon cega moram restartovati racunar i onda opet radi.

Pokusao sam:
- Iskljuciti mis i upaliti ponovo = OPET ISTO
- Disable/Enable miš u Device Manager = ISTO
- Probao drugi mis upaliti, medjutim nije problem u misu = ISTO
- Ukljucivao mis u druge portove = isto

Takodje da kazem da to kad mi se desi probao sam USB upaliti i on radi, ocita ga i sve.. samo mis nece.. tastatura radi

- Matična: GIGABYTE H61M-DS2
- Miš: Intelli 1.1A (ali miš nije problem jer radi odlično.)

Da li neko zna u cemu je problem, ili sta da pokusam? Hvala unaprijed.

JuiceBox 22.02.2015. 13:06

Probao update biosa ? Takoder , odi u control panel - power settings - edit plan settings ( ovisi koji koristis, balanced, power save ili high performace) , change advanced power settings - nadji usb settings stavi na disable ovo usb selective suspend settings.

DEKIZH 22.02.2015. 13:21

Citiraj:

Autor xulos (Post 2740183)
Probao update biosa ? Takoder , odi u control panel - power settings - edit plan settings ( ovisi koji koristis, balanced, power save ili high performace) , change advanced power settings - nadji usb settings stavi na disable ovo usb selective suspend settings.

Nisam probao apdejt biosa, a msm da nema potrebe. Ovo drugo sam uradio, bilo je na enable sad je disable, pa cu da vidim da li se se desavati i dalje..

btw, da li moze biti, posto je nestajalo struje par puta pa se racunar onako nasilno ugasio, pa da je nesto vezano sa napajanje i tako, da npr probam ugasiti racunar i istekati iz struje na minut dva pa upaliti? citao sam da je ovo nekome pomoglo ovde na forumu..?

buljaka 22.02.2015. 13:24

mene je zezao mis sa iskljucivanjem dok igram nesto zahtjevnije od igara ali samo preko steama. i nasao sam jos par ljudi sa tim problemom i pokusavao svasta, maknuti drivere, iskljuciti selective suspend i proradilo normalno tek kada sam maticnu promijenio jer je u medjuvremenu crkla

DEKIZH 22.02.2015. 13:26

Citiraj:

Autor buljaka (Post 2740193)
mene je zezao mis sa iskljucivanjem dok igram nesto zahtjevnije od igara ali samo preko steama. i nasao sam jos par ljudi sa tim problemom i pokusavao svasta, maknuti drivere, iskljuciti selective suspend i proradilo normalno tek kada sam maticnu promijenio jer je u medjuvremenu crkla

i ja igram na stimu, ali ovo se desi "iznenada" npr budem na googlu, fb itd..

ps nemoj me plasiti sa maticnom, nemam para sad da kupujem novu hahah :D :lol2:

buljaka 22.02.2015. 13:27

haha a meni se nikada nije iskljucio izvan cs go npr, samo kad je nesto zahtjevnije cujem zvuk istekan usb, pa par sec pauze pa ustekan usb :D

bertone 22.02.2015. 13:32

Možda imaš doma USB>PS2 adapter ili ako ga nemaš probaj ga posuditi i pomoću njega spojiti miš na MBO (na zeleni PS2).

Davno sam imao sličnih problema sa Logijem MX1000 koji je divljao ako je bio spojen prek USB-a dok je prek adaptera sve radilo OK.

DEKIZH 22.02.2015. 13:32

Citiraj:

Autor buljaka (Post 2740196)
haha a meni se nikada nije iskljucio izvan cs go npr, samo kad je nesto zahtjevnije cujem zvuk istekan usb, pa par sec pauze pa ustekan usb :D

nema kod mene nikakvog zvuka, osima ako ja iskljucim rucno :D

DEKIZH 22.02.2015. 13:34

Citiraj:

Autor bertone (Post 2740200)
Možda imaš doma USB>PS2 adapter ili ako ga nemaš probaj ga posuditi i pomoću njega spojiti miš na MBO (na zeleni PS2).

Davno sam imao sličnih problema sa Logijem MX1000 koji je divljao ako je bio spojen prek USB-a dok je prek adaptera sve radilo OK.

Imam, probao sam ali ne radi ne znam sto, a nikako ga nisam koristio :/ , da li moram restartovai racunar nakon sto ukljucim ps/2 da bi proradio mis, tj da bar sija laser, jer ovako kad ukljucim kao da nisam ni ukljucio :D :fuming:

bertone 22.02.2015. 13:35

Pa PS2 periferiju moraš priključivati kad je računalo ugašeno.. ehhh mladi :D

DEKIZH 22.02.2015. 13:38

Citiraj:

Autor bertone (Post 2740205)
Pa PS2 periferiju moraš priključivati kad je računalo ugašeno.. ehhh mladi :D

Hahah :D nista onda ako mi se desi opet ovaj problem nakon sto sam uradio ovo sto mi je "xulos" u postu iznad rekao, onda cu probati sa ps/2 :D

#mlad #lud :D #18g :D:D

Staromodan 22.02.2015. 13:45

Kod mene je problem bio u matičnoj, tj. kvar u napajanju -> oštećena matična ploča -> ono što je bilo spojeno na nju, gdje su prvo oštećeni usb uređaji.

DEKIZH 22.02.2015. 13:48

Citiraj:

Autor Staromodan (Post 2740213)
Kod mene je problem bio u matičnoj, tj. kvar u napajanju -> oštećena matična ploča -> ono što je bilo spojeno na nju, gdje su prvo oštećeni usb uređaji.

Ja sam jednom ukljucio usb kabal da nesto prebacim, na onaj port sa strane naprijed, i slucajno zapnem nogom i slomim onu malu plastiku u portu i ostetim ga, da li je moguce da su se zbog njega i ovi ostali zeznuli? :fuming:

Staromodan 22.02.2015. 16:23

Zapeo si za kabel dok je bio priključen na kućište, ne direktno na matičnu ploču?
Mislim da ne, ali to možeš provjeriti tako da odvojiš unutarnji kabel s matične i onda probaš koristiti usb priključke na matičnoj ploči.

DEKIZH 22.02.2015. 16:44

Citiraj:

Autor Staromodan (Post 2740296)
Zapeo si za kabel dok je bio priključen na kućište, ne direktno na matičnu ploču?
Mislim da ne, ali to možeš provjeriti tako da odvojiš unutarnji kabel s matične i onda probaš koristiti usb priključke na matičnoj ploči.

da na kuciste

Staromodan 22.02.2015. 16:56

Probaj odspojiti unutarnji kabel s matične ploče, što ju spaja s usb priključkom na kućištu, pa tada koristi usb priključke na matičnoj.

Javi jel bude tada proradilo.

DEKIZH 22.02.2015. 19:35

Citiraj:

Autor Staromodan (Post 2740317)
Probaj odspojiti unutarnji kabel s matične ploče, što ju spaja s usb priključkom na kućištu, pa tada koristi usb priključke na matičnoj.

Javi jel bude tada proradilo.

Hmm probacu

Staromodan 27.02.2015. 18:38

Jesi probao i jesi li nasao u cemu je problem?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:29.