PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Snimanje Bnet TV programa na HTPC... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=267827)

hrks 20.02.2015. 11:06

Snimanje Bnet TV programa na HTPC...

Pozdrav svima! Trebao bih pomoć oko snimanja TV programa od Bneta na HTPC. To bih trebao postaviti kod jednog poznanika , a ne kod sebe.

Baš se ne razumijem u to sve, ali gledao sam po netu i tu po forumu i čini mi se da bi to trebalo i ići tako da se kupi USB TV kartica, stb od bneta spoji sa coax out na tv card coax in i to je to. Da li mi treba i neki program tipa WMC na HTPC-u za snimanje?

Unaprijed hvala!!! :fala:

s4vgR 20.02.2015. 12:03

Obično softver od proizvođača USB kartice je dovoljan. Nisam neki napredni korisnik.

zupy 21.02.2015. 14:39

Ima li kakva zaštita na bnet kanalima (macrovision i slično?).

hrks 24.02.2015. 16:41

Citiraj:

Autor s4vgR (Post 2739185)
Obično softver od proizvođača USB kartice je dovoljan. Nisam neki napredni korisnik.

Zahvaljujem, samo ne znam da li su ti programi digitalni i da li onda može snimanje na običnu TV karticu.

s4vgR 25.02.2015. 09:38

ako vidiš digitalni sadržaj (kartica podržava DVB-T/C), onda ga možeš i snimat

doublev 25.02.2015. 10:39

Kako gleda Bnet sadržaj? Preko STBa?

hrks 02.03.2015. 10:31

Citiraj:

Autor doublev (Post 2742007)
Kako gleda Bnet sadržaj? Preko STBa?

Koliko znam, da.

1v@n 11.03.2015. 14:52

Evo i mene u sličnoj situaciji. Iz routera ide koaxijalac, ulazi u onu standardnu razdijelnu kutiju (TV, Radio) i od tamo opet antenskim kabelom ide u TV.

Imam samo DVB-T karticu, tako da ne dobivam ništa od Bneta, nego vučem samo 4 osnovna DVB-T programa.

Ako kupim DVB-C karticu, tipa ovo, hoću li moći gledati i snimati sadržaj od Bneta?

Ako slučajno netko ima DVB-C karticu koju je voljan ustupiti na par sati testiranja, nek se javi pa kompenziram pivom :)

Nikky 11.03.2015. 18:23

Neće to ići tako jednostavno, odnosno hoće ako se zadovoljiš time da snimaš analogni signal (SCART izlaz) i onaj koji "trenutno gledaš",

ako hoćeš "loviti" digitalni signal koji je u Bnetu DVB-C tipa onda još trebaš "nekako" otključati pojedini kanal a za to ti treba pcmcia modul Conax CAM CAS7 + njihova kartica + nekakav sw koji će to sve skupa viditi / povezati i otključati odr. kanal ... ukratko xy problema,

ako te zadovoljava prva jednostavnija varijanta onda koristi SCART izlaz sa njihovog boxa + nekakav usb capture stick + odg. sw > na boxu odabereš odr. kanal a u sw pokreneš snimanje ...

zupy 11.03.2015. 18:33

Koliko ja znam (a nisam 100% siguran) Bnet ima 2 vrste signala:
- analogni (koji ima i jedan t mux u sebi) i koji nije kriptiran i njega bi eventualno mogao snimati
- kriptirani digitalni koji bi mogao se mogao snimati snimati ako npr gurneš njihovu karticu u neki box i da se ista može podesiti da radi u njemu (ili dobiješ ecm signal od nekog drugog preko neta - ovo se inače zove card sharing) ili ako snimaš sa izlazne strane boxa tj. npr hdmi i to ako nema neku od zaštita tipa macrovision..
Sad pretpostavljam da ti dobijaš analogni + dvb-t mux a ne znam dali taju stick podržava analogni signal... (ovaj analogni nemaju sve zgrade mislim - znam da mi kolega u jednom dijelu splita ima isti)...

Nikky 11.03.2015. 18:40

Zato sam mu i predložio jednostavniju varijantu da sa capture karticom lovi / snima analogni (video + audio) sa SCART - a Bnet boxa.

zupy 11.03.2015. 19:13

Koliko sam ja skužio on i nema ništa od bnet opreme nego gleda njihove nazovimo ih fta kanale i to opet samo ovaj dvb-t mux koji je ubačen jer je preskenirao samo dvb-t segment.
Za izviditi kompletnu situaciju mogao bi npr preskenirati i analogni dio sa njegovim tv tunerom?

Nikky 11.03.2015. 20:06

Naravno da to može, tada će uhvatiti još cca 40 analognih kanala koji su "kvalitete kakva je" i može ih bez problema snimati.

doublev 15.03.2015. 20:05

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2748968)
Neće to ići tako jednostavno, odnosno hoće ako se zadovoljiš time da snimaš analogni signal (SCART izlaz) i onaj koji "trenutno gledaš",

ako hoćeš "loviti" digitalni signal koji je u Bnetu DVB-C tipa onda još trebaš "nekako" otključati pojedini kanal a za to ti treba pcmcia modul Conax CAM CAS7 + njihova kartica + nekakav sw koji će to sve skupa viditi / povezati i otključati odr. kanal ... ukratko xy problema,

ako te zadovoljava prva jednostavnija varijanta onda koristi SCART izlaz sa njihovog boxa + nekakav usb capture stick + odg. sw > na boxu odabereš odr. kanal a u sw pokreneš snimanje ...

Nije tako ni komplicirano. Pod uvjetom da njihova kartica i CAM modul rade s DVB-C karticom (što ne bi trebao biti veliki problem), sve što treba je DVBLink:
http://dvblogic.com/en/software/wind...link-tvsource/

Nakon toga se u Windowsima pojavljuje virtualni tunner kojeg Media Centar i ostali programi vide kao regularni i trebalo bi biti poprilično jednostavno to sve podesiti. Ovo nisam nikada probao ali imao sam u planu upogoniti DVB-S2 + CI + MaxTV CICAM i karticu. To nisam nikada napravio ali ima na satelitskom forumu (jednom od ona dva, nisam siguran na točno kojem) post u kojem čovjek kaže da je probao i da radi. Ja sam to sve skupa strpao u televizor pa od tamo gledam i snimam MaxTV...

Inače, snimanje iz STB-a preko SCART ili HDMI izlaza bi mogla zeznuti Makrovizija. To se može riješiti "killerom" s ebaya.

1v@n 15.03.2015. 20:15

Nisam vidio prije da su se pojavili odgovori na temu...

Uglavnom.... Imam samo Thomsonov WiFi router, coax ide iz njega u zidni razdjelnik, i iz zida antenski kabel ide u TV i to je sve.

Zato i pitam bi li prošla samo DBV-C kartica.

Ostaje mi još samo problem Synologya koji nema podršku za DVB-C kartice

zupy 15.03.2015. 20:16

Probaj skenirati analogni dio signala da vidiš kako stojiš s njim - sami dvb-c digitalni tuner ti ne rješava ništa vezano uz digitalni dio zbog kodiranog digitalnog signala.

Citiraj:

Nije tako ni komplicirano. Pod uvjetom da njihova kartica i CAM modul rade s DVB-C karticom (što ne bi trebao biti veliki problem), sve što treba je DVBLink:
http://dvblogic.com/en/software/wind...link-tvsource/

Nakon toga se u Windowsima pojavljuje virtualni tunner kojeg Media Centar i ostali programi vide kao regularni i trebalo bi biti poprilično jednostavno to sve podesiti. Ovo nisam nikada probao ali imao sam u planu upogoniti DVB-S2 + CI + MaxTV CICAM i karticu. To nisam nikada napravio ali ima na satelitskom forumu (jednom od ona dva, nisam siguran na točno kojem) post u kojem čovjek kaže da je probao i da radi. Ja sam to sve skupa strpao u televizor pa od tamo gledam i snimam MaxTV...
Zadnje vrime i nedaju karticu nego neki svoj box koji radi na cs principu (uzimlje ecm-ove sa njihovog servera koliko sam ja skužio) tako da nemožeš ništa se igrati tu.
Ako se dođe do kartice ci cam u biti i netreba ako se ima neki e1/e2 box sa c tunerom jer ista može raditi i preko sw camova a onde igre se tek otvaraju :D

1v@n 15.03.2015. 20:20

Imam DVB-T, Terratec XXS i od tih programa, na istom kabelu, hvatam samo HRT1, HRT2, RTL i Novu. Ostalo ništa, zato mi i nije jasna cijela situacija. Trebam li DBV-C karticu za komp da mogu snimati na komp ili što mi treba...

doublev 16.03.2015. 10:23

Citiraj:

Autor zupy (Post 2750798)
Zadnje vrime i nedaju karticu nego neki svoj box koji radi na cs principu (uzimlje ecm-ove sa njihovog servera koliko sam ja skužio) tako da nemožeš ništa se igrati tu.
Ako se dođe do kartice ci cam u biti i netreba ako se ima neki e1/e2 box sa c tunerom jer ista može raditi i preko sw camova a onde igre se tek otvaraju :D

Otišao si predaleko ;) Ideja je legalno gledati sadržaj.. A to što ne daju karticu/cicam to je samo u HR tako debilno. Čini se da je jedino T-HT shvatio kako se to treba raditi. Mrzim STB-ove i ne vidim razloga zašto bi morao imati baš njihov STB i baš njihov dodatni šugavi daljinski ako želim gledati sadržaj. A o cijenama i kvaliteti tog dodatnog sadržaja da i ne pričam. Samo smo mi dovoljno glupi da plaćamo 100 kuna mjesečno za šaćicu SD kanala. Bitno da su Arene u HD-u da mogu gledati nobelovce kako trče za loptom. Fuj...

No to sam samo ja ;)

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2750800)
Imam DVB-T, Terratec XXS i od tih programa, na istom kabelu, hvatam samo HRT1, HRT2, RTL i Novu. Ostalo ništa, zato mi i nije jasna cijela situacija. Trebam li DBV-C karticu za komp da mogu snimati na komp ili što mi treba...

Ne znam kako BNet distribuira svoje usluge. Tu će ti morati odgovoriti netko tko više zna o tome. Ja ti eventualno mogu reći koji software bi ti mogao pomoći realizirati ono što želiš. Onaj DVBLink radi i na Synologyu:
http://dvblogic.com/en/software/synology/

1v@n 16.03.2015. 10:40

Probao sam taj DVBLink na Synologyu i ne radi. Masa drugih korisnika javlja istu stvar.

No, pustimo sad Synology. Spojio bih ga samo na PC zasad, da tu i tamo mogu nešto snimiti jer mi TV nema USB portova

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:28.