PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Coolermaster Octane & Suppressor test (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=267732)

krešo 17.02.2015. 09:09

Coolermaster Octane & Suppressor test

Isprobali smo Coolermaster Octane combo i Suppressor tipkovnicu.

syss 17.02.2015. 09:34

pokro si od nas video rivju PRIZNAJ!!! :D

krešo 17.02.2015. 09:42

Citiraj:

Autor syss (Post 2737302)
pokro si od nas video rivju PRIZNAJ!!! :D

Jesam, samo sam izbacio vase suptilne metode :D

syss 17.02.2015. 09:44

:D :D :D

Zaramoth 17.02.2015. 14:29

NHF ali zašto se, gledajući slike koje ste ubacili u članak, uzela recenzirati varijanta tipkovnice s US layoutom kad je Octane varijanta dostupna na našem tržištu u HR izvedbi?
Usput, možda da napomenem nešto što je, meni osobno, jako bitna stavka prilikom kupnje osvjetljenje tipkovnice: HR layout ima sve tipke osvijetljene, uključujući i "naše" dijakritike. Dakle, nisu samo naknadno naljepljena slova na već postojeći (najčešće US) layout.
Isto tako, ako se dobro sjećam, u HR varijanti tipkovnica ima veliki "enter".

I još ću malo sitničariti ali ne vidim smisao uspoređivanja membranske tipkovnice s mehaničkom a još manje membranskoj tipkovnici prigovoriti (navesti kao minus) to što nema dovoljno "mehanički" feeling.

No sve u svemu, dobar review :)

krešo 17.02.2015. 14:35

Citiraj:

Autor Zaramoth (Post 2737503)
NHF ali zašto se uzela recenzirati varijanta tipkovnice s US layoutom kad je Octane varijanta dostupna na našem tržištu u HR izvedbi?
Usput, možda da napomenem nešto što je, meni osobno, jako bitna stavka prilikom kupnje osvjetljenje tipkovnice: HR layout ima sve tipke osvijetljene, uključujući i "naše" dijakritike. Dakle, nisu samo naknadno naljepljena slova na već postojeći (najčešće US) layout.
Isto tako, ako se dobro sjećam, u HR varijanti tipkovnica ima veliki "enter".

I još ću malo sitničariti ali ne vidim smisao uspoređivanja membranske tipkovnice s mehaničkom a još manje membranskoj tipkovnici prigovoriti (navesti kao minus) to što nema dovoljno "mehanički" feeling.

No sve u svemu, dobar review :)

US je zato sto je dosla direktno od proizvodjaca, a mehanicke tipke ostavljaju dojam kvalitete pa je bitno za napomenuti kako membranske ipak nemaju taj osjecaj pod prstom, samo kao usporedba.

Zaramoth 17.02.2015. 14:57

Citiraj:

Autor krešo (Post 2737507)
US je zato sto je dosla direktno od proizvodjaca, a mehanicke tipke ostavljaju dojam kvalitete pa je bitno za napomenuti kako membranske ipak nemaju taj osjecaj pod prstom, samo kao usporedba.

Ispasti ću babarogom ali, ako se proizvod recenzira za HR tržište, nije li logičnije testirati baš HR varijantu, pogotovo u specifičnim situacijama poput ove, kad postoje bitne razlike u izvedbi tj. već spominjana osvjetljena (ili samo naljepljena) HR slova i veliki enter.
I opet, NHF ali kupci kojima su te dvije stavke bitne bi nakon ove recenzije preskočili uopće pogledati proizvod čime bi oni sami (a na kraju krajeva - i Coolermaster) bili zakinuti. S te strane, netko bi mogao reći da ovom reviewu fali malo objektivnosti. Samo da napomenem: ne, nisam CM-ov agent :)

Membrane su jedno, mehanički switchevi drugo. Ako se testira mehanička tipkovnica, logičnije je uspoređivati feeling tipkanja s nekom drugom mehaničkom tipkovnicom a membranske uspoređivati s, naravno, drugim membranskim tipkalima.

krešo 17.02.2015. 15:04

Citiraj:

Autor Zaramoth (Post 2737518)
Ispasti ću babarogom ali, ako se proizvod recenzira za HR tržište, nije li logičnije testirati baš HR varijantu, pogotovo u specifičnim situacijama poput ove, kad postoje bitne razlike u izvedbi tj. već spominjana osvjetljena (ili samo naljepljena) HR slova i veliki enter.
I opet, NHF ali kupci kojima su te dvije stavke bitne bi nakon ove recenzije preskočili uopće pogledati proizvod čime bi oni sami (a na kraju krajeva - i Coolermaster) bili zakinuti. S te strane, netko bi mogao reći da ovom reviewu fali malo objektivnosti. Samo da napomenem: ne, nisam CM-ov agent :)

Membrane su jedno, mehanički switchevi drugo. Ako se testira mehanička tipkovnica, logičnije je uspoređivati feeling tipkanja s nekom drugom mehaničkom tipkovnicom a membranske uspoređivati s, naravno, drugim membranskim tipkalima.

Bas si zapeo :)

Logicno bi bilo testirati hrv layout, slazem se, ali nije to tako drasticna razlika kao da je rijec o dva razlicita proizvoda. Jasno, ovdje smo ostali zakinuti za informaciju o kvaliteti HR izvedbe, no eto testirali smo ih kako su nam pristigle.

Zasto se ujedno ne bi moglo spomenuti da membrana nije kvalitetna kao mehanika? Ne vidim razloga. Jer cu u konacnici ja (korisnik) odabrati ono sto je bolje za igru i pisanje. Oni koji ce ostati na membranskim to rade iskljucivo radi razlike u cijeni.

Napisao sam da ove Coolermasterove tipke nisu lose za rad i igru, ali i da je potpuno drugaciji osjecaj u odnosu na mehaniku, i to je to.

Zaramoth 17.02.2015. 15:19

Zapeli smo obojica u čistoj, zdravoj raspravi, jednoj od primarnih funkcija svakoga foruma :)
A po pitanju mehaničkih/membranskih tipkovnica, ovo je ipak "specijalizirani" forum gdje je 99% članova svjesno razlika i baš iz tog razloga mislim da nema velikog smisla uspoređivati feeling jednoga u odnosu na drugo.
Ali možemo li se složiti barem u tome da bi se ne-spominjanje osvijetljenih HR slova u recenziji za tržište specifično poput našega ipak moglo nazvati malim propustom?

krešo 17.02.2015. 16:50

Citiraj:

Autor Zaramoth (Post 2737530)
Zapeli smo obojica...

E vidis, malo si tu u krivu. Ima jako puno ljudi koji ne znaju sto je to mehanicka tipkovnica, cak i na ovom forumu. A uz to, nismo samo citani od strane nasih forumasa, nego i puno ljudi koji nisu tu registrirani.

Mozemo se sloziti da smo svi ostali zakinuti za tu informaciju, ukljucujuci i mene jer nisam naletio na ovu tipkovnicu po ducanima da bi znao kako je poslozena i lokalizirana. Ipak, ti i korisnici poput tebe su tu da nadopune tu informaciju i zato je forum bogatiji i korisniji ;)

esc 17.02.2015. 17:46

Citiraj:

Autor krešo (Post 2737573)
E vidis, malo si tu u krivu. Ima jako puno ljudi koji ne znaju sto je to mehanicka tipkovnica, cak i na ovom forumu. A uz to, nismo samo citani od strane nasih forumasa, nego i puno ljudi koji nisu tu registrirani.

Mozemo se sloziti da smo svi ostali zakinuti za tu informaciju, ukljucujuci i mene jer nisam naletio na ovu tipkovnicu po ducanima da bi znao kako je poslozena i lokalizirana. Ipak, ti i korisnici poput tebe su tu da nadopune tu informaciju i zato je forum bogatiji i korisniji ;)

imam mehaničku tipkovnicu steelseries 7G,ali imam problema sa pisanjem...ako samo malo duže zadržim tipku na nekomm slovu ona mi izbaci duplo ili troduplo ili puno više,najviše imamm problema sa slovom ll,kao da je pokvarena...nemogu od prve upisat llozinke naprimjer...eto vidite isammi...kao da se počela kvarit a nebi smjela
bill je smio nekako očisttit?

krešo 17.02.2015. 19:40

Citiraj:

Autor esc (Post 2737600)

Naravno, četkicom, komprimiranim zrakom, alkoholom, biraj....

Evo i dobar vodič za čišćenje i održavanje.

esc 17.02.2015. 20:07

Citiraj:

Autor krešo (Post 2737670)
Naravno, četkicom, komprimiranim zrakom, alkoholom, biraj....

Evo i dobar vodič za čišćenje i održavanje.

hvala
kakva je od ovog lika 7G,katastrofa:puke:

https://www.youtube.com/watch?v=zRGlj_Z9qtw

Hamm 17.02.2015. 20:34

Citiraj:

Autor esc (Post 2737600)
imam mehaničku tipkovnicu steelseries 7G,ali imam problema sa pisanjem...ako samo malo duže zadržim tipku na nekomm slovu ona mi izbaci duplo ili troduplo ili puno više,najviše imamm problema sa slovom ll,kao da je pokvarena...nemogu od prve upisat llozinke naprimjer...eto vidite isammi...kao da se počela kvarit a nebi smjela

Majstore, znaš li ti kako tipkovnica radi? :D

Ti zasta misliš da ako zadržiš prst na lovu t da to neće ispasti ovako "ttttttttttttttttttttttttttttt"? :D

I nije stvar do mehaničke ili vulgaris tipkovnice. :D

Drvoje 17.02.2015. 22:45

Ahahaha nemojte još stavit lokot :D

syss 18.02.2015. 10:41

PURE GOLD :D

gaggo 18.02.2015. 11:20

Fora je ovaj miš i njegovi farovi :D
Jel moze covjek ugradit xenon zarulje :lol2:

Brko 18.02.2015. 12:45

Citiraj:

Autor esc (Post 2737600)

Jedi dalje od nje nakon što je očistiš...

esc 18.02.2015. 20:17

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2737973)
Jedi dalje od nje nakon što je očistiš...

ne jedem nikad za tipkovnicom,ttreballa bi bitt čista,previše me malo zeza,nije tako prije,znam pisat brzo i po pravilimma daktilografije

syss 19.02.2015. 09:39

koliko je to udaraca po minuti? :D

[GOW]Nec 19.02.2015. 11:42

Vjerujem da to u slučaju ove "auto fire" opcije po slovu ovisi o postavkama tipkuše u dotičnom OS-u... :D

esc 21.02.2015. 19:56

Citiraj:

Autor syss (Post 2738461)
koliko je to udaraca po minuti? :D

šta ja znam

Citiraj:

Autor [GOW]Nec (Post 2738540)
Vjerujem da to u slučaju ove "auto fire" opcije po slovu ovisi o postavkama tipkuše u dotičnom OS-u... :D

šta sad to znači
očistio sam tipkovnicu i moram priznat da je odmah bolje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:03.