![]() |
Coolermaster Octane & Suppressor test
Isprobali smo Coolermaster Octane combo i Suppressor tipkovnicu.
|
pokro si od nas video rivju PRIZNAJ!!! :D
|
Citiraj:
|
:D :D :D
|
NHF ali zašto se, gledajući slike koje ste ubacili u članak, uzela recenzirati varijanta tipkovnice s US layoutom kad je Octane varijanta dostupna na našem tržištu u HR izvedbi?
Usput, možda da napomenem nešto što je, meni osobno, jako bitna stavka prilikom kupnje osvjetljenje tipkovnice: HR layout ima sve tipke osvijetljene, uključujući i "naše" dijakritike. Dakle, nisu samo naknadno naljepljena slova na već postojeći (najčešće US) layout. Isto tako, ako se dobro sjećam, u HR varijanti tipkovnica ima veliki "enter". I još ću malo sitničariti ali ne vidim smisao uspoređivanja membranske tipkovnice s mehaničkom a još manje membranskoj tipkovnici prigovoriti (navesti kao minus) to što nema dovoljno "mehanički" feeling. No sve u svemu, dobar review :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
I opet, NHF ali kupci kojima su te dvije stavke bitne bi nakon ove recenzije preskočili uopće pogledati proizvod čime bi oni sami (a na kraju krajeva - i Coolermaster) bili zakinuti. S te strane, netko bi mogao reći da ovom reviewu fali malo objektivnosti. Samo da napomenem: ne, nisam CM-ov agent :) Membrane su jedno, mehanički switchevi drugo. Ako se testira mehanička tipkovnica, logičnije je uspoređivati feeling tipkanja s nekom drugom mehaničkom tipkovnicom a membranske uspoređivati s, naravno, drugim membranskim tipkalima. |
Citiraj:
Logicno bi bilo testirati hrv layout, slazem se, ali nije to tako drasticna razlika kao da je rijec o dva razlicita proizvoda. Jasno, ovdje smo ostali zakinuti za informaciju o kvaliteti HR izvedbe, no eto testirali smo ih kako su nam pristigle. Zasto se ujedno ne bi moglo spomenuti da membrana nije kvalitetna kao mehanika? Ne vidim razloga. Jer cu u konacnici ja (korisnik) odabrati ono sto je bolje za igru i pisanje. Oni koji ce ostati na membranskim to rade iskljucivo radi razlike u cijeni. Napisao sam da ove Coolermasterove tipke nisu lose za rad i igru, ali i da je potpuno drugaciji osjecaj u odnosu na mehaniku, i to je to. |
Zapeli smo obojica u čistoj, zdravoj raspravi, jednoj od primarnih funkcija svakoga foruma :)
A po pitanju mehaničkih/membranskih tipkovnica, ovo je ipak "specijalizirani" forum gdje je 99% članova svjesno razlika i baš iz tog razloga mislim da nema velikog smisla uspoređivati feeling jednoga u odnosu na drugo. Ali možemo li se složiti barem u tome da bi se ne-spominjanje osvijetljenih HR slova u recenziji za tržište specifično poput našega ipak moglo nazvati malim propustom? |
Citiraj:
Mozemo se sloziti da smo svi ostali zakinuti za tu informaciju, ukljucujuci i mene jer nisam naletio na ovu tipkovnicu po ducanima da bi znao kako je poslozena i lokalizirana. Ipak, ti i korisnici poput tebe su tu da nadopune tu informaciju i zato je forum bogatiji i korisniji ;) |
Citiraj:
bill je smio nekako očisttit? |
Citiraj:
Evo i dobar vodič za čišćenje i održavanje. |
Citiraj:
kakva je od ovog lika 7G,katastrofa:puke: https://www.youtube.com/watch?v=zRGlj_Z9qtw |
Citiraj:
Ti zasta misliš da ako zadržiš prst na lovu t da to neće ispasti ovako "ttttttttttttttttttttttttttttt"? :D I nije stvar do mehaničke ili vulgaris tipkovnice. :D |
Ahahaha nemojte još stavit lokot :D
|
PURE GOLD :D
|
Fora je ovaj miš i njegovi farovi :D
Jel moze covjek ugradit xenon zarulje :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
koliko je to udaraca po minuti? :D
|
Vjerujem da to u slučaju ove "auto fire" opcije po slovu ovisi o postavkama tipkuše u dotičnom OS-u... :D
|
Citiraj:
Citiraj:
očistio sam tipkovnicu i moram priznat da je odmah bolje |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:03. |