![]() |
Raid 0
moze li se u raid 0 staviti jedan disk od 80gb i drugi od 250?
kolika velicina clustera je optimalna? |
Može, al će ti onda ukupan kapacitet diskova u polju bit jednak udvostručenom kapacitetu manjeg diska, u tvom slučaju je to 2 x 80 GB, a to ti se nikako ne isplati jer onda gubiš ovih 170 GB s većeg diska.
Stripe size ravnaj po tome šta misliš najviše radit. To ti je nešto slično clusterima - za manje datoteke je bolja manja vrijednost, a za veće veća. Meni je trenutno na 16 k, a razmišljam si stavit na 64 k kako bih malo više dobio na radu s velikim datotekama. Još jedna napomena: kod kreiranja i razbijanja RAID polja te promjene stripe sizea se svi podaci s diskova gube. |
Re: Raid 0
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moja su pitanja besmislena za one koji ne razumiju o cemu se radi. Bubba hvala ti sto nisi nista pomogao. domy_os imas pivo :beer: .
Tzv oprema je navedena u sigu i jedina stvar koja me koci to je disk. Pokusao sam s velikim diskom misleci da ima vecu gustocu na ploci pa ce i brze biti citanje ali je ispalo da je disk od 80 gb potukao disk od 250gb. E sad moram prodati ovaj od 250 i uzeti jos jedan od 80. Problem je u Battlefieldu 2 koji zna nekad trzati dok ne ucita sve teksture( mislim da proc i grafa nisu usko grlo). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ima čak i načina da iskoristiš preostali dio diska, ali samo pod Linuxom, koliko ja znam...
|
Ma nezelim napraviti to, radje cu prodati 250gb disk i kupiti 80gb disk( ima li zainteresiranih dat cu ga povoljno a star je 3 dana).
Jucer sam probao igru FEAR sve je na max detaljima i igra ide glatko jedino zna zatrzati na pocetku svakog nivoa dok ne ucita sve sto strasno iritira(max fps 88, low fps 44). Windozeri su frisko instalirani, defragment diska i jebes igranje na high details kad opet trza zbog diska. |
Probaj si još fiksirat virtualnu memoriju na 2 MB, možda ti to pomogne.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
razlog je?
nikak mi neide u glavu zaš 2 MB obično se stavlja ili puno MB (GB) ili se isključi pa da bude na RAMu al za to treba imat od 1,5GB pa nadalje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja nisam primjetio da mi negdje zapinje...
|
Dal je istina ili ne neznam ali sam vidio da bolje radi sa 768 nego 512 rama:
http://bf2hardware.sytes.net:6583/ |
da ali ja imam 2x512
|
kazu giga i pol za bf2 da radi ko beba ;)
|
Citiraj:
|
Pitanje nevezano....
Dva diska, dvije sata barracude po 80gb u raid-u 0, jedna sa ncq-om druga bez, ima li to ikakve veze? |
Citiraj:
|
Možda stavim dvije barracude sata 80gb u raid, za sad imam jednu 80gb sata i jednu 160gb ata100.... realno gledajuć dal bi osjetio taj raid, na njemu bi bili win i programi a ovaj 160 za podatke itd....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:23. |