![]() |
Maticna 939 pitanja
Eto, napokon doslo vrijeme za preci na Athlon 64, no kako neko vrijeme nisam bas pratio sto se sve desava imam par pitanja.
Naime, planiram uzeti Athlon 64 3500+ i neku pripadajucu maticnu. SLI me ne zanima. Koliko sam skuzio Nforce4 Ultra bi bio neki optimalan chipset. No, koju maticnu uzeti? Uz to imam jos nesto sto bi volio saznati, ako netko ima iskustva. Naime, koliko vidio neke Nforce4 imaju za onboard sound ALC850 chipset. Koliko je to kvalitetno? Sad imam preko optickog izlaza spojene zvucnike sa AN7 ploce sa soundstorm chipsetom i to radi savrseno. Zanima me koliko uistinu vrijedi taj onboard sound, ili ipak treba uzeti neku Audigy karticu? Inace, cjenovno bi bilo idealno ako bi maticna bila negdi u rango uko 800kn, pa recimo do 1000... moglo bi i vise, ako bi se bas 'isplatilo' (tj. da ima razloga zasto platiti vise). Tnx na odgovorima. |
Ne brini, ALC850 je bolji od Soundstorma. ;)
|
EPoX 9NPA+ Ultra - 853 kn
DFI Lan Party Ultra-D - 1.207 kn MSI K8N Neo4 Platinum - 1.035 kn |
dfi Infinity ultra 830kn
|
Tnx na savjetima a maticne.
Zaboravih jedino mozda jos napomenut da bi bilo zgodno sa se moze i ponesto OC-at s tom maticnom, posto se navikno na dosadasnje Abit-ove :) Nego, domy_os, po cemu je ALC850 bolji od Soundstorma? Da li ALC850 isto ima HW akceleraciju? Da li se isto tako moze podesavati zvuk kao i na soundstormu (equalizer, efekti)? Da li isto normalno se zvuk moze preko SPDIF-a, ili optike sibat na zvucnike (kao i kod soundstorma)? To mi je poprilicno vazno naime :) Te da pri tome ne trosi nesto bas CPU-a. (A jesam zahtjevan... :p) Naime, svojevremeno sa imao NF7 sa AC97 zvucnom, sto je bio ocaj zivi... stoga sam prodao tu, i nabavio AN7, koju jos i sad imam. |
mbo asus a8n-e, nforce4 ultra, ddr, zvuk 7.1, s-ata, g-lan, pci-e, s. 939
819,72 KN :beer: |
Citiraj:
1.ne 2.da 3.vjerojatno da Moj savjet kupi audigya, i ja sam presao sa soundstorma na alc 850 i razocarao sam se 100%. Cip je velicine nokta na malom prstu dok je cip na audigy2 veci od NB cipa, pa ti sad vidi. |
Citiraj:
Stavip MSi a izostaviš ABIT AN8 SLI( kod nas dobavljiv nasljednik izvbrsne AN8 ulltra) |
Meni je Soundstorm odvratan, ALC850 ima sve što si naveo, jedino nisam siguran za H/W ubrzanje.
|
Da ne otvaram novu temu, i ja razmišljam o prelasku na 64 bitnu platformu pa me zanima sljedeće:
1. Da li se dobro overclocka Albatron K8SLI, jer je cijena fakat niska, 800 kn... 2. Šta se više isplati, 6600 u SLi-ju ili jedna 6800-tka? 3. Ako se više isplati jedna 6800-tka uzeo bi Albatrona K8NF4U, kako se ova ploča overclocka, i općenito kakva je ploča? 4. Isplati li se s ovim gore navedenim razmišljat o Sempronu za socket 939, ili da rađe pričekam koja dva tri tjedna dok neskupim, pa odmah uzet AMD Athlona64? Isplati li se uopće ove promjene, koliko ću dobit na performansama.... P.S. ako ima koja bolja matična, a u istom cjenovnom rangu recite, s albatronom sam imao dosta dobrih iskustava, frend je imo njihovu socket A ploču i GeForce 5700 Ultra od njih pa onda... :) |
Ja sam imao AN7 kao i ti i bio zadovoljan s zvukom. DFI ima tak-tak zvuk, ali nema optike. Sad sam trenutno na AN8 SLI i zadovoljan sam. Onak, odokativno, nema neke prevelike razlike naspram SS. A i ima optiku, za razliku od DFI-a.
|
Citiraj:
|
što se tiče kvalitete zvuka na integriranim rješenjima ovisi o nekoliko stvari:
što za vas znači dobar zvuk (meni ni jedno integrirano rješenje nema dobar zvuk) kakve zvučnike imate što radite sa zvukom (neka obrada poput masteringa DJinga i sličnih gluposti) nek neko proba usporedit u cool edit prou dodavanje filtera sa integriranom zvučnom i onom sa DSP procesorom na sebi. ono što je Kerber rekao za veličinu Audigy proca i NB je istina, mislim zvučna je veća od 9600Pro!!!:D trenutno sam ponosni vlasnik jedne Audigy2 i ne kanim ju mijenjat dok nebude potrebe a za integrirano rješenje neće nikad bit jer se dosta bavim glazbom pa bi mi to bilo mukotpan proces (čekajnja da se ubaci neki filter il slična glupost). IMHO intergriana zvučna je za ljude koji slušaju glazbu na prosječnom sustavu i nemaju nikakve namjere radit sa malo "ozbiljnijim" programima. recimo meni je gušt kad u igri uključim EAX (3.0) i kvaliteta zvuka na High, jer je zvuk 1/3 doživljaja u nekoj igri! sad ima tako jeftinih Audigy zvučnih da se uopće ne bi trebalo razmišljat o kvaiteti integriranih rješenja. evo par slika (NISU VELIKE) pa pogledajte par mogučnosti Audigy2 zvučne: [img=http://img99.imageshack.us/img99/149/slika10rp.th.jpg] [img=http://img439.imageshack.us/img439/447/slika21jo.th.jpg] [img=http://img439.imageshack.us/img439/3319/slika39ei.th.jpg] [img=http://img439.imageshack.us/img439/4651/slika49ii.th.jpg] [img=http://img439.imageshack.us/img439/3401/slika53qh.th.jpg] |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije to napisal mc fish nego ja, a osim toga kaj da stavljam SLi matičnu kad je čovek rekel da ga SLi ne zanima niti mu ne treba. |
Citiraj:
|
Citiraj:
AN8 nažalost samo postopji u SLI izvedbi tj. samo je kod nas dobavljiva. DFI Infinity/DAGF po sveu dobra ploča. |
evo da se i ja javim :)
dva nedostatka na ovoj infinity/dagf su nema sata 2 i nema dobar zvuk..... zvuk je tu tek toliko da postoji tako da sam se recemo razocarao naspram an7. ali sto se tice ploce stabilnosti i overclocka sve je za 10 ;) |
Moja preporuka je EPoX 9NPA+ Ultra.
|
Na svim nForce 4 polocama je zvuk ISTI, zato sto se na doticne stavljaju isti zvucni cipovi. Zato uopce nema smisla usporedjivati na taj nacin. Druga je stvar usporedjivanje integriranog i retail riješenja.
|
OK, malo proucavao...
Cini mi se da cu uzeti Asus A8N-E, posto je mogu relativno povoljno nabaviti, a i ima opticki izlaz za zvuk sto mi izvrsno pase, te barem po specifikacijama izgleda OK ploca :) Tnx svima na pomoci i komentarima :) |
Nemoj Asus!
Asus i AMD nekako neidu zajedno. Socket A je Asusica bila loša, na 754 također. A koliko ja znam ( isto ima optički izlaz i ulaz kao i DFI Ultra D. Za Epoxicu nisam siguran. Ako te ne zanima OC onda je i Chantech nF4- ultra Zenith zgodno riješenje. @weedos Jasno da se razlikuju po ugrađenom čipu. Codiac govori upravo o tome da je unatoč tome što je 7.1 zvuk na DAGF a na AN7 bio "samo" 5.1 je soundstrom bolji čip od ovoga kaj se ugrađuje na DAGF. |
Citiraj:
Evo ja imam ASUS A8N-E već 5 mjeseci i nemam nikakvih primjedbi, sve radi savršeno i stabilno, a FSB ide do 356MHz ;) |
Citiraj:
|
Napon memorije, napon čipseta, napon proca.
Opcije za memoriju. Što se tiče Asusa, ima puno boljih ploča za sličnu cjenu od ASUSa. |
Citiraj:
Ajd jedino priznajem opcije za memu, nije ko DFI al nije ni ko ostale da nema za rihtanje RCD itd... P.S. ako ovaj odgovor nije namjenjem meni onda se iskreno ispricavam Isuse (jer nisam siguran dal si napisal za ASUS ili Chaintech) :beer: |
Za chaintech.
Fora je u tome kaj nisma rekao da je chaintecica loša ploča daleko od toga. No ipak niej tolko oCerska ploča ko DFI ili Abit. Svaka nF4 ploča bi trebla ić do 300 ( janso osim mog primjerka Ultra D koji neide na 266 :fuming:). No po onome kaj sma čitao nisu naponski ispravljači tolko dobir a za OC trebaju stabilni naponi i da ploča ne undervolta. Back Mack veli d amu je dosta undervoltala . |
Istina, al opet, ona ipak nema VID control...al za te nofce nema bolje...
|
uzmi DFI Lan Party Ultra-D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:03. |