![]() |
ASUS P5K BIOS RECOVERY
Flashao sam sa onim smecem zvanim ASUS Update Utility i naravno da nije dobro proslo. Poslije sam probao sve opcije od CMOSa pa na dalje.
Ugl nakon paljenja kompa udjem odmah automatski u recovery, ali je problem to sto se sa USB sticka ne zeli ucitati ROM. Stane na onom: Reading file "P5KBASIC.ROM" i dalje se ne mice (trebalo bi pisati completed). Ima itko kakvu ideju? |
Ako nemaš floppy > nađi i privremeno ga stavi u funkciju > na njega stavljaš taj rom file ...
|
Ili stavi origigi cd od maticne, povuci ce ga sa cd-a. Provjereno.
|
Probao sam i to, ali ne dozivljava ni floppy ni CD ROM...uopce ne ocitava to dvoje.
|
Prethodno je potrebno clear cmos napraviti i ostaviti ga bar par min bez kabela ustekanog u psu. Ili bateriju izvadit.
Na Asus P5K sam namjerno crashao bios u pola flashanja da bi ovo sa origigi cd-om od maticne isprobao. Uvijek je radilo. Za stick se nadam da si pogledao manual: Citiraj:
|
moras nesto napravit, mozda drzat neku tipku, proguglaj malo, sjecam se da imaju neku proceduru neke ploce, npr morao se slozit bootabili floppy i napravit da autoexec.bat pokrene flash bez pitanja i gui-a
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:41. |