![]() |
pregrijavanje
probat cu opisat problem
radi se o athlonu 64 x2 5000+ i cooler freezer pro 64 komp ode na 100+ stupnjeva i gasi se senzor mi se cini ok jer reagira razmjerno opterecenju procesor osjetim na dodir da je topal ali cooler kao da ne preuzima tu toplinu stavljena nova pasta e sad moje pitanje je dali bi cijevcice coolera trebale bit punjene nekim plinom ili necim pa da je to izaslo van i da ubiti nema učinka ili bi moglo bit nes drugo hvala |
Moguce da su iscurile hitpajpe naravno, ali prvo namontiraj kuler ponovno, moguce je da se nes smrdalo pa popustio :D:
|
probavo sam svasta
i sad zanimljiv dio posto je to frendov komp, stavio sam mu svoj stock cooler i ok je a sebi njegov freezer (kod mene je phenom x4) i drzi mi u idelu na 30ak, pod opterecenjem do 60 i zagrije se cijeli freezer, dok kod njega se uopce ne grije na dodir dok mi je sa stockom 40-80 a njemu sa stockom na athlonu 30ak inije prešo 60 :) koje tu lud i poslije vratio nazat probo sa OCCT i ode preko 100 freezer dok ne ugasi komp sutra opet mjenjam i testiram na oba kompa |
Mislim da je u pipeovima neka tekućina(nisam siguran),ali čak i da ona iscuri mislim da bi cooler trebao odvoditi toplinu. Svakako proc se nebi trebao ni blizu toliko grijati.
Sad pitanje je li cooler ima dobar kontakt sa cpu-om? Mora baš jako pritisnuti. Kako si nanio pastu? EDIT Nemoj puštati proc da ti ide preko 70 stupnjeva(uništit ćeš ga). Kad vidiš da je prešao 70 gasi test odmah i pusti ga da se ohladi. |
Čudna situacija. Ajde dobro pogledaj kad budeš freezera kod njega stavljao da li dobro sjedne na njegovu MBO. Možda ima lufta, dovoljno je 1mm i da ne odvodi toplinu. Jer koliko si sam utvrdio cooler (Freezer) je ispravan jel.
|
Po ovome sto si napisao freezer mu ne sjeda dobro. Pogledaj dobro kako nasjeda na one kopce i probaj ga lagano rukom cimat da vidis ima li lufta.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:45. |