![]() |
(riješeno) Odjednom PC se ne vidi na mreži
Ne znam dali stavit temu ovdje ili na mreže...:stoopid:
ukratko - do jutros sve bilo u redu. sistem ovakav: PC - ZTE - switch - media playeri (3 komada) imao sam pristup sve i svuda. sad sa media playerima ne mogu pristupit na PC (uredno shareni folderi i particije) ali mogu izać na net (YT, net radio i ostale gluposti koje se nude u media playerima) jednostavno se PC ne vidi... kontam slijedeće - PC i mrežna ispravni jer mogu na net, ruter ispravan jer mogu na net i sa media playerima, swithc ispravan jer mi da istovremeni izlaz sa svim media plaerima na net... što još pregledati??? |
Šta si radio na kompu, jeli bio kakav update ...
vrati se sa restore point - om par dana unazad, dobro protresti kontra gamadi i smetja. |
evo probam to...sam da ne moram raditi reinstall W7
EDIT - evo provjereno prek noći i preskenirano i ništa...sve OK, komp se ponaša normalno... |
još neka ideja
|
Ako imaš kakvi AV ili firewall napravi port za svoj PC a na ruteru provjeri postavke firewalla i port forwarding.
|
nisam sumnjao u to.
sad sam preko tableta i moba wiressly uredno dobio PC i sherane folerede / particije. čak i vidim meida playere koji su spojeni (trenutno jedan direkt na ZTE radi probe) a drugi kao i inače preko switcha... al i dalje ne mogu sa media plajerima pristupit na PC... |
Glupo pitanje, jesi probao sve pogasiti ukljucujuci switch/router?
|
Upravo to :D
Meni se isto ponekad zna zblesirat sharing pa recimo WD TV live mi ne vidi share, i sl. Restart svega obicno pomogne :) |
jesam...
ačk sam i stavio drugi switch i nije išlo. pa sam direkt spojio WD u ruter (da zaobiđe switch) i ne vidi ga... ali mob/tablet vide PC i sve share.... |
Rekao bih neki igrokaz sa winsima, pravima pristupa foldera ...
možda da probaš za probu definirati jedan novi share folder ... |
ma kakvi...sve je uredno kak je i bilo. nitko nije prčkao. jer preko moba mogu do svega.
kao krajnji potez, reinstalirao sam Win7...cca 1 sat posla, i za sad uredno vidi share kako treba. povjerim još sutra pa da zaključimo temu. |
Ubufice iscupaj wd iz struje na 2-3 min pa ga ponovo upali. Meni se isto tako zna zblesirat pa ovo napravim i opet proradi
|
ma to mi je jasno da se može dogodit - al na 2 WDa i na Iammu...u isto vrijeme??? no čens!
uglavnom izgleda da je bilo nekih nametnika...YAC to nije riješio pa sam napravio reinstal W7 i sad se pristupa na PC brzinom munje.. stoga proglašavam ovaj slučaj riješenim |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:27. |