PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   NVIDIA (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Jesu li ovo artefakti?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26638)

Chome 13.10.2005. 21:19

Jesu li ovo artefakti??

Ovo je 3d mark cpu test 1 i neznam jesu li ovo artefakti ili je normalno.. kada sam skužio to probao sam isključit sve pipe i na default frekve stavit i svejedno se pojavljuje pa mi je to čudno...

I btw koju igru preporučate da probam u kojoj bi se sigurno vidli artefakti ako grafa ne dela dobro??

http://www.vuka.hr/~ktomislav/Artefakti.jpg

Hrubi 13.10.2005. 21:26

Re: Jesu li ovo artefakti??

I btw koju igru preporučate da probam u kojoj bi se sigurno vidli artefakti ako grafa ne dela dobro??

http://www.vuka.hr/~ktomislav/Artefakti.jpg [/B][/QUOTE]
Far Cry patch 1.3 na gore

tor 13.10.2005. 21:30

Nisu...

strikoo 14.10.2005. 10:35

E to bogme nisu artefakti...

Kad ti se počnu pojavljivat znat ćeš da su to oni
Bau-Bau

Router 14.10.2005. 10:38

Tak nesto se meni znalo pojavljivati kad clockam karticu , ali pri istom clocku jednom bi se pojavilo a drugi put nebi .

Swarm dude 14.10.2005. 10:52

Ja to nisam imao,ali nije artefakt.

Igraj Doom3,Half-Life 2 ili Far Cry kako bi se uvjerio da je sve O.k.

LorD ClockaN 14.10.2005. 14:56

Stavi najveću rezolucioju koju ti monitor podržava, uključi max AA i AF i stavi da vrti loop 3dmark 05 i ako ti nakon pol ure ne baci artefakt onda znači da je OC siguran

csx 14.10.2005. 19:33

slika 222_2 na tvom serveru-nevidim u cem je problem:confused:

Brain32 14.10.2005. 19:45

1 privitaka
Primjer sj*banih pipa sam attach-al pa da vidis kak to izgleda a sto se tice testiranja, tu fakat nema pravila meni recimo SVI 3DMarkovi prolaze bez artefakata, Doom3, FEAR itd. itd.
No u mom slucaju artefaktiranje se moze malo suzbit, npr. u NFSU2 sam ih imao ali ako iskljucim "Fog" nema ih uopce tj. u vecini igara sam uspio nekaj iskemijat da ih ne baca, sad bas trazim nacin da to kaj me cima sredim na driver-level-u...

zovi5 19.10.2005. 17:39

Citiraj:

Originally posted by Brain32
Primjer sj*banih pipa sam attach-al pa da vidis kak to izgleda a sto se tice testiranja, tu fakat nema pravila meni recimo SVI 3DMarkovi prolaze bez artefakata, Doom3, FEAR itd. itd.
No u mom slucaju artefaktiranje se moze malo suzbit, npr. u NFSU2 sam ih imao ali ako iskljucim "Fog" nema ih uopce tj. u vecini igara sam uspio nekaj iskemijat da ih ne baca, sad bas trazim nacin da to kaj me cima sredim na driver-level-u...

DA NIJE MATRIX U PITANJU :burn:

Swarm dude 19.10.2005. 19:51

Nisu to artefakti,jer kad sam ja previše OC-ao svoju grafičku dobio sam crvene,zelene i plave točkice preko cijelog ekrana u 3Dčmarku, blokirao mi je NFSU2, pucale teksture, slika pucala u Windowsima,komp brejkao,itd.

Brain32 19.10.2005. 21:34

Citiraj:

Nisu to artefakti,jer kad sam ja previše OC-ao svoju grafičku dobio sam crvene,zelene i plave točkice preko cijelog ekrana u 3Dčmarku, blokirao mi je NFSU2, pucale teksture, slika pucala u Windowsima,komp brejkao,itd.
Kak to mislis nisu to artefakti? Da pojasnim da se pojavljuju i kad je samo taj quad otkljucan(da probao sam svaki quad pixel i svaku vertex pipu zasebno - 4,1) i kad radi na 280MHz. Dakle to samo moze bit sj*bani quad pipa, najcudnije je to kak stvar u nekim igrama i markovima sljaka besprijekorno.
Cimaju ga samo magle i izmaglice i to one slabih detalja, i ne mogu se u svim igrama iskljucit(ko' npr. u NSU2) pa sam trazio nacin da to sredim prek drivera ali me koci nedostatak znanja pa ipak drzim na 12,6...

Swarm dude 19.10.2005. 21:51

Čuj, ja nisam imao nikakvu sliku kad je komp ulazio u Windowse i mislio sam "kvragu,ode nova kartica!Koje sam ja j**** sreće..." a ono totalno su se zaribali 77.77 driveri. A te jednostavne maglice,ne mogu to objasniti. Trebao bi imati i artefakte kod većih detalja...:confused: Može biti pajp,vertex,driveri, svašta, a možda ništa

Brain32 19.10.2005. 22:11

Citiraj:

A te jednostavne maglice,ne mogu to objasniti. Trebao bi imati i artefakte kod većih detalja...:confused: Može biti pajp,vertex,driveri, svašta, a možda ništa
Pa to i mene cima, onu istu sliku ali bez artefakata mogu postic ak igru pokrenem u D3D modu, ali igra je "pisana" za OGL pa tako ne mogu na najvisi detail level, jednaka bol mi je i CoD gdje se to pojavljuje na udaljenim planinama itd.
Ziher su pajpi, jer sam i pixel i vertex sve isprobao, o driverima i da ne pricam(61.xx-81.84). Al vec sam se naviknuo na cudne stvari:D

Krompirko 19.10.2005. 23:21

Jeste paviani!!

De ti lijepo reci koji ti CPU imaš i na koliko ti je klokan?
ovo je CPU test...

i de reci dal se te mrlje pojavljuju ka GPU testu iste igre...
ako da, onda je grafa, ako ne , onda je procesor...

ako se mrelje pojavljuju u svim kombinacijam, probaj i sa drugom grafom (posudi od nekoga) i ubodi u... pa ak se tad opet pojave onda je maticn ploca...

eto to je moje misljenje...

Brain32 20.10.2005. 00:35

Citiraj:

Znaci sad covjek pita kak skuzit ak GRAFA ne dela dobro, po meni tu prestaje diskusija o CPU

Citiraj:

Primjer sj*banih pipa sam attach-al pa da vidis kak to izgleda...
A ja sam mu pokazao primjer...
Dakle citaj s razumijevanjem;)

domy_os 20.10.2005. 00:57

Citiraj:

Originally posted by Krompirko
Jeste paviani!!

De ti lijepo reci koji ti CPU imaš i na koliko ti je klokan?
ovo je CPU test...

i de reci dal se te mrlje pojavljuju ka GPU testu iste igre...
ako da, onda je grafa, ako ne , onda je procesor...

ako se mrelje pojavljuju u svim kombinacijam, probaj i sa drugom grafom (posudi od nekoga) i ubodi u... pa ak se tad opet pojave onda je maticn ploca...

eto to je moje misljenje...

E, lega, mrlje na ekranu jedino može dat grafa dok se kod klokanog i/ili neispravnog procesora i ploče komp najčešće ruši i smrzava.

Krompirko 20.10.2005. 00:59

Evo upravo sam provrtio 3dmark 05...

CPU test...
evo kaj ja mislim...

ovo sto se prikazuje na cputestu je neka slaaaba reza... oko 640*480 i CPU nema mogucnost ko grafa uporabom SM2 (pixel shader 2) da ti lijepo preslika planinu u vodu...
e tu CPU pokusava vjerojatno nekom emulacijom nesto preslikati i u biti ne uspjeva... e sad ... i kod mene se pojavljuju isti defektovi, pa znaci da je rijec o 3dmarku ili opravdanoj nesposobnosti nasih procesora...
ak je o 3dmarku rijec, onda je to mozda neki bug koji se bu u dogledno virjeme mozda i popravio...
eto...

domy_os 20.10.2005. 01:36

Daj screen shot da vidimo...

Krompirko 20.10.2005. 11:37

http://img464.imageshack.us/img464/9398/lol5lr.th.jpg

eto pojavljuju se i meni...

a artefakte ćeš vidjeti u obliku velikih trokuta kako nekad iskaču po ekranu... a kad kad i u obliku malih bijelih točkica...

atha 20.10.2005. 11:51

meni na radeonki, sitne zute tockice po ekranu....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:57.