PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Novosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=23)
-   -   ATi-evi budući driveri će iskorištavati Dual-Core procesore (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26607)

Jelc 13.10.2005. 12:20

ATi-evi budući driveri će iskorištavati Dual-Core procesore

1 privitaka
Pa, sretni korisnici takvog proca već mogu polako upotrebljavati te stvari:)

Paske 13.10.2005. 12:45

CooL :D

Swarm dude 13.10.2005. 12:48

A kad bude nVidija prekopirala atijevu foru :) ?

atha 13.10.2005. 13:01

nece, oni to ne znaju. :D

Beren 13.10.2005. 13:46

Koliko ja znam, nVidija interno već odavno sprema dual-core podršku. Službeno bi se trebala pojaviti u 8x.xx seriji drivera, pretpostavljam prvom ili drugom službenom releasu.

domy_os 13.10.2005. 14:23

Kad poprave sranje s Far Cryem i Battlefieldom 2 onda ću stavit nove drivere. Do tada su 4.9 najbolji.

Jelc 13.10.2005. 14:42

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Kad poprave sranje s Far Cryem i Battlefieldom 2 onda ću stavit nove drivere. Do tada su 4.9 najbolji.
Meni se nekak čini da samo ti imaš foblema sa Far Cry igrom:rolleyes:

Ja sam neki dan kod frenda igrao na R350 i sve je išlo fino.

domy_os 13.10.2005. 14:59

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Meni se nekak čini da samo ti imaš foblema sa Far Cry igrom:rolleyes:

Ja sam neki dan kod frenda igrao na R350 i sve je išlo fino.

Probao s više Radeona i sa svakim isto. Nisam ja jedini, ima još njih s drugih foruma, jednom ne radi na 9800Pro.

Jelc 13.10.2005. 15:04

Citiraj:

Originally posted by atha
nece, oni to ne znaju. :D
Ma znaju-samo im treba malo duže:D

Isto je bilo i sa unified shader arhikteturom bljuj i povrać-koliko čujem već su najavili takav GPU:p

A možda čak danas-sutra za ljubitelje kvalitetnog vizualnog prikaza uspiju i implementirati HDR i AA .

Mislim-da se i jedno i drugo može koristiti istovremeno uz ah, "igrive" perfomanse....mislim ono...stvarno...i tako to...:D

Fakat mi je to malo čudno-Far Cry npr. ne koristi ni H od HDR-a (gledajući na specifikacije HDR-a).
To je samo više-manje bloom efekt i malo šminke, čudi me da se ne može postići neki prihvatljiv frame-rate uz korištenje AA???:confused:

Da spriječim beskorisne rasprave-ovo za Far Cry nisam iz prsta isisao nego pročitao kaj je o tome imala za reći ekipa koja je radila tu igru.

No da, moje je osobno mišljenje da bi se boljom podrškom kaj se tiče drivera to dalo poboljšati:)

Jelc 13.10.2005. 15:10

Citiraj:

Originally posted by domy_os
Probao s više Radeona i sa svakim isto. Nisam ja jedini, ima još njih s drugih foruma, jednom ne radi na 9800Pro.
Gle-ja sam tu igru igrao na 9800 PRO/XT bez problema.
I bez ijedne zakrpe, prvu sam stavio tek 1.3 jer sam se htio igrati sa nekim điđama kaj su dodali.

Makar-neki su znali imati problema sa 5.8 verzijom.

Uzmi drivercleaner, sve dobro očisti pa probaj onda.
Ili-još možeš probati spremiti sve saveove i re-instalirati igru.

Beren 13.10.2005. 18:21

Citiraj:

Ma znaju-samo im treba malo duže:D

Isto je bilo i sa unified shader arhikteturom bljuj i povrać-koliko čujem već su najavili takav GPU:p

A možda čak danas-sutra za ljubitelje kvalitetnog vizualnog prikaza uspiju i implementirati HDR i AA .

Mislim-da se i jedno i drugo može koristiti istovremeno uz ah, "igrive" perfomanse....mislim ono...stvarno...i tako to...:D

Fakat mi je to malo čudno-Far Cry npr. ne koristi ni H od HDR-a (gledajući na specifikacije HDR-a).
To je samo više-manje bloom efekt i malo šminke, čudi me da se ne može postići neki prihvatljiv frame-rate uz korištenje AA???:confused:

Da spriječim beskorisne rasprave-ovo za Far Cry nisam iz prsta isisao nego pročitao kaj je o tome imala za reći ekipa koja je radila tu igru.

No da, moje je osobno mišljenje da bi se boljom podrškom kaj se tiče drivera to dalo poboljšati:)

Jer to ona ista ekipa koja je odjednom prešla iz nVidijinog u ATI-jev program za razvoj igara i to premda je potonji nekvalitetniji? Manje kvalitere u ovom slučaju = više love.

domy_os 13.10.2005. 18:31

Citiraj:

Gle-ja sam tu igru igrao na 9800 PRO/XT bez problema.
I bez ijedne zakrpe, prvu sam stavio tek 1.3 jer sam se htio igrati sa nekim điđama kaj su dodali.

Makar-neki su znali imati problema sa 5.8 verzijom.

Uzmi drivercleaner, sve dobro očisti pa probaj onda.
Ili-još možeš probati spremiti sve saveove i re-instalirati igru.

Ma sve živo sam probo, neće i gotovo. Driver Cleaner nisam ni koristio jer sam drivere uvijek stavljo na svježu instalaciju (preko Ghosta). Sad s 4.9 verzijom radi bez problema.

Swarm dude 13.10.2005. 21:10

Probajte sa Omega driverima :) .Ja sam imao prije Asus Radeon GE 9550 (jad i bijeda:250 Mhz VPU/196 Mhz mem,64 bit sabirnica,ajd imala je barem 128 Mb rama).Instalirao sam te Omega drivere i mogao sam igrati NFSU2 na medium-maks detaljima (prije je jedva išlo).
Osim toga znao mi se zacrniti ekran (teksture nestale,samo su svijetla od auta i rasvijeta još svijetlila),a kad sam imao Omegu toga više nije bilo.

domy_os 13.10.2005. 21:29

Ma probo sam ja i Omega i DNA drivere i ista stvar.

Jelc 13.10.2005. 22:24

Citiraj:

Originally posted by Beren
Jer to ona ista ekipa koja je odjednom prešla iz nVidijinog u ATI-jev program za razvoj igara i to premda je potonji nekvalitetniji? Manje kvalitere u ovom slučaju = više love.
Ja mislim da ekipa koja je radila igru nije radila i tu kakti HDR podršku.

Nisam 100% ziher, ali mislim da nisu.

E sad-tko se to po tebi prodao?
Ubisoft?
Ili Crytek?

Budući da svi očekuju Far Cry Instinct za Xbox 360 bit će da su se malo bolje slizali i sa znamo-već-kim:)

To sve ipak nema veze sa činjenicom da je u nekim igrama moguće koristiti HDR ali ne i AA.
Barem na Nvidii.

Pitanje je i koliko je HDR iskoristiv (onako kako je zamišljen) na sadašnjim monitorima.

Tu je jedan dobar članak na tu temu:
http://www.bit-tech.net/hardware/200...hdr_edr/1.html

Krasan display, onak "jeftiniji", samo za odlikaše.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:45.