![]() |
Android tablet 800-1250kn
Bok svima,
treba mi preporuka za kupnju nekakvog tableta za sestru, 7-10", glavno da je dobavljiv kod nas i da je cijena do 800-1250kn sa PDVom... Naime, uopce se ne razumijem u tablete i nemam pojma sta da gledam... Ono sto znam da sestra koristi je Facebook, Youtube, Gmail i tu i tamo valjda pogleda neki film... Tablet bi trebao imati Wifi, a 3G moze biti kao opcija (nije potrebno)... Ako moze neka preporuka za svaku dimenziju, bio bih zahvalan... Uzmimo Samsung kao neku polazna tocku... Problem je sto ima milijun modela i podmodela i oko toga trebam pomoc... :) Fala svima, Calypso |
Gledaj bilo što od brand name modela (Lenovo, Samsung, Acer) sa Intel Atom procevima sa 1GB meme, microSD slotom i IPS ekranom. Pokazali su se jako dobri a ostale sitnice tipa mHDMI dobro dođu al sve zavisi od potreba.
|
Citiraj:
|
|
E, savrseno... Tenks... Nego, zasto intel ATOM a ne neki ARM?
|
Citiraj:
Kineske A9 implementacije bolje da ne spominjem, jer još imam traume od sjajne optimizacije potrošnje struje. Dok se to ne promijeni, preporuka ide na stranu Atoma. |
ako mene pitas , sta se tableta tice, 1. je ekran od barem 250 ppi i minimalno 1 gb rama znaci.na 9 inch ekranu nemoj ic ispod full hd
ja sam nabavio pipo t9 i prezadovoljan sam pogledaj pipo od 1200 sa ekupi |
Citiraj:
|
hahaha istina , nemos na sve mislit u 9 ujutro al gledaj da je ppi 250 viruj mi, kad vidis ekran kojem se vide pikseli, katastrofa je
|
Mislim da cu uzet onaj Acer Iconia koji je preporucio tomek. Cijena mi odgovara (oko 790kn u Protisu), velicina je OK, ima tog Atoma koji mi se isto cini jako dobar, i na kraju krajeva, 1280x800 na 7" mi se cini kao pristojna rezolucija... Nije bas da ce se vidjeti pixeli na tome...
|
A Nexus 7 2012?
|
Citiraj:
|
Onda ništa.
|
Ma zajebi Pipo i kineze, s vremenom to sve prdi ko zrele kruške. Ima nekih koji traju istina ali - čemu kockat kad mogu igrat na sigurno? Ako možeš za iste il malo više pare uzet brand name - go for it. Aceri su super u tom rangu cijene tak da... :chears:
|
Uzeo sam onaj Acer Iconia 7 po preporuci tomeka... Cini mi se skroz OK... :) Ispo me oko 630kn + PDV...
|
Citiraj:
Ovaj drugi link je windows 8.1 tablet. Da nisi mislio mozda na ovaj: http://www.links.hr/?naziv=tablet-ra...kl=010.112.042 ? Kad smo kod ovog, ja sam mislio uzeti nesto u tom cjenovnom rangu i da je android, jer bi mi uglavnom bio radi igranja "Hearthstone-a". Iako je ovaj sa win8 iste cijene i ima sve isto osim sto ima 32gb je ipak na kraju windows pa mi ne pase. Ima mozda koji bolje od ovog za te pare (moze biti 100-200kn i vise ako bas ima neki) ? hvala :-) |
Citiraj:
|
galaxy tab 4 8.0 (wifi samo) za 1000kn, nov
isplati li mi se uzeti? jel mu fali što? |
Ne fali nista.
Mozes i jeftinije cak. Alcatel Pop 7. Jako slican Tabu, u radu je odlican stvarno. |
E vala, taj Acer Iconia 7 ima nekakav bug sa wifijem... Do sad sam skuzio da ako oces da wifi proradi, moras prvo ugasit wifi, onda ugasit tablet i onda upalit tablet i pustit ga da se spoji na wifi...
Negdje sam nasao da moze imati problema sa DHCP-om, tako da sam stavio staticki IP... I opet sam negdje citao da Aceri ne kuze kanale 12 i 13 na wifiju... Moram provjerit jel ima kakav softverski update za njega, jer je ovako jako tesko upotrebljiv... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:33. |