![]() |
nforce3 ultra 6800ultra problem
-molim vas da mi netko obasni zasto ukljuceni Fast Writes u biosu usporava igre
-radi li se o BUGU u nforce3 cipsetu ili je mozda problem u driverima -kako bi rijesio taj problem bez iskljucenja FW -ima li nforce4 taj problem -pomagajte ljudi |
Imaš neki Radeon 9600 serije? Isključi FastWrite, i tak ti ne treba.
|
mislim da covjek ima 6800.
|
imam 6800 ultra i u kombinaciji sa nforce3 FW smeta
|
Koji imaš procesor? Naime i meni je na nForce3 ploči s 6800Ultrom Fast Writes usporavao (pojavljivalo se povremeno zatrzavanje). Imao sam 3000+ (Clawhammer, s754). No, isključivanjem FW-a sve je radilo dobro (i brzo). U međuvremenu sam promijenio ploču i procesor, pa sad imam 3500+ (Venice, s939) i VIA K8T800pro ploču, Fast Writes je uključen i nema nikakvih usporavanja niti zatrzavanja, a perfomanse su narasle u odnosu na kombinaciju sa starom pločom i procesorom (čak i grafički testovi - 3DMark05 je porastao za nekoliko stotina bodova - sa, ako se dobro sjećam, 52xx na 56xx).
Naime, Fast Writes omogućava da se dio informacija iz grafičke mapira direktno u radnu memoriju, što ponekad zna zagušiti glavni procesor koji ne stigne obraditi svoj dio posla, pa nastaju stanja čekanja (barem mislim da je tako - ovo sad pišem po sjećanju). No, isključivanjem Fast Writesa čak i na sustavima na kojima to radi, ne gubi se previša na perfomansama, pa te to ne treba zabrinjavati. BTW, nForce4 ima PCI Express sabirnicu koja ima drugačiji način komunikacije, te Fast Writes ne postoji (uoči da se to, ustvari, zove AGP Fast Writes). |
procesor je winchester 3500
-hvala na informacijama -ovu sam pojavu USPORAVANJA najbolje vidio u igri F.E.A.R -na pocetku sve leti, a onda pocne naglo usporavat -jos jednom pitam je li to bug na Nforce 3 kad Via nema tih problema |
procesor je winchester 3500
-hvala na informacijama -ovu sam pojavu USPORAVANJA najbolje vidio u igri F.E.A.R -na pocetku sve leti, a onda pocne naglo usporavat -jos jednom pitam je li to bug na Nforce 3 kad Via nema tih problema |
Iskreno - ne znam. Inače, na onoj staroj ploči i procu (nForce3 i 3000+) prije ultre imao sam 6800nu i radila je sa Fast Writes uključenim bez problema.
Stvarno ne znam što je uzrokovalo štekanje sa ultrom (kao što ne znam ni što uzrokuje kod tebe). Bio sam to pripisao sporijem procesoru, ali vidim da ti imaš 3500+, kao ja sad, pa ti se to ne dešava. |
-kako radi k8t800pro cipset, ovo pitam jer kad sam imo athlon xp u kombinaciji sa via cipsetom uvijek je bilo nekih problema
-tak da vise nisam htio via -jel stabilna ta maticna, koliko je brza u odnosu na nforce3 ultra? |
Dobar je taj chipset, i stabilan (kolko sam se uvjerio iz iskustva), al zaboravi na klokanje.
|
ma i meni sve nešto sporo radi na ovoj konfiguraciji ma najbolje je ići na nf4 čipset
|
Citiraj:
|
kao što je kolega reko, iskljuci fast writes u biosu i nema vise usporavanja
|
jesam
|
..ja potvrdjujem da sam extra zadovoljan sa via k8t800pro chipsetom,sto je neko vec spomenio za clockanje se zna sta se kupuje...
|
Pa, za sada nemam nekih problema. Stroj je izuzetno stabilan i brz. Klokati još nisam probao - biće vremena i za to.
No, iskreno, da nisam već imao AGP mrcinu, pretpostavljam da bih išao na nf4 i PCIe. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58. |