PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   ASrock 775VM800 overclock (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26577)

Seagate 12.10.2005. 15:47

ASrock 775VM800 overclock

Frend ima ovu ploču u kompu i ne pokazuje bios,čim se komp upali odmah loada Win.:confused:
Stišćem DELETE ali ne ide u bios.
Zna netko kak da dođem do biosa?Gore je P4 3.0 64bit pa bi htio vidjet kak se to kloka:)

Hvala!

domy_os 12.10.2005. 15:49

F1, F2, SPACE, manual?

nicko 13.10.2005. 10:30

Re: ASrock 775VM800 overclock

Citiraj:

Originally posted by Seagate
ASrock 775VM800 overclock
Gore je P4 3.0 64bit pa bi htio vidjet kak se to kloka:)

Hvala!

: lol2 : : lol2 : : lol2 :

ASROCK da se kloka....sad si me nasmijao, kako već dugo nitko nije....(osim delboya) :D

srkyno1 13.10.2005. 12:25

@ nicko

sve je moguće. osim toga asrock je podružnica asusa.

@ autor

na asrocku se ulazi u bios s F1.

nicko 13.10.2005. 12:51

ma te ploče (ako ih se uopće tako može nazvat) su za uredsku namjenu i nek ti frend bude sretan ako mu to sve stabilno radi na defaultu!!!

kakvo klokanje...ploča košta manje nego moje staro LC "napajanje"...

Seagate 13.10.2005. 14:01

Citiraj:

Originally posted by nicko_029
ma te ploče (ako ih se uopće tako može nazvat) su za uredsku namjenu i nek ti frend bude sretan ako mu to sve stabilno radi na defaultu!!!

kakvo klokanje...ploča košta manje nego moje staro LC "napajanje"...

Nicko da li si znao da tvoj Asus radi ista firma koja i ovaj ASrock?
Nije ni čudo da je Asus takav shit kakav je(sorry ali istina je).

@srkyno1:thx:beer:

domy_os 13.10.2005. 14:17

ASRock ima sasvim dobre ploče, jest da nisu za klokanje, al su zato stabilne i općenito dobre za svoju cijenu.

nicko 13.10.2005. 15:23

Citiraj:

moj asus je dobar, samo da ima neki bolji chipset...inaće, moj prvi izbor je bila abit kv8-max3, ali nigdje više nije bila nabavljiva....zato sam i uzeo ovu!

malo pogledaj na intelovom štandu, što nudi asus, pa onda zaključuj!! istina je da za amd asus nije baš nešto, ali nemožeš reći da su ploče 'shit'!

pogledaj malo i av8-sli deluxe i reviewe po netu!!

kao što rekoh, ja sam mislio uzet abit (po meni je abit bolji nego asus), ali slagao sam komp u vrijeme nestašice malo boljih ploča i bio sam "prisiljen" uzet ovu!

btw: ti kažeš da je neka ploča za 300kn ista kao neka za 1100kn....neznam uopće kako to možeš uspoređivat?!?

i to kad kažeš da je radi ista firma, i za mercedes i za vw dosta firmi rade iste dijelove, pa ti zaključi jesu li to isti auti!

Wolverine 13.10.2005. 15:58

Citiraj:

Nicko da li si znao da tvoj Asus radi ista firma koja i ovaj ASrock?

@srkyno1:thx:beer:

ASUS i ASROCK su iste firme ali i ne iste ploče.
Tj razlika je u kvaliteti PCB-a i komponenti....u principu to je ASUS-ov otpad.

dautanecII 14.10.2005. 01:03

Citiraj:

BlackMack
ASUS i ASROCK su iste firme ali i ne iste ploče.
Tj razlika je u kvaliteti PCB-a i komponenti....u principu to je ASUS-ov otpad.

ali,koliko sam cuo,dost su ih slozili u info-gami i imaju dobra iskustva s njima.
dakle,nije nesto poput smecesonica ili pcchipsa.

:gringo:

SRV 14.10.2005. 09:34

Od najjeftinijih ploca ASRock su definitivno najbolje. Ne bih rekao da su to otpatci ASUS-a, jedino kaj kod ASRocka ne valja su BIOS-i
koji samo po sebi ne daju dovoljno opcija za oc, te ploce imaju slabiju opremu, jeftiniji chipset, ponekad los raspored komponenti na PCB-u.

Eladio 14.10.2005. 09:55

Citiraj:

Originally posted by SRV
Od najjeftinijih ploca ASRock su definitivno najbolje. Ne bih rekao da su to otpatci ASUS-a, jedino kaj kod ASRocka ne valja su BIOS-i
koji samo po sebi ne daju dovoljno opcija za oc, te ploce imaju slabiju opremu, jeftiniji chipset, ponekad los raspored komponenti na PCB-u.

tako je..

ono sto ja znam , a znam jako puno, je da na 10 asusica abitica ili epoxica, bar JEDNA ne radi..

do sad preko 500 asrokica mi je proslo kroz ruke i sve i jedna radi!!!!

sebi ju uzimam :cool:

neznam koliko ce ici overclocking s njom jer nema neke mogucnosti, ali ni ne trazim previse..

ali znajuci da sam dao 400 a ne 1400 kn za plocu koja radi odlicno meni je dovoljno zadovoljstvo :beer:

dautanecII 16.10.2005. 01:35

Citiraj:

Originally posted by Eladio

ono sto ja znam , a znam jako puno, je da na 10 asusica abitica ili epoxica, bar JEDNA ne radi..

do sad preko 500 asrokica mi je proslo kroz ruke i sve i jedna radi!!!!

ne bih se slozio,do sad nisam naisao nit na jednog ASUS-a,koji nije radio,(nikog cuo,vidio,da ne radi)vrlo slicno je i s Abitom (o Epoxu-ne bih)........
e sad,drugo je pitanje kakav to ASUS i kakav to Abit dolaze na nase trziste.
znaci prije bi reko da je obrnuti omjer,posebice kad je rijec o ASRocku.

SRV 16.10.2005. 12:12

Ja sam osobno imao vrlo losih iskustava sa asus-om(maticne,graficke,...), abita niti epoxa nikad nisam imao tako da za njih niti ne znam.

No123 16.10.2005. 20:49

Uvijek kupujem ASUS matične ploče i nikada nisam imao niti jedan problem :beer:

Eladio 18.10.2005. 17:40

Citiraj:

Originally posted by dautanecII
ne bih se slozio,do sad nisam naisao nit na jednog ASUS-a,koji nije radio,(nikog cuo,vidio,da ne radi)vrlo slicno je i s Abitom (o Epoxu-ne bih)........
e sad,drugo je pitanje kakav to ASUS i kakav to Abit dolaze na nase trziste.
znaci prije bi reko da je obrnuti omjer,posebice kad je rijec o ASRocku.

kad radis u nekom od servisa "popularnih" ITtrgovina opreme onda imas priliku vidjet proizvod kako treba..

kad netko kupuje komp,pa mu ga sloze, i dobije dobar komp, to nemora znacit da se serviser nije pomucio i probao s nekoliko ploca, itd. da sad ne filozofiram..

nadalje, imam dobar uvid i na one koje "proadam" pa se vrate na reklamaciju..

ti imas tr-cetiri frenda, ja imam 4-5 kompova na dan

stvar velikih brojki..

da neidem u off previse

asrock- do sad niti jedan kvar..
e zbog toga im skidam kapu
:clap: :beer:

atha 18.10.2005. 18:10

Citiraj:

Originally posted by SRV
Ja sam osobno imao vrlo losih iskustava sa asus-om(maticne,graficke,...), abita niti epoxa nikad nisam imao tako da za njih niti ne znam.
kod mene, od 10 asusa a8ne deluxe, 8 ih je imalo istu bolest. raid. toliko o asusu.

dautanecII 21.10.2005. 17:20

Citiraj:

atha
kod mene, od 10 asusa a8ne deluxe, 8 ih je imalo istu bolest. raid. toliko o asusu.
raid sta?

nije rijec o biosu? :p

@eladio

i ja sam radio u servisu i propustio ploca kroz ruke! ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:24.