PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Templejt wordpress-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=265716)

Thermaltake 12.12.2014. 09:24

Templejt wordpress-a

Pozdrav, zanima me da li se može kako vidit ako ja skinem neki templejt koji se plaća htio bi ga prvo probat prije nego ga kupim da li ta firma čiji je templejt ili netko drugi može kako vidit da sam ga ja skinuo i da ga ne koristim legalno tj. da ga nisam kupio ?

Lewis 12.12.2014. 14:37

Zar ga nemozes probati online ? Obicno ima "LIVE" test za templateove.

Thermaltake 12.12.2014. 15:09

Ne želim to, jer sam ga ionako cijelog preuredio, prepravio i dodao svoje stvar. Mene zanima ako recimo skinem sa nekog torrenta templejt koji želim koristit, a on se plaća da li ta firma od koje je templejt može nekako vidit da ja na nekom sajtu tom kojeg sam napravio i stavio online koristim njihov templejt prepravljen i preuređen. Da li im neki fajl šalje feedback il nešto da taj sajt koristi njihov templejt ilegalno pa kad vide kažu "aha ova firma koristi naš templejt, a nije ga kupila", naravno ako mi se pokaže dobar bi ga kupio.

Lewis 12.12.2014. 15:46

Sve u svemu ne zelis ga kupiti uopce nego te samo zanima mogu li te skuzit a ono o kupuvini si onako ovlas ubacio da izgleda "profi" ;) :D :D.

Iskreno nemam pojma mogu li te skuzit, sorry.

Thermaltake 12.12.2014. 16:33

Citiraj:

Autor Lewis (Post 2704032)
Sve u svemu ne zelis ga kupiti uopce nego te samo zanima mogu li te skuzit a ono o kupuvini si onako ovlas ubacio da izgleda "profi" ;) :D :D.

Iskreno nemam pojma mogu li te skuzit, sorry.

Ne krivo kupio bi ga jer je na firmu pa bi morao jbg preriskantno je ako mogu, al sam čisto informativno pitao neko vrijeme ako bude skinut, dal mogu skužit. Hvala tebi svejedno, ako netko još zna nek napiše.

wnbeeeE 12.12.2014. 16:42

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2704072)
Ne krivo kupio bi ga jer je na firmu pa bi morao jbg preriskantno je ako mogu, al sam čisto informativno pitao neko vrijeme ako bude skinut, dal mogu skužit. Hvala tebi svejedno, ako netko još zna nek napiše.

pročitao sam ovo 5x, nisam uspio skužiti. :D

Princ288 12.12.2014. 18:12

http://www.quora.com/What-if-anyone-...chanism-exists

http://www.quora.com/How-can-i-stop-...etting-pirated

Evo kaj gugl kaze!

sinisa1989 12.12.2014. 23:02

Ove malo bolje teme imaju key na temelju kojeg povlačiš ažuriranja i sl. stvari. S obzirom na to da je "kupljena po akcijskoj" cijeni, dio s autentifikacijom se ne koristi. Inače, pripazi malo na takve stvari jer sam se susreo s jednim pluginom (koji se inače plaća) da ti povlači neke stvari koje ne bi trebao i šalje ih negdje gdje ne bi trebao. Posljedice su bile vidljive u obliku random preusmjeravanja na neki YT klip s J. Bieberom u glavnoj ulozi.

Thermaltake 13.12.2014. 09:46

E kul tnx na ovom.

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 2704233)
Ove malo bolje teme imaju key na temelju kojeg povlačiš ažuriranja i sl. stvari. S obzirom na to da je "kupljena po akcijskoj" cijeni, dio s autentifikacijom se ne koristi. Inače, pripazi malo na takve stvari jer sam se susreo s jednim pluginom (koji se inače plaća) da ti povlači neke stvari koje ne bi trebao i šalje ih negdje gdje ne bi trebao. Posljedice su bile vidljive u obliku random preusmjeravanja na neki YT klip s J. Bieberom u glavnoj ulozi.

:lol2: tnx

chief_wolfinjo 23.12.2014. 18:20

imaš u samom code-u teme naravno ne u svim temama da tema šaljem podatak na kojoj web adresi se koristi.

Thermaltake 31.12.2014. 16:01

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2709173)
imaš u samom code-u teme naravno ne u svim temama da tema šaljem podatak na kojoj web adresi se koristi.

A to se može editirat mislim maknut i da sve bude funkcionalno nakon tog ?

Mikeyy 31.12.2014. 16:08

Samo plati temu i kraj priče. Koristi bilo sa torrenta ili sa original stranice, nema veze ukoliko platiš.

Inače, što se tiče piratstva, ovo je primjer kategorije gdje piratstvo diže prodaju, barem u mojim očima.
Trebao sam temu za firmu, za joomlu, našao sam nekoliko dobrih proizvođača, vidio koje mi se teme sviđaju i poskidao ih sa piratskih stranica. Kada sam sve testirao na lokalnom apache poslužitelju i vidio koja mi najviše odgovara i koja podržava HR znakove (dosta ih ne podržava jer pretvaraju naslove u slike), kupio temu, ostale pobrisao i super.

Forace 31.12.2014. 23:12

Ili shvati kako tema funkcionira / nauči kompletno temu pa ćeš i sam znat odgovor da li ona "vraća podatke" ili ne.

Mjenjanje css.a (izgleda / fontova) je jedno, a korištenje skripti i inih stvari posve drugi par cipela.

Al lijepo ti je Mikeyy napisao testiraj na localhostu do mile volje pa kad izabereš kupiš i miran si. Ali isto tako prouči licence jer to što je neki CMS free ne znači da smiješ i custom teme (kupljene pogotovo) modificirat do neprepoznatljivosti, čisto da ne bi bilo :D.

chief_wolfinjo 01.01.2015. 09:37

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2712570)
A to se može editirat mislim maknut i da sve bude funkcionalno nakon tog ?

da, naravno da možeš. samo treba pronaći u jednoh od .php file-ova taj dio code-a koji to radi. to ti je par linija ili više manje tolko.

na themeforestu su teme po 20-40$.... tak da nije to tolko skupo osim ako ne trebaš neki custom dizajn.

Thermaltake 01.01.2015. 20:01

Okay, hvala svima na odgovorima. :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:46.