PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   NF7-SL 2.0 i hladjenje southbridgea (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26544)

Hrubi 11.10.2005. 21:12

NF7-SL 2.0 i hladjenje southbridgea

Kako izvesti hladjenje southbridga,kojim hladnjakom i kojom pastom,i da li je to itko od vas do sada radio i ima li kakve koristi od toga uopce?

buljo 11.10.2005. 22:51

1. čemu hladit SB? na NF7 seriji?
2. ak već moraš bilo koje pasivno čudo sa malo paste, bez brige sam stavi malo više past i držat će pasivnjak.

Srky 11.10.2005. 22:55

Ima itekako koristi od hladjenja SB-a, naime doticni se grije ko sam vrag i nije ga lose ohladit nekim plitkim pasivcem (da ne smeta grafi) tako sto se zaljepi dvokomponentim ljepilom i mir, stvar drzi savrseno ali se moze skinuti (sto je najbitnije) fenom.

Hrubi 11.10.2005. 22:59

Citiraj:

Originally posted by buljo
1. čemu hladit SB? na NF7 seriji?
2. ak već moraš bilo koje pasivno čudo sa malo paste, bez brige sam stavi malo više past i držat će pasivnjak.

ma citao sam abitovom forumu neki lik to preporucuje u slucaju problema sa zvukom,a i cisto preventive radi,navodno se dosta grije

buljo 11.10.2005. 23:08

@srky
moj ladan

@hrubi
moguće, al ja nemam takvih problema jer nemam integriranu zvučnu, i paralelni i serijski čak i SATA mi je isključen u BIOSu ta je maybe zato ladan...:D

domy_os 11.10.2005. 23:15

Ja na svojoj EPoX-ici tvornički imam veliki pasivac na NB-u, nešto manji na SB-u i još manji na MOSFET-ima, al se svejedno znaju dosta zagrijat ako ovaj bočni vent ne puše po njima tak da bih ti svakako i ja preporučio ovo što je Srky reko.

kian 11.10.2005. 23:23

1 privitaka
Dobro je neki pasivac staviti gore jer je vruc.

Ljepljeno termal padom.

Codiac 12.10.2005. 02:25

ja imam castum made pasivac od p3 hladnjaka :) ljepljen je bio termalnom trakom na an7 i grijao se svinjski .....

-POP- 12.10.2005. 11:17

Ja imam pasivnjak sa northbridgea neke PC Chips matične, zalijepljen je naljepnicom što sam dobio uz coolermasterov pasivnjak za NB, nikakva pasta, grije se ko lud, ali ovo učinkovito odvlači toplinu.
BTW nemojte pretjerati s visinom hladnjaka jer ako bude previsok, a grafička ima neko bijesno hlađenje ne bude stala u utor.

Hrubi 12.10.2005. 16:28

eto ja nasao neki pasivac pa cu ga zalijepiti dvokomponentnim termalnim ljepilom.Thanks na savjetima

Roller 12.10.2005. 20:05

Citiraj:

Originally posted by Eddie
Ja imam pasivnjak sa northbridgea neke PC Chips matične, zalijepljen je naljepnicom što sam dobio uz coolermasterov pasivnjak za NB, nikakva pasta, grije se ko lud, ali ovo učinkovito odvlači toplinu.
BTW nemojte pretjerati s visinom hladnjaka jer ako bude previsok, a grafička ima neko bijesno hlađenje ne bude stala u utor.

LOL Baš to sam i došao napisat. na NF7 sam stavio pasivac od epoxice sa SB koja je došla na servis izgorena, pa je svatko skinuo što mu treba od elemenata.
Stvar radi super, zaljepio naljepnicom što se dobije uz coolermaster NB hladnjak, ali...9800 sa silencerom ide jedanput unutra, a kasnije jako teško van, jer se više ne može doprijet do kvačice na AGP utoru, pa se jedino može vrškom šrafcigera otgurnut s gornje strane.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:32.