![]() |
(riješeno) Windows 8.1 crna slika poslije boota
Dakle w8.1 x32,boot se vidi normalno (onaj kruzic sto se vrti) nakon toga crna slika i strijelica misa i nista se drugo nemoze osim ugasit komp ili ga stavit u sleep pa kad ga upalim dobijem normalno desktop.Jos se nisam susreo sa ovim problemom pa bih molio pomoc...
Konfa je: Gigabyte GA-G31M-ES2L v2 X1950pro Posto nema driveri za grafu na ati/amd stranici za w8.1 skinio sam za w7 raspakirao ih zatim u device manageru oznacio lokaciju drivera te tako instalirao i nakon toga instalirao ccc.Taj nacin sam nasao na netu. Kad bih isao odma instalirati drivere bacao bi neki error...neznam da li ima veze s tim ali eto da napomenem... I kad se komp iz sleepa upali kad bi isao restart nece bit te crne slike,jedino kad ga ugasim pa rucno upalim onda bude.... Bilo kakva pomoc....hvala |
Identičan problem ima moj šogor. Problem nije postojao dok je bio na Win7. Moj zaključak je bio da je problem najvjerojatnije u win8.1 i driverima za grafu. Sad sam siguran da je jer imate iste grafičke. On ne želi ići natrag na win7 i kaže da mu to ne smeta toliko a ja sam lijeno đubre pa nisam dalje išao istraživat.
|
Ja isto mislim da je do drivera,to je curin komp i ako se nista ne rijesi stavit cu joj onda w7 njoj to ne igra nikakvu ulogu...
|
Ako imaš volje, prošnjofaj po amd-ovim forumima, vjerojatno je negdje već netko nešto spomenuo pa možda i postoji kakav fix/ verzija drivera koji ne stvaraju probleme. A ako je njoj svejedno onda joj pukni win7 i dobro
|
Odi pod control panel. Power options - choose what power button do - gore ce ti pisati chage settings that curently unavailable - turn on fast startup i tu makni kvacicu, apply i probaj restart :
http://winaero.com/blog/wp-content/u...st-startup.png |
Probao sam to već prije , nema efekta
|
Sad sam namjestio kako je xulos rekao i za sada nema crne slike...ako se opet pojavi budem javio :D
hvala |
Inace, imao slican problem.
Na drugom PC-u zamijenio graficku sa Nvidia na ATI. I sve super radilo, dok se nisam sjetio da bi mogao deinstalirati Nvidia drivere, posto se ne koriste. Nakon reboota - crnilo. Srecom, bas sam prije toga napravio sysbackup, pa bilo lako vratiti. Probao opet, jer me zanimalo - i isto. I tak'... makar koristim ATI grafu na tom kompu, cuce i Nvidia driveri... :bonker: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:21. |