![]() |
problem s igricama na acer aspire e15
Dakle, kad pokušam pokrenut neku malo jaču igricu (3D) ili neku igricu u flashu (koji je 32-bitni iz nekog razloga iako su win7 64-bitni) :wtf2:ili se display drver sruši pa se popravi sam od sebe, ili se lap zamrzne pa ga moram ugasit, i pojma nemam zašto je to tako. inače, laptop je acer aspire e15, procesor intel pentium quad core n3530 2.58ghz, grafa je nvidia geforce 810m 1gb, 4gb ddr3 ram, 500gb hdd :nono: upomoć, kako da osposobim igrice i u čemu je tu problem?
|
Kada je zadnji puta formatiran windows? Kad si ga zadnji puta čistio (prašina itd.). Koja verzija drivera? I mislim da si fulao temu :D
|
Citiraj:
|
lap kupljen prije mjesec dana, možda i manje, svi driveri uredno instalirani, bar koliko znam, jučer napravljen update svega mogućeg, i neće pokrenit ni jednostavnu igru tipa the forrest, doduše uspjela sam osposobit gta vice city prije 2 tjedna (pojma nemam kako) al i to se zamrzavalo
|
Citiraj:
Cisto sumnjam da je manjak snage uzrok toj nestabilnosti. |
Nije.
Problem je u driverima ili samim windowsima. Ali istina je, neće moći nešto pretjerano igrati s tim. |
pa dobro sad baš nije mi ni u cilju bilo da igram najnoviji assasin's creed na lapu ili nešto tako.
e da, lap uz nvidiinu grafu ima i integriranu intelovu hd grafiku pa jel ima to ikakve veze s ičim? |
U pravilu ako su dobri driveri za nvidinu, nebi trebalo biti problema.
Idi u device manager i isključi integrušu pa vidi kako ti radi bez nje. Koja ti je max rezolucija koju možeš staviti na desktopu? |
max je 1366x768, sad ću probat isključit je, a sumnjam da je problem ili u windowsima ili u driverima ipak s obzirom na to da se nvidiini ruše nekad
|
Pa to sam i mislio prilikom isključivanja nje. Da vidiš a ti rade driveri od nvidia-e dobro.
|
isključim intelovu i onda ne mogu uć u postavke nvidie :hitthewal: igre se ne pokreću, pojavi se neki error, zaboravih što je točno pisalo
|
Znači da windowsi odpadaju, ostaje ti samo da skužiš što ne valja s grafičkom.
Kompletno počisti komp od drivera, u device manageru obriši, u control panelu obriši, s c foldera obriši, restartaj komp i instaliraj ponovo. Ako nisi siguran koje, imaš nvidia software koji ti nađe drivere automatski. |
huh ne kužim se u to baš previše, znači moram pobrisat sve nvidiino?
|
Pa da, bilo bi dobro.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08. |