PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   (riješeno) Nema zvuka na receiveru kad monitor ode u power save (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=265357)

afterburner 30.11.2014. 18:57

(riješeno) Nema zvuka na receiveru kad monitor ode u power save

Spojen mi je komp preko dvi->hdmi kabela na receiver. Kad slusam muziku, ako mi se ugasi monitor (power save), ugasi mi se i muzika. Kad upalim monitor, upali se i muzika.
Jel ovo neko "ogranicenje" posto graficka vise ne salje video pa ne salje ni zvuk ili je neki problem u windowsima/driverima/receiveru?
Za sada sam namistija da se monitor ne gasi al to nije neko rjesenje
Graficka je Nvidia 660 ti(zadnji driveri), Win 8.1, receiver Denon 2100W.

PointDexter 30.11.2014. 19:46

Jesi siguran da ne ode cijeli komp u sleep? Iako nebi trebao ako se vrti glazba.

afterburner 30.11.2014. 19:51

Citiraj:

Autor PointDexter (Post 2698067)
Jesi siguran da ne ode cijeli komp u sleep? Iako nebi trebao ako se vrti glazba.

Samo monitor se ugasi(Turn off the display opcija). Sleep kompa mi je ugasen.

driftwood 30.11.2014. 21:32

Možda ovako...
Citiraj:

My display is a Denon amplifier which receives sound and picture over HDMI.
  • In the Control Panels Power options I set the screen to never be turned off. (used to be 5 minutes.)
  • Then I selected an empty (black) screensaver that triggers after 5 minutes of inactivity.
Now the display seems to be off after 5 minutes but the sound is playing.

afterburner 01.12.2014. 14:16

Citiraj:

Autor driftwood (Post 2698129)
Možda ovako...

A ono nije bas pravi fix...jer opet je monitor upaljen. Popodne cu probat na drugom kompu sa Ati karticon da vidin jel se i tamo isto ponasa.

Sinac 01.12.2014. 14:19

Isto će ti biti jer OS isključi signal preko HDMI kabela da bi monitor otišao u stand-by. Na žalost, u isto vrijeme se isključuje i slika i ton preko HDMI kabela.

Pawzilla 01.12.2014. 16:37

Default playback device je HDMI, ja bi ga samo prebacio na analogni audio ili spdif i spojio još jednim kablom i gotovo.

afterburner 01.12.2014. 16:48

Prije sam imao spojeno preko optickog...al zelim sto manje kabela tako da mi sad sve ide preko jednog hdmi-a.
Uglavnom ovo gasenje nije neki veliki problem, al ako itko nade neki nacin da se zaobide neka javi, do tada cu morat gasit monitor rucno:chears:

Pawzilla 01.12.2014. 18:22

Pa jel nema taj Denon hrpu ulaza i 2 izlaza za monitor. Ako on služi kao prolaz do monitora, možda ima neka postavka koja bi pomogla..

afterburner 01.12.2014. 19:27

Monitor mi je direktno spojen dvi kabelom. Drugi kabel (dvi-hdmi) mi ide do receivera...i iz njega u tv i projektor. Denon ima hrpu opcija al jos nisan nista nasa sta bi ovo moglo prominti. Morat cu jos to malo bolje prostudirat (tak sam ga nedavno nabavija) al mislim da nije do njega.

Pawzilla 01.12.2014. 20:24

Po mome trebaš samo spojiti komp denonu na bilo koji ulaz, a monitor na jedan od ona dva izlaza za monitor i odabrati taj input na recieveru.. On će vući zvuk s hdmi-a, kao što i rade ti recieveri, a ostatak će prosljeđivati monitoru. Zvuka neće nikad nestati, jer će uvjek biti komunikacije između recievera i kompa dok je god reciever uključen. i to je to.

afterburner 01.12.2014. 21:23

Nebi ni tako radilo. Maloprije san proba spojit: drugi PC(sa ati karticom)->Receiver-> TV i opet ista prica...nakon sto prode vrijeme za turn off display...zvuka vise nema. Jos mi ostaje kopanje po postavkama receivera.
Nazalost mislim da je Sinac u pravu:(

Pawzilla 01.12.2014. 21:28

Da, upravu je, ja sam krivo pročitao. A ništa, onda još samo možeš u postavkama monitora odrediti neki timeout neovisno o windowsima, ili zaseban kabl.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:07.