![]() |
Hitachi SATA 2
Imam taj disk 160Gb i dfi sli d ploču, u win xp sp1 pod device menager piše da je disk generacija 1.
Skinuo sam sa Hitachi stranice njihov softver ftool i kad prebacim na sata 2 i spred spectrum clocking javlja mi upozorenje SETTINGS THIS DRIVE TO 3.0Gb/s ON A SYSTEM THAT DOESN'T SUPPORT, IT MY RENDER YOUR DRIVE UNUSABLE istu takvu poruku dobim i za spread spectrum clocking. Moje pitanje je sad dali da pritisnem OK ili nešto nije u redu pločom, diskom ili biosom. |
Provjeri podrzava li tvoja MBO SATA2 diskove i samo ako je tako promijeni mod u SATA2.U protivnom,ako disk promijenis u SATA2 mod a ploca ti ne podrzava to disk vise neces vidjeti.
|
Ploča podržava SATA 2.0.
|
frkni novi bios gore...ako i onda nebude htjela...pogledaj ispod chipseta dal su sata 2 lemna mjesta spojena...
|
Re: Hitachi SATA 2
Citiraj:
I dati mu da si povuče divere sa floppya. Sa tim ftoolom uključi SATA II i trebalo bi raditi. Eventualno u BIOS-u uključiti i reset configuration data (tak nekak se postavka zove) Hard obavezno solo napajanje (ne da ti je i drugi na istoj lajni). |
moj hard ima preabacivat jumper za s-ata 1 i s-ata 2, pogledaj, možda je to...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:54. |