![]() |
Gainward GTX970 Phantom test
Testirali smo Gainward GTX970 Phantom.
|
jel moram išta reć? :D
|
Ma dajte mu je odma, da je ATI u pitanju ne bi on ni navraća u temu :p
BTW Pohvale za članak i mislim da su u pitanju 8cm, a ne 7cm ventovi (nije puno ali...). |
Citiraj:
|
bože me sakloni izjave kao takove :D
|
Citiraj:
Hm, mjerio sam ga, a sad gledam specifikacije i zapravo je 75 x 75 x 15 mm :D |
Možda ne bi bilo loše u ove benchmarke ubaciti i koji stariji model, kao GTX660 kojeg vjerojatno i ima većina foruma i razmišlja o nadogradnji.
Rijetko tko skače iz generacije u generaciju, većina nas mijenja svake 2 ili 3 generacije, pa bi ovako bar znali koliko je GTX970 jača od GTX660 i GTX760. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Nemam pristup tako starim karticama nažalost. |
1 privitaka
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Siguran sam da ćeš je putem zamračit za neku konfu, pratit ću ti redovito opciju "Moj kramp" :p
|
Citiraj:
|
Meni su sve Phantomke mrak. Slabo ih ima u HR, no ADM ih ako nema na lageru uvozi. Stignu kroz 2-5 dana.
|
Zanimljiva grafa ali i dosta skupa po meni.
Kada ima cijena padne na nekih 2600kn ce biti puno zanimljivija kupnja. A i realno za FullHD reze je mozda i mali overkill :D Nadam se da ce dobiti MSI ili EVGA 970 na test, pa da se vidi usporedba s Gainwardom sto se tice topline i buke. |
Citiraj:
|
gledam gigabyte po testovima prosječno 30/60c... ama fantomka DOVIDŽENJA :D
da ne spominjem 3 godine gare. |
Ma kakav bozji gainward, isti sepet ko i xfx. Palit iako je u grupaciji tj vlasnik, ima bolje grafe 3 puta. Moja ova se doslovnone cuje a ne prelazi 65
|
Moja MSI se necuje prvi puta da mi odgovara hladnjak nakon jako dugo vremena u Far cry 4 grafa ne prelazi 62 stupnja
|
Ako se ne varam @Limbo je imao 760 Phantomku pod "Moj Kramp" :)
I vidim da je riješio pod svakiu cijenu da ne čuje prdavca. |
Ne varaš se "Bimbo" :D
Minja sam je za R9 280X od XFX-a, odron za odron :p Malo su bili pretjerani komentari većine na njeno hlađenje (moj osvrt ispod): http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=254513 |
Kratki PCB, meh. Nisu te fantomke nis posebno, bar u zadnje vrijeme a ova mi ne izgleda nis bolje.
|
Taj kratki PCB je najmutniji fičr definitivno.
|
Kratki PCB me najmanje dira kod grafi (nije nužno znak štednje ili sakaćenja).
Ono šta me više zanima su duljina jamstva, japanski solid state kondezatori, 2oz bakra u debelom PCB-u, lower RDS mosfet, ferrite core metal choke, šta veći broj raznovrsnih konektora, alu backplate, šta više heatpajpova i šta više većih ball bearing ventova za učinkovito hlađenje - nije da tražim previše :p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:27. |