![]() |
win 98 na laptopu bez flopya
kako instalirati win 98 na laptop koji nema flopy dali se može bez startup diskete instalirati 98
|
Na drugom kompu napraviš startup disketu i s njom napraviš Win 98 boot CD. :beer:
|
ili uzmeš win98 instalacijski cd i bootaš s njega...
|
Citiraj:
|
možete mi objasniti postupak kako da napravim win98 boot cd imam flopy disketu startup win98
|
U Neri odabereš CD-ROM (boot) stavku, staviš startup disketu u floppy, on će ti to kopirat u svoj cache, a u kompilaciju dodaš sve datoteke/mape s Win 98 CD-a.
|
ali baja ja nemam flopy pogon zato tražim da nekako to prebacim na cd
|
Citiraj:
|
ja imam startup disketu od 98_ce znači to sve što je na flopi startup disketi samo prebacim preko nere na cd, znači nero-cd rom(boot) - i kopiram na cd
|
Da, zajedno s sadržajem Win 98 CD, naravno.
|
da kad dođe do 16 minute ekran poplavi i piše:
a total xception 06 has accorred at 001d:00000000. the curent application will be terminated idrugo |
Citiraj:
|
to se pojavi pošto se instalira win98 znači nakon restartovanja pri učitavanju drajvera i ostalog znači nije još izvršena kompletna instalacija win98.
|
Kakav je to laptop? Je li 98ica ikad bila gore?
Ja sam se prije par godina namučio s jednim, pokušavajući instalirati win98 (došao je s XP Home, a trebao mi je klijent za Novell Netware). Nije uspjelo, na kraju sam instalirao XP Pro (a firma je morala kupiti još jednu licencu). Pouka je, na neke novije (ovaj slučaj je star 3 godine) laptope se ne može instalirati 98ica. E da, i meni je zapinjalo nakon restarta, kod instalacije drivera. |
onda digneš win xp home i u vmware instaliraš win98. staviš fino da se automatski diže u fullscreen i korisnik ni ne mora znati da je na xp-u
|
Citiraj:
|
novi je laptop kupio sam ga prije nekoliko mjeseci, dobio sam ga s preinstaliranim xp home koji prilikom instalacije se boota iz win98, pa mislim da zbog toga bi trebao se moći instalirati win98, pokušat ću još malo čeprkati a onda ću sve izbrisati pa probati prvo instalirati 98_cu onda xp home, pa profesional na kraju, a ovako ja win98 zadnja možda i tu ima nešto.
|
Zašto bi se mučio s tim? Instaliraj odma normalne XP pa na njega VMware, napravi virtualne particije i na njih instaliraš Win 98. Kad ti zatreba 98, pokreneš samo VMware i to je to.
|
nisam baš dobro razumio hoćeš mi objasniti postupak pokušo sam sve izbrisati i na primarnu metnuti win98 ali isto ne ide
|
gledaj ovako, pod prvo, moraš se naučiti razgovarati na internetu, što znači da;
kada opisuješ problem, pokušaj biti što možeš iscrpniji i detaljniji - ovo nije govorna komunikacija i ljudi ne vide tvoje reakcije niti ton tvojeg glasa iz kojeg bi se moglo zaključiti što ti misliš. znaš-ono-pored-onog-kaj-služi-za-ono-znaš-kaj-već ti ne prolazi, uz najbolju volju sugovornika. to se odnosi i na druge ovdje (i drugdje). dakle, "na primarnu" znači što? primarnu particiju? ako je tako, znači da imaš i drugu particiju. što je na drugoj particiji? drugu instalaciju? budi jasniji. što se tiče tvog problema, ekipa ti pokušava objasniti da ostaviš instalirane windowse XP. postoji jedan program koji se zove vmware koji kada instaliraš stvori još jedan, virtualni kompjuter, koji je kompatibilan sa windowsima 98. kada si instalirao vmware, "U" njega instaliraš windows 98 i sve programe. |
1 privitaka
evo, vidi ovo:
vidiš dva desktopa jedan normalni, a drugi u prozoru. također vidiš i dva start gumba itd. |
izvinite ako nisam baš bio najjasniji ali to je što sam islio da ste pročitali u čemu je problem pa da ne ponavljam stalno jedno te isto mislio sam da malo skratim li u redu
da pređemo onda na stvar skinuo sam vmware server ali on neće da radi, zatim sam skinuo izgleda neku verziju za linux ali ni ona neće da radi gdje mogu skinuti vmware, i kad ju skinem što trebam po redu napraviti da bi instalirao win98 |
Ne znam, ja nisam čitao pravila ponašanja, pa ne znam o čemu pričam. :D
|
skinuo?
ovako, ne želim biti grub, no očito ti nije jasno nešto:
službena pravila ponašanja sažetak koji nas zanima iz linka: Nema WAREZa (filmovi, igre, programi, pjesme, serijski brojevi, crackovi) ni u kom obliku, ukoliko se oglusite na ovo biti cete permamentno (u) banani |
@paklenik: nisi bio jasan od početka;
kada nešto ne znaš, onda se problem opisuje ŠTO DETALJNIJE MOŽE. To se radi u svom inicijalnom pitanju, a ne kasnije odgovarati svakom tko te nešto pita na njegovo pitanje jer tako kompliciraš stvari. prevedeno na hrvatski: Ja imam laptop xyz Jugo GT 22110 model turbo 4. on je potpuno nov na njemu su instalirani windowsi ž sa service packom m i tim-i-tim softwareom. htio bi instalirati windowse f iz tog-i-tog razloga (razlog je bitan), a ne mogu, pojavi mi se greška takva-i-takva. da li itko ima kakvu ideju da mi pomogne, treba mi jer sutra moram ići u zimbabve. |
Re: skinuo?
Citiraj:
|
pa dobro shimpa ako već hoćeš da znaš
laptop je acer 3002wlm, mobile amd sempron procesor 2800+ 15,4 " wxga wide tft lcd, 40gb hdd, dvd-dual, 512mb ddr, imam instaliran na prvoj particiji win xp home, n drugoj particiji imam win xp pro, a htio bi instalirati win98se zbog toga što imam web kameru koja podržava samo win98 sigurno nemože nadogradnja, nemam flopy driva na laptopu da bi mogao ići u instalaciju s startup flopy disketom napravio sam cd win98 i ubacio sadržaj startup win98 na cd i počne sve ljepo raditi do prvog restarta kad se restarta pokaže se plavi ekran i to kad počne učitavanje razni drajvera na 16 minuta do završetka instalacije. što sad ne znam dalje. |
pa hebemu jel nisi razmišljao da jednostavno skineš nove drivere za web kameru??:burn:
|
a web kamera je točno koja?
|
kamera je video blaster webcam 3usb -creative labs, ma nema novih drajvera za nju, a i vi ste zapeli za nešto drugo a ne za instalaciju windowsa98 da mi pomognete
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:47. |