![]() |
Tiho, lose, uzasnooo...
Igrom slucaja bio sam prisiljen da ostanem prikovan dugo vremena za drugi workstation, te sam odlucio prikratiti vrijeme slusajuci glazbu. No ne lezi vraze, poceh vrtiti playlistu s servera, kad ono sve nesto tiho, bezlicno, fali i visokih i niskih. Prvo sam mislio da je problem u front panelu, pa sam prestekao slusalice drito na plocu. 0 bodova. Pogledam ja zapravo sto drzim na usima, kad neko MS Industrials smetje. Rekoh, mora da je to i odlucih odleprsat do susjedne sobe po Sennheiserice HD270 i sada mora da radi! Ali avaj, kao da sam prikljucio piezo zvucnik. Prtljam po opcijama, nista od nekakvih efekata i equlisera nije ukljuceno, wave i volume controll su na najjacem.
Ploca je Tyan Triniti KT400, dakle ALC650; s druge strane na glavnom workstationu je ALC655 prikacen na NAD 304 i Choruse 706/gore navedene Seinne ali zvuk je neusporedivo bolji nego na onom cudu. Je li moguce da je taj ALC650 tako los odn. puno losiji nego ALC655? |
moguće je
|
Nekako sumnjam da je baš tolika razlika u kvaliteti. Driveri i ta sranja s reinstalom si probao?
|
U me ALC658, as good as it get's :)
Ovu Abiticu ostavljam kod sebe, hebo 100FPSa, ja uživam u glazbi ne u vrtenju bencheva :-P |
Meni je i ALC655 užasan...
|
Ocito niste probali ADI 1985 ;)
|
*bo ga vrag, opet sam osudjen na camljenje sa tim cudom. :( Mjenjanje drivera nije pomoglo... Ehh, da imam koji ISA slot viska, uboh bi oman CT3600 unutra, ali izgleda da cu sutra morat po neku 50ak kuna vrijednu PCI zvucnu. Nadam se da ce bar malkice biti malo bolje...
Anyway, fala svima... Edit: Aaaargh... Slusao sam neke stvari s ovogodisnje Beovizije i u jednom trenutku mi je prosviralo da je zvuk nekako previse "3D" u jednoj pjesmi. I naravno, prckanje po audio propertisima dalo je novu stavku, "3D depth", koju sam jasno, stavio na mute, uz socno proklinjanje blize i daljnje rodbine inzinjera. Zvuk je sada podnosljivo los, iako je jos uvijek pretih. Izgleda da cu prije tih 50kn potrositi i sklepati neko malo pojacalce, tek tolko da se nesto cuje... :) |
Uh sad te ceka odluka: Sweex CMI 8738, Manli CMI 8738 ili no-name CMI 8738.
|
Bolje za 100-tinjak kn ubost neku CreativeLabs zvučnu nego CMI8738, dobit ćeš puno bolji i glasniji zvuk te jako dobar bas. Sa CMI8738 možda dobiješ na glasnoći, al na kvaliteti sigurno ne.
|
Ima Live za 200 kn, a preko oglasa i manje.
Nema smisla davat 50 kn za smeće. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:28. |