![]() |
Intel i7-5930K i i7-5820K test
Testirali smo dva slabija Haswell E procesora.
|
Koje mrcine od procesora, bit će dobar privjesak za par godina :D
Što znači ulazni napon od 1.9V da bi se postiglo 1.32V? Tutlek sam jer nikad nisam nešto novije od Lynnfielda dirao, al se nadam da to nije pad napona :D Hoće bit test X-a? |
Citiraj:
Kojeg X-a? Ovoga od prije dva mjeseca? |
pa to što dalje ide to više smisla nema... ajde ono jedan 3k (što je već u startu imho ludo), a drugi hiljaduipo skuplji ama kome te čemu?! :D
|
To nije cpu namijenjen za igraće mašine. Onaj tko može iskoristiti 6C/12T na 5820K, njemu je on u odnosu na 4770K itekako isplativ. Dobro, ploče su po 1K5 kn, i DDR4 je nešto skuplji pošto je novi, ali svaka roba ima svog kupca i svatko si zna stavit računicu na papir. Vrijeme je novac. :) Edit: Nekome je bitno da mu cpu brže odradi istu stvar.
|
Citiraj:
Matična: Asus Rampage V Extreme x99 Cpu: Intel Core i7 5960x Ram: DDR4:PC-17000, 16 GB, KINGSTON ValueRAM, KVR21R15D4/16, DDR4 2133 MHz Grafička:NVIDIA GeForce GTX 990 Psu:Corsair AX1200i PSU Platinum i td. To bi rubrika pc eksperta trebala testirati jer ova koniguracija ostavlja bez daha. Nadam se da hoćeju uzeti moju malenkos u obzir. Citiraj:
Admine dali hoće pc ekspert rubrika se pozabaviti testiranjem Intel core i7 5960x? Ili je to to pošto ste testirali i7-5930K i i7-5820K. Da mi forumaši vidimo te iščekivane testove i naravno rezultate.:respekt::goood: Hvala. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Je pa da, zaboravio da sam pročito taj članak. Hijao stari se, sijede na kosi već i tako :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Takodjer, konkretno ti mogu reci za OpenCL kako zahtijeva vrlo specifican nacin programiranja s poznavanjem hardvera na kojem radis inace mozes fasovati velike penale. Uz to, nemoj zaboraviti da bas zbog overheada i latencije, OpenCL (odnosno GPU) radi losije nego CPU. To ti se najbolje vidi u AVX(2) optimiziranim kompajlerima ili jos bolje, cistom assemblyju, gdje s novim generacijama procesora radis strasne stvari... OpenCL/CUDA su super price, ali nemoj zaboraviti da je GPU poprilicno gluplji i konceptualno nazadniji nego bilo koji danasnji CPU. Recimo, cak i danas, FPU na nVidia chipovima je inferiorniji nego 8087 FPU, ponajprije jer mu nedostaje prosirena preciznost. Jos su se ovi noviji GPU-ovi u zadnjih par godina donekle i uskladili s IEEE 754, ali sve je to uz 20 stranica disklejmera, upozorenja i preporuka. Mogao bih ti navesti jos sijaset primjera gdje su OpenCL/CUDA big no-no, ali poanta price je samo ta da imas vrlo odredjenu primjenu tih tehnologija. No tamo gdje imas - rade sjajno! |
pci-e 3.0 nije dovoljan za nešto? jasno mi je da propusnost kudikamo manja od cpu-a, ali brate mili raw power modernog gpu čipa i cpu čipa je LOL usporedba.
pod vrlo određenu primjenu misliš izuzetno usku jelte asemblijaše? :p :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Znas i sam da je prosjek memorijskih latencija u danasnjih x86 masinama reda velicine 100 nS, a cachea zna pasti i ispod 10 nS. Ima tu jako puno detalja i "sitnica". :) Citiraj:
CPU i GPU nisu ni do koljena usporedivi, i to na stranu prednosti CPU-a. Citiraj:
S druge strane, kada invertiras taj skup i cak kada maknes "general computing", i dalje nemas bas previse sirokih primjena OCL/CUDA price. |
Citiraj:
Ali polako se stvari mjenjaju na bolje :). BTW odlican test. |
znači izdali su cpu za 4500kn za jako usku populaciju :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:32. |