![]() |
(riješeno) Acronis True Image 2015
Možda malo glupo pitanje; ali kako ovo cudo staviti na USB i da to bude bootabilno ?
Citao sam po netu upute ali ne uspijevam nikako :fuming: Imam win na sticku, hirens boot i sad bi još htio i ovo rješiti. Sorry ako je glupo pitanje ali fakat ne kužim . Hvala :care: |
Pa do sada si mogao nakon što si instalirao Acronis na PC,
odabrati funkciju da ti napravi bootabilni USB stick. Ne vidim zašto bi to maknuli sa 2015 revizije. |
Ali ne kužim...
Imam skinuti .iso, kojeg normalno spržim i bootam sa cd-a , tamo nemam nikakve opcije za bootabilni usb. Kad raspakiram .iso na kompu sa winrarom nemam nigdje nikakav .exe ili nešto pa da instaliram acronis. Hvala na pomoći ali fakat izgleda nešt ne kužim. lp. |
|
Ti si skinuo ISO, ne instalaciju Acronisa. Kada imaš instalaciju na Windowsima,
možeš napraviti više stvari, tipa bootabilni ISO, ili USB bootabilni stick. Inače - ako voliš bootabilne ISO stvari - ovo je moj prijedlog za tebe: http://www.edigital.hr/Kuci_crno-p78...mpaign=abTest1 ili http://www.edigital.hr/Tvrdi_diskovi...mpaign=abTest1 ili usb3.0 http://www.edigital.hr/Kucite_srebrn...?backurl=clear U te ladice nekakav HDD (ili SSD ako je USB3.0), te natrpaš sa ISO-ima do jaja - odabereš koji ISO želiš, i bootaš. Simple as fuck :) Usput, ne znam zašto nema takvih USB stickova. Dao bi dušu za jedan takav USB stick sa 64GB memorije i CR1216 / CR1220 baterijom kao backup za software koji omogućuje mountanja ISO fileova. Zapravo, mislim da ću kontaktirati Kingston, Patriot, Transcend, Corsair i ostale u vezi toga - sigurno mogu nešto napraviti :) |
Vjeruj mi iz iskustva: jednostavnine je imat par stickova sa odgovarajučim iso fajlovima. Radio sam multiboot ali baš bez ručne tablice i uz pomoć sve sile alata automatskih ne ispadne nikad dobro.
Šta se tiče autorovog posta, imaš multiboot, rufucđsa već navedenog, i još par alata većina je u stanju taj iso implementirat na stick ... |
Ma multiboot sa sticka je gofno veće klase - ne radi kako spada.
Dok ovu ladicu od Zalmana (USB3.0, zadnja s liste) očekujem za koji dan. U nju 1TB HDD i hrpu ISO-a sa backupima raznih računala i konfiguracija. Tako da će mi biti zanimljiva igračka za igranje. |
To je likepo dok imaš računala sa min usb 2.0 i 3 ... ali dok je 1.1 u igri usb .... iako kad razmislim ipak bi odabrao gigabitnu mreznu naspram usb.a 3.0
|
Za računala sa USB1.1 ne želim ni čuti. Zato uvijek imam barem jednu USB2.0 PCI karticu.
|
Citiraj:
za ostalo google i grub4dos pa redom citat, puno toga ovisi dali ces ucitavat iso u memoriju ili direktno. Na ovoj Stranici ima dosta stvari napisano (tutoriala) :chears: |
Moj također dela bez problema, imam po par instalacija XP-a, sedmica i hirens isto zakucan gore + programa and stuff da imam pri ruci uvijek za instalirat i sve piči bez beda. Treba malo vremena uložit i to malo poštelat, al nakon toga samo rokaš.
|
ma multiboot sa grub-om složiš za točno 3 minute i još si složiš izbornik kak hoćeš i na koji .iso da puca, radi bulletproof.
|
Rješeno, instaliran acronis na win i preko njega napravljen usb boot.
Hvala svima na pomoći. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54. |