![]() |
Popravak Logitech Z3e zvučnika
Pozdrav ljudi, imam pokvarene z3e zvučnike. Kabel od konektora prekida i sada bi ga trebalo zamjenit. Konektor je 9pin mini din. Trebao bih zalemit žice na novi konektor pa me zanima ako netko ima iskustva da mi kaže kako da ih zalemim i jel ima taj konektor za kupit u chipoteci. Evo slika. Na prvoj slici su 3 žice,lijeva, srednja i desna (na lijevoj i desnoj žici su crna i plava,to su žice od zvučnika) a srednja najdeblja žica je od potenciometra i tipke za palit i gasit zvučnike. Hvala
http://www.pohrani.com/t/l/Pu/2EI29zur/imag0648.jpg http://www.pohrani.com/t/3b/114/1bjf0PSL/imag0649.jpg |
worked on this for 3 days but i finaly got it I had to open it an follow coper lines using datasheet, the connector is RS232 the pins are
1 = LED+ 2 = IN R 3 = OUT R 4 = OUT L 5 = GND 6 = ON 7 = 5V 8 = GND 9 = IN L konektora bi trebalo bit u chipoteci jer sam ja tamo uzeo za svoje dok sam imo isti problem na svojim geniusima |
Citiraj:
|
pa nadji schemu za konektor vidi po bojama i mislim da nebi trebalo biti problema. za mobitele imas (software) electrodroid koji ima dosta schema ubaceno pa mozes i tamo pogledat
|
Kaže vako :D
Pinbelegung vom Stecker des Logitech Z3 Erste Reihe 3 Pin schwarz blau schwarz Mitte 4 Pin rot gelb grün lila Unten 2 Pin braun Orange |
Citiraj:
tražim po netu ali ne uspijevam naći. |
|
Prvi red - 3 pina: crna, plava, crna
sredina - 4 pina: crvena, žuta, zelena, lila dole - 2 pina: smeđa, narančasta |
Citiraj:
|
Nisam bzv učio švapski u školi.
|
Citiraj:
znači ovo što si preveo je u biti pogled na muški konektor izvana? |
Nemam blage kako konektor izgleda. Ovo je čisti prijevod.
|
Isti problem imam i ja na svojim vulgaris Z3 (i to skoro od samog početka), morati ću se i ja primit posla, to je Logitech baš grdo ujebo. :(
|
Citiraj:
|
:fala::chears:
|
čini se da niš od popravka ovaj vikend, bio u chipoteci i još jednom dućanu specijaliziranom za te konektore i najviše pinova što imaju je 8 :hitthewal:
sad idem narušit preko ebay-a ili gdje god nađem konektor ili kabel pa samo budem žice prespojio |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48. |