PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Corsair Force LX 256GB (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=263440)

krešo 26.09.2014. 17:36

Corsair Force LX 256GB

Testirali smo Corsair Force LX 256GB.

lobo64 27.09.2014. 18:09

nekako mi se čini da razvoj SSD-a lagano posustaje, odnosno ide u negativnom smjeru zbog cijene koštanja.
u zadnje vrijeme svjedočimo pojavi "lošijih"(sporijih) uređaja, koji čak ni u smislu pouzdanosti(garancije) nisu napredovali.
čini se da ćemo u budućnosti kupovati SSD prema kontroleru i uz njega priloženom(ako uopće) softveru, bar što se tiče segmenta široke upotrebe.

cijela stvar pomalo podsjeća na američke (a u zadnje vrijeme i evropske) proizvođače automobila: isti pleh, isti pogon, samo druga boja i ime.

ovim testom uopće nisam dirnut: corsair je ponudio disk koji se utapa u prosječnosti ponude, ne odskačući ničim od ostatka krda.

ovakvom poslovnom politikom proizvođači (ne samo corsair) u principu samo zbunjuju kupce: ponuda je ogromna, razlike između uređaja (mainstream) su minorne, cijene također pa je ciljanim kupcima (osim ako u materiju nisu jako dobro upućeni, a ako jesu onda to više nije ciljana skupina) izbor prilično otežan.

krešo 27.09.2014. 22:38

Dobro, treba znati i kako je ovo ulazni model, treba isprobati i jace modele :)

Cijenu trebaju spustiti i pribliziti ih masama, zato imas osjecaj da idu unazad s tehnogijom. Ko god prijedje na ovo s hdd-a ce se preporoditi, a tome ovakvi SSDi i sluze.

Pupo 27.09.2014. 23:47

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 2667990)
ovim testom uopće nisam dirnut: corsair je ponudio disk koji se utapa u prosječnosti ponude, ne odskačući ničim od ostatka krda.

Nego, jesi ti uopće pročitao taj test? Jer po tvome komentaru čini se da nisi :)
Čemu uopće služi entry model nego da se utopi u masi, odnosno da privuče kupce cijenom po gb, ne brzinom.

Ovo da SSD-i stoje već neko vrijeme na mjestu, opet se nebi složio, izašla je hrpa novih pci-e, m2 SSD-a. Pa i ova slika na početku ovog testa puno govori koliko zapravo memorije može stati u kutiju od 2.5" diska. :chears:

lobo64 28.09.2014. 00:51

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2668173)
Nego, jesi ti uopće pročitao taj test? Jer po tvome komentaru čini se da nisi :)
Čemu uopće služi entry model nego da se utopi u masi, odnosno da privuče kupce cijenom po gb, ne brzinom.

Nego, jesi ti pročitao zadnji pasus mog posta?

Citiram Krešu:
Corsair je za ovaj Force LX 256GB (CSSD-F256GBLX), model preporučio cijenu od 145 USD...
Prava konkurencija ovome disku po cijeni bi trebao biti OCZ-ov ARC 100 240GB za kojeg oni traže 120 USD...
citat gotov.

Ako mu cijena ne padne, sumnjam da će biti jako privlačan...
25 $ razlike u cijeni na današnjem tržištu diferencira runera od luzera...

emilblomsky 29.09.2014. 07:35

Citiraj:

Autor krešo (Post 2668124)
Dobro, treba znati i kako je ovo ulazni model, treba isprobati i jace modele :)

Cijenu trebaju spustiti i pribliziti ih masama, zato imas osjecaj da idu unazad s tehnogijom. Ko god prijedje na ovo s hdd-a ce se preporoditi, a tome ovakvi SSDi i sluze.

Slazem se! Ja sam bio par dana na mehanickom,pa sam poludio. Nema povratka kad jednom uzmes ssd!
Ja se ne bi zalio na ovog Corsa!
A i lx kod svakog hardware-a znaci da ne pucaju na high end!

Drvoje 29.09.2014. 10:36

Imam samo jednu molbu - nagradnjača GNIIIIIIIIIIII :D

I tata bi sine :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:31.