![]() |
Tipkovnica + miš => preporuke
Pozdrav!
Htio bih da mi preporucite neku prosjecnu tipkovnicu i misa (do nekih 250kn), znaci za malo piskaranja i igranja, nista posebno. Vidio sam da ima Logitechovih 'pakovanja' bezicne tipkovnice + mis za nekih 235kn (ve-mil) pa me zanimalo jel uopce valjaju sta te bezicne periferije. Frend ima tako nest pa se zali da dosta brzo trosi baterije. Dakle, sve preporuke su dobrodosle! :beer: |
Tastatura logitech office ili internet,a miš microsoft intelli explorere ili logitech rx300
|
Najbolje bi ti bilo da jedan dan proseces po ducanima i vidis sve uzivo jer su ukusi razliciti (recimo neki su ludi za novim Sharkoon tipkovnicama)...
Preporucio bi ti da izbjegavas sp, codegen,pa i labtec i genius...te da se orijentiras na Logitech... Bezicno i zicano je tvoj osobni izbor (u ovisnosti o tome koliko ti smeta zica)... Meni su osobno najbitniji kriteriji funkcionalnost i ugodnost... Sve ove tipkovnice sa multimedia/office/internet i slicnim dodatnim tipkama me nezanimaju jer su mi dokazale da te tipke nikad ili rijetko koristim pa se, meni, kao favorit nametnuo Logitech delux black koji za 67Kn ispunjava sve moje kriterije i potrebe... Sta se tice miseva izbor je opticki ili laserski ovisno o zeljama potrebama i mogucnostima... Od zicanih i u okviru tvoje cijene mozes slobodno pogledati bilo koji iz Logitechove ponude zakljucno i ukljucujuci i nesto skuplji MX310... Ove bezicne kombinacije su takoder vrlo primamljive i dobre... Kao sta vidis ako ne kupujes na slijepo izbor je velik i tesko mozes pogrijesiti...:beer: |
2 Mrkonja: Preporuke su ti stvarno okay, i sto se tice izgleda i sto se tice cijene. Tako nest sam u biti i trazio....
2 E.T.: U potpunosti se slazem s tobom. U biti gledam da nekako uparim izgled/boje misa i tipkovnice sa kucistem i monitorom. Ne znam, ne volim npr. vidjet crnu tipkovnicu, bijelog misa, sivo kuciste i bijeli monitor :D . Volio bih naci neku crnu/silver kombinaciju, a vidio sam da ima takvih. Kod mene u gradu ima 2-3 prodavaonice hardware-a pa cu pogledat sta nude uopce. Zivili! :beer: |
Preporuka: Logitech UltraX, cca 110Kn.
Neznatno se razlikuje od MX310, nema 2 dodatne tipke, no pravom gejmeru te tipke niti ne trebaju. Tipkovnica: Logitech, samo obrati pažnju na normalni enter. Ja sam zakvačio izgleda zadnju Logitech navigator, prezadovoljan tipkovnicom, no nasljedica, Media, nije baš tako dobra. |
Preporuka: Logitech, Logitech, Logitech
Da idem kupit mrkvu na plac prvo bi otisao na Logitechov stand....a kamoli kad kupujem tipkovnicu i misha. Ne daj da te zbune glupostima, tipkovnicu jos i mozes kupit od nekog drugog proizvodjacha ali mish definitivno Logitechov. Ako hoces za malo para onda uzmi BV-85 UltraX sto ti je roller preporucio, za te pare nema boljeg...ali vec MX310 je skroz druga dimenzija. Inace vecina ovih jeftinih bezicnih rjesenja ti je preko Infra red, sto i nije najbolje rjesenje. IMHO ili imas para za bluetooth ili ostajesh na zicanom. |
Pa ne znam baš da su na Infra Redu. Ja sam prije 3-4 god. imao bežični miš s kuglicom i spajao se preko radijske veze i imao domet oko 5 m.
|
nevidim zašto bi bežični trebao biti bluetooth?
MX1000 čisto fino radi s IrDa. Tastura? Pogledaj si za Cherry G83. |
Cherry po mojem izboru ima najbolje tipkovnice u smislu najbolje tipke!!!
imao sam prije jednu cherryevu i nažalost morao sam je zamjenit sa BTCovom zbog dodatnih tipki. |
Citiraj:
dakle da razjasnimo nesto: na trzistu skoro pa i nema vise IrDA miseva vec su svi ili obicna radio veza ili BT. ak ti treba bt (za spajanje moba, PPC-a...) onda uzmi takvog misonju ak ne onda obicni bezicni. ak ti se neda zezat s baterijama onda dobri stari zicani. |
Tako je. :beer:
|
Hvala svima na preporukama. Maloprije sam dosao kuci s novom tipkovnicom i misem! :)
Naletio sam u lokalnoj prodavaonici hardware-a na povoljnu akciju Logitech bezicna tipkovnica + mis za nekih 200kn. Tipkovnica je Internet Pro a misonja izgleda isto kao R95 samo sto je cijeli crni. I da, jako sam zadovoljan! :D Eto, do neki drugi puta - pozdrav! :beer: |
Na dnu miša tj. na onoj strani koja leži na stolu piše koji je model. I koji je točno model?:beer:
|
Kaze ovako: M-RR95
Ipak sam pogodio! :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:28. |