PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Toshiba r700; može li tko ovo pojasniti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=262758)

Alvin 04.09.2014. 22:04

Toshiba r700; može li tko ovo pojasniti?

http://www.pohrani.com/t/k/d5/vY5sKUQ/img1781.jpg

Jednostavno ne shvaćam ovaj dizajn hlađenja, pa ako ima tko da mi malo pojasni......:wtf2:

smuchac 04.09.2014. 22:09

To definitivno ne sastavljaju debili iako tako izgleda. Vrlo vjerojatno oblik kucista uvjetuje dobar protok zraka i zadovoljavajuce hladenje. Da ne izgleda glupo,izgleda.

syss 04.09.2014. 22:20

pa isto ko što ne sastavljaju debili hp koji sauga zrak ispod WASD tipki... nope, nema tu debila :D

Alvin 04.09.2014. 22:28

Citiraj:

Autor smuchac (Post 2655297)
To definitivno ne sastavljaju debili iako tako izgleda. Vrlo vjerojatno oblik kucista uvjetuje dobar protok zraka i zadovoljavajuce hladenje. Da ne izgleda glupo,izgleda.

Pa da, i ja sam išao tim putem oprezno jer se nekako do sada po iskustvu pokazalo da dizajn u višoj i srednjoj klasi makar i djelovao glupo ima svoj smisao.
Ipak nejasno mi je zašto je netko složio ovako hlađenje, temperature su visoke a poprilično je glasan.
Jasno je da vent upuhuje zrak iz vana te radi tlak unutar kučišta te ispuhuje van kroz hladnjak što bi svakako imalo smisla da je kučište hermetički zatvoreno a jedini mogući izlaz zraka baš kroz hladnjak.
Ali to nije slučaj, napravili su rešetku na poklopcu ram-a.

nino 04.09.2014. 23:51

Gledajući sliku, zakljucio sam samo jedno. Nisu imali kud sa ventom pa ga stavili tamo. :D

T0mB1ll 04.09.2014. 23:59

http://www.pohrani.com/f/1P/W5/wYl1K...5870500691.jpg

stvarno, ko da su ga tam stavili radi reda, da neš zuji

Alvin 04.09.2014. 23:59

Citiraj:

Autor nino (Post 2655388)
Gledajući sliku, zakljucio sam samo jedno. Nisu imali kud sa ventom pa ga stavili tamo. :D

Ajmo složit nekakav lap.
Ajmo.
Au fak nismo stavili vent.
Stavi tu dole, ima mjesta.
Kamo ćemo s fletovima?
Stavi disk preko.
Di ćemo sad s tim?
Na balkan.:chears:

tor 05.09.2014. 07:21

nemoj me klati da si prvi put ovo vidio :D Mislim da sam se najviše smijao na jednog acera, to je bilo em dizajnirano majko mila, a sama izvedba za zatrat DNK onoga koji je slagao....

syss 05.09.2014. 08:57

mogli bi rinejmat ovaj thread u slike unutrašnjosti laptopa ili thread otvoriti... našlo bi se tu stvarno svega.

Thoroughbred B 05.09.2014. 10:59

Sad mi je jasno zašto kažu ne oc-at laptop! :D

coconut 05.09.2014. 11:10

Oni HP ProBookovi sa WASD hlađenjem su bili legendarni. A za doći do coolera si trebao raskupusati 3/4 lapa.
A za ovo je najbolji komentar Psihomodo popa: "Osjećam se high, mozak bye bye" :D

syss 05.09.2014. 11:38

wasd je uz ovo najjače što sam vidio definitivno :D

medo 05.09.2014. 12:04

Kučište je skoro pa hermetički zatvoreno, a spužvice brtve i usmjeravaju zrak više prema heatsinku. Ventilator nabija tlak u kučištu i zrak izlazi tamo gdje mu je najlakše - kroz heatsink. Tako se može ohladiti dio unutrašnjosti laptopa, a ne samo procesor.

Nije glupo ako se ne razumije kako radi.

spawn 05.09.2014. 12:11

Osim u slucaju da ne funkcionira. Kao sto rece kolega Alvin,temperature su visoke i poprilično je glasan.

syss 05.09.2014. 13:07

Citiraj:

Autor Alvin (Post 2655322)
Pa da, i ja sam išao tim putem oprezno jer se nekako do sada po iskustvu pokazalo da dizajn u višoj i srednjoj klasi makar i djelovao glupo ima svoj smisao.
Ipak nejasno mi je zašto je netko složio ovako hlađenje, temperature su visoke a poprilično je glasan.
Jasno je da vent upuhuje zrak iz vana te radi tlak unutar kučišta te ispuhuje van kroz hladnjak što bi svakako imalo smisla da je kučište hermetički zatvoreno a jedini mogući izlaz zraka baš kroz hladnjak.

Citiraj:

Autor medo (Post 2655569)
Kučište je skoro pa hermetički zatvoreno, a spužvice brtve i usmjeravaju zrak više prema heatsinku. Ventilator nabija tlak u kučištu i zrak izlazi tamo gdje mu je najlakše - kroz heatsink. Tako se može ohladiti dio unutrašnjosti laptopa, a ne samo procesor.

Nije glupo ako se ne razumije kako radi.

mislim da svi razumijemo ideju, ali ne znamo zašto je prvotno došlo do nje :D

Nikky 05.09.2014. 13:13

Da nije po onoj staroj: Zašto jednostavno kad može komplicirano ? :D

fre@k 05.09.2014. 14:10

osim toga hdd je pored njega, pa samim time piri topal zrak

medo 05.09.2014. 21:18

Po fotkama čini se da je to mali (poslovni) lap recimo 12-13". Takvim dizajnom su dobili kraći heatpipe (više mjesta za druge stvari) i mogućnost da se ventilator postavi na neko drugo mjesto.

Prije bi rekao da taj vent između ostaloga hladi HDD koji nije neki veliki grijač pogotovo ako je aktivno hlađen.

nino 05.09.2014. 22:10

Citiraj:

Autor medo (Post 2655839)
...Prije bi rekao da taj vent između ostaloga hladi HDD koji nije neki veliki grijač pogotovo ako je aktivno hlađen.

Teško da hladi hdd, pa hdd je bočno od tog ventilatorcica postavljen.

Vidis sat kolega kaze.
Citiraj:

Autor Alvin (Post 2655322)
... temperature su visoke a poprilično je glasan.

Kao sto je napomenuto, ima resetka iznad ram memorije i tu zrak također ide van, a sami smjer u koji je vent usmjeren je direkt prema procu. :stoopid:

Sve mi se cini da je neko zaebo stvar, htio pasivno hladjenje, pa nije uspio i stavio vent di je mogao staviti. :D

medo 05.09.2014. 22:28

Više-manje svi mali laptopi se prilično zagriju pod punim opterećenjem, ali Toshibe su uvijek nešto kemijale s Portegeovima :)

Lewis 05.09.2014. 23:04

Ja mislim da bi se moj Asus zapalio/istopio da ima ovako "hladjenje" :). Nedavno je odgulio 4 dana 24h render bez beda (i5).

Fakat je ovo blesav "dizajn" :)

Sam Fischer 05.09.2014. 23:43

Možda su rebra ispod rama ipak malo "gušća"(i s onim mrežicama) i potreban je veći tlak da kroz njih izlazi zrak nego kroz pasivni radiator sa heatpipe-ovima, pa ipak nije toliko blesavo?

Pa se nekako raspodjeli, tipa 80% flowa kroz radiator, a 20% izlazi ispod rama?

Lupam pizdarije, a? :D

medo 05.09.2014. 23:43

Citiraj:

Autor nino (Post 2655865)
Kao sto je napomenuto, ima resetka iznad ram memorije i tu zrak također ide van, a sami smjer u koji je vent usmjeren je direkt prema procu. :stoopid:

Sve mi se cini da je neko zaebo stvar, htio pasivno hladjenje, pa nije uspio i stavio vent di je mogao staviti. :D

Na slici se vidi spužvica kod RAM slotova koja bi trebala onemogućiti da zrak "curi" preko RAMova.

Trebalo bi staviti lap recimo iznad mirisnog štapića pa vidjeti kroz kud sve ide dim :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:55.