![]() |
car net u pregovorima za dsl s t-comom
kaj mislite oce dat carnet prek skole jeftin adsl il ne?
jel moguće da oni daju sad te akcije jel se boje da bi sljedece godine konkurencija ih mogla pojest,pod isprikom gledajte big brother?? te cjene su skupe to mora past al imaju monopol jel je infrakstuktura njihova a narod naše hrvatske je dao svako po 1000 maraka barem moji roditelji za izgradnju te mreze i sad je to od njemaca ,a ne vise nasa.A mi ju platili pa di to ima???? se bum ih tužil nebute vi mene jebali,vrag vas jebi.... |
) Planira li CARNet svojim svojim korisnicima ponuditi i aDSL uslugu?
O: Budući da je T-COM trenutno jedini vlasnik DSL infrastrukture koju ISP-ovi mogu dobiti za pružanje ove usluge, u tijeku su pregovori o uvjetima po kojima bi CARNet mogao davati tu uslugu članovima akademske zajednice. Korisnici će biti obaviješteni o rezultatima pregovora. bit ce al kad? |
Jeva cekam samo što sam uzeo kod iskona ugovor od 12 mjeseci tako da se nadam da neće barem još ove godine.(Mislim nadam se ali nekako i ne)
|
baš na faxu je bio jedan lik koji ima neke veze sa carnetom bla bla, bilo je pitanje DSL+Carnet. čovo reko da se to carnetu ne isplati jer bi morao Carnet plačat nešto mrskom t-comu tak da to otpada, zasad modemski ulaz i ISDN.
|
Lijepo zvuči ali predobro da bi bilo istinito. Barem za sad.
|
pa carnet je neprofitabilna tvrka....
nek to financiraju iz ministarstva prosvjete i sporta prvo ce uvest dsl u škole a onda ce ga dobit učenici i studenti budeš videl |
samo se nadam da buju to napravili uroku od 2 godine. prije nego maturiram:cool:
|
Na FER-u je prvi dan nastave navodno Mornar(prodekan za nastavu ili tako nešto, ne osoba koja plovi morima) rekao da se sprema malo iznenađenje za studente-tj CARNet ADSL. Od tada ništa novo nisam čuo. Ovo sam čuo od frenda, a ne direkt od Mornara.
|
a i kad dodje taj DSL preko carneta, pripremite se na pucanje veze i obavezno nekvalitetnu vezu. ne moze bit jeftino i dobro, bar ne u rvackoj
|
pa to ce i bit...
al nema veze jetino,jeftino to mi treba makar kad mi na ovoj 56 k prek carneta kad mi pukne veza ili kad se nemrem spojit poludim.... al kaj je je ovo kaj se sad nudi je full preskupo jel adsl bez flata nema smisla.... ak si nemres skinut divx filmic,neki programcic,mp3 gro,neku igricu onda fakat adsl nema smisla.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Opet 1.2Gbita prema ~400mbita t-coma je velika razlika.
|
Citiraj:
|
Onda baš i nisi u toku. :D
Nema teorije da se CARNet spaja iz prva 2-3 pokušaja :rambo: |
Citiraj:
E sad, tako je u Rijeci... mozda je situacija drasticno slosija u ST. |
Citiraj:
P.S. Mislim da nema šanse da se to dogodi, barem ne u nekoj bližoj budučnosti....:( |
@offtopic
@debil-Mornar zasto je debilima dozvoljen ulazak na fakultet, prodekan za nastavu, koji stavlja imena ljudi na Internet i oglasnu plocu! neka ga neko slobodno ubije, ima moj Blagoslov! kao nikad prije nije bilo prepisivanja na faxu, svi su oni na posten nacin svaki ispit polozili pa sada kroje nekakvu pravdu u "zelji" da ljudi dobiju "kvalitetno obrazovanje" ko je bez grijeha neka baci kamen prvi! |
Citiraj:
|
Neće CARNet imat DSL sigurno, ali pripremaju nešto sasvim drugačije. Recimo ovako, svaka osnovna, srednja škola i fakultet imaju svoj 2mbit,100mbit ili 1gbit link. I još ove godine bi svaka ta ustanova trebala imat jednu antenu za wireless preko WiMax-a. Pilot projekt bi trebao biti u Osijeku. Već je cijeli projekt u izradi, bio bi već i gotov da biseri s ETF-a rade svoj posao. Tako da bi se trebalo početi pristupat CARNet-u preko WiMax-a a modemski ulazi će se počet gasiti i tijekom 2-3 godine potpuno ugasiti. To sve je u cilju obilaženja T-coma :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:38. |