PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Kako trajno obrisat sadržaj diska? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26201)

SeaMan 04.10.2005. 21:20

Kako trajno obrisat sadržaj diska?

Treba mi nekakav savjet odnosno program kojim mogu trajno obrisat sve podatke ikad zapisane na HD. Znači da se ne mogu vratit stari fajlovi pomoću recovery programa. treba mi i neki dobar program za testiranje diska ka BAD sectore i greške

Hvala

Ivan_1 04.10.2005. 22:09

Imas Killdisk za potpuno raw formatiranje.

SeaMan 04.10.2005. 22:15

Citiraj:

Originally posted by Ivan_1
Imas Killdisk za potpuno raw formatiranje.
Hvala :beer:

Još mi treba neki provjeren program za testiranje ispravnosti diskova :D

Red Worm 04.10.2005. 22:44

Jel to vrijedi i za USB stick - http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=26190

Trek 05.10.2005. 00:07

eraser skini sve obrise nema nade za vracanje podataka :)

buljo 05.10.2005. 00:17

inače disk kad kupiš je pun nula, nema jedinica. svako formatiranje ostavi jedinice za sobom, i nemoguće je da hard opet bude kao i kupljen znači samo s nulama.
a čito negdje da ni nesmije bit jer se to napravi sam jednom (kad ga proizvedu).
logički po tome nema programa koji će apsolutno sve pobrisat da nema nikakvog traga.:smoke:

Trek 05.10.2005. 00:41

eraser ima gutmanovu metodu gdje se 35 puta isti podatak prebrise i zamjeni raznim kombinacijama, vjeruj mi ovako nesto nebi mogo vratit nikako.

buljo 05.10.2005. 00:48

Citiraj:

Originally posted by Trek
eraser ima gutmanovu metodu gdje se 35 puta isti podatak prebrise i zamjeni raznim kombinacijama, vjeruj mi ovako nesto nebi mogo vratit nikako.
to je druga stvar, al no way da se vrati neš...

Ivan_1 05.10.2005. 12:44

Citiraj:

ima i killdisk ali samo u full verziji, osim toga ima i jos nekoliko slabijih (bržih) postupaka koji traju nesto krace no sumnjam da ces se trgati za full verziju i gutmanovu metodu kad i najbrži postupak (1 pass zeros) traje 3,5 sati za jedan prolaz na disku od 60 gb, a kamoli onda 35 prolaza :eek:

Trek 05.10.2005. 13:21

cuj imas onaj sa 4 pasa ti je dosta da softwareski tesko neko vrati podatake, sa 7 passova tesko ide sa profesionalom poremom, 35 passova mozes se slikat i nadat da si sliko disk ;D

Ivan_1 05.10.2005. 16:43

Citiraj:

cuj imas onaj sa 4 pasa ti je dosta da softwareski tesko neko vrati podatake, sa 7 passova tesko ide sa profesionalom poremom, 35 passova mozes se slikat i nadat da si sliko disk ;D
sve iznad jednog prolaza meni nema smisla. ak su poslije formata sve nule, šta je tu onda bilo prije, vratit podatke bi mogao samo ako softver izmisli da je nesto bilo na nekom mjestu na disku. besmisleno....

Bubba 05.10.2005. 20:06

Citiraj:

sve iznad jednog prolaza meni nema smisla. ak su poslije formata sve nule, šta je tu onda bilo prije, vratit podatke bi mogao samo ako softver izmisli da je nesto bilo na nekom mjestu na disku. besmisleno....
Nije u softveru sveeee...

buljo 05.10.2005. 22:31

Citiraj:

ak su poslije formata sve nule
pročtaj postove malo bolje...:rolleyes:
nule (same dakle bez jedinica) su SAMO kad se kupije hard, nakon tog nema tog formata koji će (o)stavit sve nule, a i da to napravi večina hardova bi bila za vječna lovišta.:smoke:

Bubba 05.10.2005. 22:36

Citiraj:

Originally posted by buljo
nule (same dakle bez jedinica) su SAMO kad se kupije hard, nakon tog nema tog formata koji će (o)stavit sve nule, a i da to napravi večina hardova bi bila za vječna lovišta.:smoke:
A da? Mozda je krajnje vrijeme da prestanes pusiti i kolutati ocima te objasnis nama jadnim neukima zasto je to, pobogu, tako...

buljo 05.10.2005. 22:53

Citiraj:

Originally posted by Bubba
A da? Mozda je krajnje vrijeme da prestanes pusiti i kolutati ocima te objasnis nama jadnim neukima zasto je to, pobogu, tako...
nažalost nemogu jer se ne sječam to sam pročitao prije godinu dana pa sam zaboravio. pošto sam vidio tu temu napisao sam čega se sječam, ak ti znaš slobodno.

i ne budi toliko sarkastičan.:rolleyes:

EDIT: imam neku teoriju al ne želim pisat nešto što neznam, pa ću rađe reč da neznam.

Trek 05.10.2005. 23:09

bubba cinican? ma on je kralj cinika :D
no to nije tema tu,
disk mozes napunit 0 i nece mu nis bit...
http://img288.imageshack.us/img288/3284/nule5vc.th.jpg

evo ti wd ima i tool za radit takve stvari...
da ponovim nema neprobojne metode softwareske zastite podataka cak i gautmana od 35 passova se moze slomit (stravno dug i skup proces al recimo da US obavjestajne sluzbe tak nes mogu napravit) najsigurnija ti je metoda da izvadis ploce izbusis par rupa i njima predjes magnetom par puta i onda ga jos bacis sa velike visine :D tad sigurno nece povratit podatke :D

buljo 05.10.2005. 23:40

trek kaj to znači da neće biti niti jedne 1?

Bubba 05.10.2005. 23:51

Citiraj:

nažalost nemogu jer se ne sječam to sam pročitao prije godinu dana pa sam zaboravio. pošto sam vidio tu temu napisao sam čega se sječam, ak ti znaš slobodno.

i ne budi toliko sarkastičan.:rolleyes:

Opet nije ni vrijeme ni mjesto za kolutanje ocima, a ti si ponajmanje taj koji bi to trebao raditi.

Citiraj:

EDIT: imam neku teoriju al ne želim pisat nešto što neznam, pa ću rađe reč da neznam.
Sutnja je zlato. Ergo...

buljo 06.10.2005. 00:15

Citiraj:

Opet nije ni vrijeme ni mjesto za kolutanje ocima, a ti si ponajmanje taj koji bi to trebao raditi.
ajde onda VELIKi KRALJU BUBBA ti na nama reci u čemu je stvar kad ja krhki čovjek neznam!!!: hitthewa

a ti si neki bog da određuješ ko može kolutat s očima a tko ne?!? ima jedan lijepi smilie al sam pristojan pa GA neću pokazat.

Trek 06.10.2005. 00:26

Citiraj:

trek kaj to znači da neće biti niti jedne 1?
na disku nece bit niti jedna 1... diskovni sustav ima svoj firmware tako da ono sta je na disku nije opce bitno, na plocama nije nista bitno za rad diska samo podaci korisnika

Bubba 06.10.2005. 00:27

Citiraj:

ajde onda VELIKi KRALJU BUBBA ti na nama reci u čemu je stvar kad ja krhki čovjek neznam!!!: hitthewa
Odista, kazem ti, ne bih znao o cemu lupetas u postovima iznad. To je, uostalom, i razlog zbog kojeg sam reagirao.

Citiraj:

a ti si neki bog da određuješ ko može kolutat s očima a tko ne?!? ima jedan lijepi smilie al sam pristojan pa GA neću pokazat.
Nemoj se jediti, izaci ce ti pristic na obrazu. FYI, krivokletstvo i javno iznosenje neistina je krivicno kaznjivo u nekim zemljama. Da se ne bi iznenadio...

buljo 06.10.2005. 00:35

Citiraj:

Odista, kazem ti, ne bih znao o cemu lupetas u postovima iznad. To je, uostalom, i razlog zbog kojeg sam reagirao.
Nemoj se jediti, izaci ce ti pristic na obrazu. FYI, krivokletstvo i javno iznosenje neistina je krivicno kaznjivo u nekim zemljama. Da se ne bi iznenadio...

ak malo razmisliš znat ćeš na što sam mislio, osim ak Vi želite razmišljat o biločemu što je za vas očito strano.
a reagirao si jer si takav, a koliko vidim nije prvi put.;)
moje moguće prištiče ostavi meni.

zašto si "uvrstio" krivokletstvo tu to mi nije jasno?
a za promjenu bi si mogao nać curu jer forum nije mjesto di bi se ljudi trebali svađat,a vidim da imamo kontradiktorna razmišljanja.:o

Bubba 06.10.2005. 00:51

Citiraj:

ak malo razmisliš znat ćeš na što sam mislio
Na tvoju zalost, ni na poslu me ne placaju da otkrivam tudje misli.

Citiraj:

a za promjenu bi si mogao nać curu
Vidim, vlastiti problemi ovdasnjih gurua cesto se preslikavaju u maestralne mudrolije, napose nakon apsolutnih prosera i nedostatka ikakvih argumenata glede istih.

Ostaj mi zdravo, zigolo. Sto se mene tice, EOD po pitanju orijentacije bitova, tvornickih postavki istih i ostecivanju diskova njihovom primjenom...

buljo 06.10.2005. 01:09

Citiraj:

Na tvoju zalost, ni na poslu me ne placaju da otkrivam tudje misli.

Vidim, vlastiti problemi ovdasnjih gurua cesto se preslikavaju u maestralne mudrolije, napose nakon apsolutnih prosera i nedostatka ikakvih argumenata glede istih.

Ostaj mi zdravo, zigolo. Sto se mene tice, EOD po pitanju orijentacije bitova, tvornickih postavki istih i ostecivanju diskova njihovom primjenom...

ne čitaš kaj piše, nisam rekao da otkriješ kaj ja mislim neg da razmisliš pa na taj način dođeš do rješenja do kojeg je večina došla čitajuči moj post.

vlastiti problemi opaaa pa ti si počeo razmišljat, čudno da ne želiš razmišljat o nekim drugim stvarima koje su za ovaj forum potrebnije od ženskog roda.
malo si kontradiktoran prvo kažeš da ne otkrivaš tuđe misli pa kažeš je nedostatak cure moj problem (otkud ti to). iskreno fale mi ti dani kad mi je ženska osoba falila i sve njene draži...
da si takav vidovnjak kakvim se smatraš mislim da ne bi upadao u razne diskusije kak upadaš neg bi odma dao konkretan odgovor.
a svoj nadasve nadobudan vokabular ostavi za sebe.
žigolo kažeš... i kak je to čitat misli (No.2):confused: baš ti i ne ide, try harder.

SeaMan 06.10.2005. 01:58

Ey momci, stay friendly :beer:

domy_os 06.10.2005. 17:30

Uzmete lijepo programčić za low level formatiranje, svaki proizvođač ima svoj, i on će vam sve pobrisat i na cijeli disk zapisat nule.

mc_fish 06.10.2005. 23:33

hm djeca...:D nego trek znaci tako ti formatiras disk ha? kolko te dode svaki format?:p
nadalje: buljo je donekle bio i u pravu tj bio je u pravu ako se gleda na format iz windowsa...ili tim glupostima
buba opet si reagirao kao i obicno...cinicno i bahato...a o tome sam ti vec pricao...OBJASNI LJUDIMA A NE DRZI IM PRODIKE I NE PODJEBAVAJ IH isuse boze...ko djeca iz 1 razreda...stvarno je dosta buba ok?objasni ljudima a nemoj ih kurit i tjerat na pogreske...to sto ti znas nes sto drugi neznaju ne znaci da nesmijes podjelit svoje misli:D
stoga ocekujem odgovor od tebe na pitanje zasto(jer ni ja neznam zasto ponekad znaju ostat ostaci)

domy nema svaki svoj al ajde:) tocno si rekao

@trek javi mi se na pm oko pelta

Trek 06.10.2005. 23:37

Citiraj:

Originally posted by mc_fish
hm djeca...:D nego trek znaci tako ti formatiras disk ha? kolko te dode svaki format?:p
nadalje: buljo je donekle bio i u pravu tj bio je u pravu ako se gleda na format iz windowsa...ili tim glupostima
buba opet si reagirao kao i obicno...cinicno i bahato...a o tome sam ti vec pricao...OBJASNI LJUDIMA A NE DRZI IM PRODIKE I NE PODJEBAVAJ IH isuse boze...ko djeca iz 1 razreda...stvarno je dosta buba ok?objasni ljudima a nemoj ih kurit i tjerat na pogreske...to sto ti znas nes sto drugi neznaju ne znaci da nesmijes podjelit svoje misli:D
stoga ocekujem odgovor od tebe na pitanje zasto(jer ni ja neznam zasto ponekad znaju ostat ostaci)

domy nema svaki svoj al ajde:) tocno si rekao

@trek javi mi se na pm oko pelta

ne ja tak ne formatiram disk, to sluzi za brisanje podataka do kojih nezelis da se lagano dojde, ja formatiram sa usb ladicom :D ubacim disk u nju i bacim qucik format :D nebojim se da ce mi neko vidit sta zlocesto radim :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50.