![]() |
Problem sa DSL (T-com)... novi problem na 2. str :)
Pozdrav!
Koristio sam protehlih 2-3 mjeseca maxadsl sa brzinom od 10mb, ranije sam imao 4... sve je radilo super dok mi nije doso tehnicar i reko da moramo spojit telefon preko rutera... nedugo za tim su krenuli problemi, nekakvo gusenje, pucanje internet veze i td... zvao sam podrsku, pokusali su resetirat liniju, ali se desilo da se modem vise nije htio podicit (tomson). Doso je tehnicar i reko da se todesava jer je prevelika brzina , a infrastruktura ne podrzava, da se modem preoptereuje jer preko njega imam max tv, tel i net. Da smanjimo brzinu, reko dobro. Dobio sam novi modem (ZTE) Medjutim, i dalje se pojavljivala zagusenost, danas mi je cak prekinuo skroz vezu i nije se htio podici dok ga nisam resetirao. Zanima me, da li je moguce da to sve dolazi zbog spajanja telefona na ruter ili ne ? Sto da radim ? |
Možeš sjest i plakat :fiju:
svaki "dio" usluge troši određeni dio bandwitha, lako moguće / ispalo tako da je VoIp taman "prelio čašu" i sada imaš čudesa ... Za test probaj kako se sve ponaša sa ugašenim MaxTv, probaj "nabaviti" ispravni SX763 i da je sa T-Koma fw / postavkama pa njega aktivirati umjesto ZTE - a. |
da, na zalost nemam nikog tu da mi posudi drugi ruter :/
katastrofa i ta telefonija, samo petljaju, sto ne povuku prvo optiku, pa onda naprave prebacivanje :/ Uglavnom, t-com me uvjerava da spajanje telefona na ruter nema nikakve veze sa ometanjem signala i zagusenjem |
Normalno da ima. Stavi statse linije da se vidi s cim baratas opce.
|
http://www.speedtest.net/result/3668615173.png
Inace speed test pokaze samo najbolju brzinu... tako da recimo upload skakuce od 0.15 do 0.4 , nije konstantan... Da li ima neki sajt koji moze neko odredjeno vrijeme da mi prati konekciju pa da vidim sto se desava? |
Nije on mislio na speedtest, nego da iz modema stavis podatke o propusnosti, margini, gušenju...
|
Aaa, kak se to radi, ima neki tutorial ?
|
Pa nađi u web konfigu routera, negdje ima ...
|
|
To je to, a obzirom da je T-Com u pitanju, nije mi jasan dio: "G.992.3_Anex K". Do sada sam kod njih za ADSL2+ samo vidio: G.992.5 annex B.
Jel to neka posebnost ZTE-a, neka nova kombinacija, ili je nesto krivo konfigurirano, ne znam... |
Ja nis ne znam, nisam ni bio doma kad mi je to radjeno, tuga je da ne mogu imat 10mb brzinu, jer kako oni kazu 5mb je kvalitetnija, a na kraju i ona trza :(
|
Nesto kod tebe generalno ne stima. Po prikazanim podacima trebao bi imat stabilnu brzinu 10mbit/s. Trebao bi se neki tehnicar potrudit i viditi zasto ti je tako veliko downstream gusenje (iako je max attainable rate iznad 17mbit/s) pa i zasto router ne ocitava downstream Output Power...
Po tom podatku (38,5dB) ispada da si udaljen cca 2700m od centrale, a onda router ocita nemogucu max brzinu (17,764mbit/s) za tu udaljenost... Btw, prema ocitanim podacima imas brzinu 8,954mbit/s a ne 5. Zovi i dalje, gnjavi, budi dosadan dok ti ne srede opet 10mbit/s + IMS, jer mi se cini da su ti nekaj zeznuli tokom prijelaza na IMS telefoniju. |
I meni se cini da je nekaj zeznuto, tehnicar mi je objasnil da se svim tim kacenjem telefona maxtva i neta, samo opterecuje ruter da radi kao na "visoj frekvenciji" a infrastruktura ne dozvoljava... A tak je sve fino radilo prije tog telefona glupog :( Naravno da cu ih cimat, cim se malo zagusi ja ih zovem, boli me briga...
p.s. rekli su mi da su tehnicari testirali i ta neka margina je prosla na testu ispod prosjeka :/ |
Probaj resetirat router na pocetne postavke. Mozda je bio kod nekog drugog ili se potkrala neka greska pri automatskoj konfiguraciji. Vjerojatno znas sve svoje podtke, jer ces ih nakon reseta vjerojatno morati sve ili samo neke upisat, iako bi ono osnovno, za spajanje na net i telefon, router trebao sam automatski pokupit (nakon reseta) sa njihovog ACS servera.
|
ne znam, jel ima neko mozda podatke koje bi trebao konfigurirati za taj ZTE, pa da ih provjerim? Ne kuzim se bas u to, nikad nisam radio sa tim, samo bi se spojio, uglavnom zicno i to je to... vidim ima dosta opcija u njemu...
E da... na njega je spojen i onaj mali FON router kojeg su ranije davali u T-comu za seranje wi-fia ak tosta znaci... |
http://www.pohrani.com/t/2z/1W/3hsW5t5L/tcom.jpg
Kod mene je trenutno ovako sa ss-a. Stabilno je sve, problema nikakvih a prema podatcima ja sam udaljen 2,3km od centrale i sad kolika je maximalna propusnost za tu daljinu neznam no pise 19,748mbit/s :stoopid: Uglavnom na slicnoj/pribliznoj ( 400m razlike ) smo daljini s time da je moj Noise Margin debelo nizi od njegovog pa ja mislim da on ima jednostavno losu paricu koja se kako-tako drzala ok dok nije prebacen na IMS. |
Citiraj:
Kazes da si uzeo 10. Pa jesi ti ikad imao 10 prije ims-a ili koliko si imao? Linija ti nije neka bajna. Koliko si imao prije nego su ti to uveli? Tebi definitivno nesto nije dobro podeseno. Modulacija adsl2+. Dolje adsl2. Na tu atenuaciju ti je adsl2+ max oko 10, adsl2 nesto nize. Nikakvih 17. Ovaj profil sto su ti stavili ti je vjerojatno taj max koji ti mozes postic. Output power na downu je 0... itd itd itd. Zovi da to fixaju, tu nest ne stima ili se modem blesira pa stavi prikazuje krivo. Citiraj:
Evo tu G.992.3 standard i svi annexi na njemu. https://www.itu.int/rec/dologin_pub....F-E&type=items Unutar imas annex K specifikacije. Annex C je odvojen u drugom dokumentu. Iako, nisam siguran dali ovom ZTE-u je to modulacija koja pise "adsl2+" a onda pod enkapsulacijom drze ADSL2 annex_k. Nisam siguran da im se to na isto odnosi. Sto to tocno ZTE-u znaci nisam siguran. Potrazio sam malo ovog zte-a, zna on ovako prenosit i za vdsl. Citiraj:
Citiraj:
Ovo ostalo sto je objasnjavao ili si ti krivo prenio il je on prtljao nesto da rece bilosta :P Ovo s marginom vjerojatno (barem se nadam da je to mislio) misli da je margina losija od linija s slicnim parametrima, sto bi upucivalo da je linija losija od prosjeka. @pogialli. Neznam koliko ste vi razdaljine, ali tvoja je linija 10 puta bolja od njegove. Sad jel on na losoj parici, ili sta neznam, ali samo usporedi atenuaciju, INP i interleave delay/depth tvoj i njegov i sve je jasno. Kod njega je sve gore i svi mehanizmi zastite podataka su pojacani u odnosu na tebe. |
Citiraj:
|
evo kod mene je bilo obratno T-kom - imo standardnu 4 mb/s i tel. preko rutera (to već 2 godine)i zatražio 2 mj gratis 10mb/s...prvi dan svako malo pucanje linije...
zvao ja i prijavio kvar, veli ženskica, javiće se tehničar. ja mislio doće on sa furgonom i prtljat po ruteru (Thomson 782i), al za dva-tri sata zove čoek, predstavi se ko njihov tehničar, veli "promijenio sam neke parametre pa ćete sad vidjet"...I stvarno još taj dan je bilo pucanja veze (petak) ali od slijedećeg (subota) veza super stabilna (već 2 tjedna)!!! dakle, nemam MaxTv ali sam prijavio kvar pucanja veze, bez obzira jel se skidalo il samo konekcija i stvarno riješili sve u istom danu. http://thumbnails109.imagebam.com/34...c343298911.jpg |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
možda bi i kod njega trebao podesiti paramete is sjedišta t-koma... |
Citiraj:
|
Neznam sta bi ti reko. Mozda su ti promjenili paricu u medjuvremenu ili je ova degradirala toliko da je sad takva kakva je. Ja ne vidim nacina da ti na toj parici vuces maxtv+10mbita+ims. Nesto nevalja, a kako nemas podatke od prije, mozda su te jednostavno premjestili na drugu kad si otkazao brzinu. Cak i ne vidim nacina da ti ona radi kako treba s maxtv+4mbita +ims s onim gore parametrima koje si postavio.
Zovi i prijavljuj probleme, nek te tehnicar spoji na drugu paricu jer nesto ne stima, sad imas slike s ove, pa ces moc usporedit. Ping nije bitan za ovo. Citiraj:
|
Evo da Vam podijelim svoje iskustvo.
Već par godina imao sam SX 763 sa 12mb/s internet + max tv + tel, sve radilo savršeno nikad nikakvih problema. Pred cca 2 mjeseca 763 je zbog grmljavine otišao u mirovinu i donjeli su ZTE. Od prvog dana stalno veza puca po cca 30 puta na dan, na wifi uopće veza ne radi ili ako radi onda radi možda 2-3 min i pukne. |
Brojni napisi ovdje ukazuju da svi noviji T-Com routeri imaju znatno losije modeme i teze izlaze na kraj s losim linijama od starijih modela. Izgleda da se u svijetu linije puno bolje drze/odrzavaju nego kod nas, pa i proizvodjaci rade jeftinije routere koji zadovoljavaju na dobrim linijama, a kod nas u mnogo slucajeva puse.
Probaj nabaviti neki SX763 (s originalnim T-Com postavkama) preko njuskala i tako se rijesiti problema, jer izgleda da je to jedino bezbolno rjesenje... |
Da, vjerojatno stednja na jednom da se doda support za nove tehnologije i zadrzi ista cijena ko i prije. Negdje nesto mora patit.
|
Bio mi danas tehnicar, spajao se mjerio, kaze, tu je kod mene sve kao ok, ali da ide jos izmjerit negdje dalje na kablovima...
Kao da sam ja blizu centrale i morala bi micak 10mb radit bez problema. Ali ak bi ja kvalitetniju vezeu moze mi smanjit sa 4.6 na 4 -.- Onda je reko da je nesto sredio, ali mora jos da se konzultira sa sefom i to je bilo sve .... ovo je trenutno stanje ... http://www.pohrani.com/f/9/RH/1WxWd7oT/tcom.jpg |
Ja ne vidim tu bas neku promjenu :) :)
Kazem, kako on ima output power 0, kako ima taj max na 38.5 atenuacije itd.. puno toga tu, barem meni, ne stima. Imas ti neki drugi router da spojis i pogledas kakve on postavke linije prikazuje? Da ti kad ti on dodje jednostavno njega to pitas? Znaci pokazi mu taj downstream attenuation od 38.5 db i max attenable od skoro 18mbita i pitaj ga kako je to moguce. I zasto je output power 0. Da vidimo sto ce on rec. |
iskreno, ni ja ne osjetim da nesto fluidnije radi net :D
nis cekam, reko je da ce mi se jos javiti, ak ne, zovem opet... |
Jutros me zvao tehnicar, da pita kako mi radi net, reko spavam, sta znam. Zove kasnije, imao sam obaveza, reko koko sam malo probao radio je. Nis on da ce konfigurirat na novo ruter..Kasnije zove da je pita jel mi radi internet, reko radi, alu poslu sam vani, a i onako ne zabada uvjek 100% nego se na momente zagusi.
Idem gledam speed test, a ovaj mi smanjio na 2.3mb -.- Evo nove postavke rutera: http://www.pohrani.com/f/0/9M/3Tat8SQh/zte.jpg Bem ti tehnologiju, kad sve ide na gore... I naravno, opet povremeno trokira.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:34. |