![]() |
ebay - molim pomoć
Pomagajte!!!
Kupio sam nekoliko paketa raznog hardvera (sve su starije stvari) i sad me zaj...... ovi u Pošti. Traže račune (koje nemam jer su sve privatne osobe), pa neke carinske deklaracije i još mi na kraju kažu da to preko ebaya nije privatna kupovina i da se bavim sivom ekonomijom. Al dobro nema veze. Molim vas podijelite iskustva, pogotovo što se tiče carinjenja i podizanja paketa. |
ispada kao da bi to preko neke spedicije trebalo cariniti...
vishe o tome ti ne znam... ne znam kako to ide, nisam nikad kupovao preko e-baya. |
Koliko si platio poštu?
Mislim si nabavit neke stvari od tamo. |
Mene zanima kao se plača preko ebaya da li se mora karticom ili postoji nešto kao pouzeče ili nekaj drugo
|
....imam frenda u sloveniji koji je uzeo misonju mx510 (ako se ne varam) i kaze da nije imao niti najmanjih problema prilikom kupovine....
|
Citiraj:
|
evo nekih odgovora:
-stvari su iz njemačke i austrije a poštarina od 15 do 45eura (45 je do 20kg) -plaćao sam western unionom i poštanskom uputnicom -a što se slovenije tiče, ona je u europskoj uniji pa je sve puno jednostavnije |
Citiraj:
|
www.westernunion.com
uglavnom, slanje gotovine:) kod nas to mozes rijesit u svakoj posti, svakoj splitskoj banci i jos na par mjesta. |
E bay je samo posrednik kao recimo oglasnik. To reci ovima na pošti.
Kako je u EU zakon takav da privatna osoba nije dužna ispostaviti račun, nema računa. Carinska deklaracija ovisi o carinarnici i do nje dolazi neovisno o računu, ukoliko računa nema carnik procjenuje da li roba prelazi iznos od 300kn za novu odnosno 150kn za rabljneu robu ako ne nema carine ako da naplatiti će ti carinu. |
Pa ... ja sam kupovao Axima X50V iz USA ebay-a ...
Nikakvih problema - lupili mi carinu da sam se skoro zbljuval, platil i psujući otišao, ali sam dobil paket ... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:19. |