![]() |
(riješeno) Maximus VI Impact wifi problem
Konfa iz siga, novo složena.
Kada se uspijem spojiti na wifi i odem na neki browser umre konekcija na net/wifi, i to ne samo na tom kompu nego mi ubije cijeli wifi tako da se diskonektaju i ostala računala. I tako može cijeli dan u krug. :stoopid: Dakle kad je kartica samo spojena wifi radi i drugdje, odem na browser, paf, sve puca. Wtf? Probao sa različitim driverima, reinstalirao frikin win već 2. puta i isto. Jel itko zna u čemu je problem? Guglo po netu, ima sličnih problema no nisam našao riješenje. |
Da updejtam, wifi se spaja preko ajfona bez frke i net radi. Samo se ne spaja na Thomsonov ruter od Amisa. Lan radi. Bluetooth radi.
Ima li to kakve veze sa postavkama wifi-a, "b/g"/enkripcija ili slično pošto je modul na ploči "ac"? |
stavi drugačiju enkripciju/zaštitu
|
Sličan problem kod mene je bio kad sam na routeru postavio i wpa2 i wpa zaštitu istovremeno, kao da mi bude kompatibilan sa nekim uređajima koji ne podržavaju wpa2. Bio je u pitanju zyxel. Mobitel Motorola Defy+ (podržava wpa2) se nikak nije mogao spojiti i zagušio je cijeli router, tak da nitko nije mogao koristiti internet ili lan.
I to je bio problem samo kad je Defy+ pokušavao na wlan. Inače je sve funkcioniralo OK. Promijenio sam da samo wpa2 enkripciju koristi i sve je bilo OK. Ono što možeš probati: vidi postoji li u device manager -> wlan kartica -> properties pod onim opcijama (ne znam napamet koji tab) mogućnost odabira moda u kojem kartica radi, pa forsiraj G (ako to uopće taj driver nudi, isto ovisi). Pogledaj u routeru isto da nije "dvostruka" enkripcija upaljena. Više informacija ne mogu pružiti. |
Probaj promjeniti i kanal wifi-a.
|
Yep. Enkripcija. Mene je jebalo sa Amis routerom. Spojio na postojeci router d-linkov punokrvni N i 2.4 i 5ghz i sve radi ko iz puske.:chears:
|
Riješio!
Stavio 802.11g, kanale na manual setup, 2. kanal, wpa+wpa2 enkripcija i radi k'o zvijer. Zahvaljujem na idejama i pomoči. :fala::beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |