![]() |
(riješeno) Windows 7 chkdsk problem
Htio sam uraditi provjeru HDD-a alatom chkdsk i slijedio sam ove upute:
Start, upiši CMD (run as administritator) – u novootvorenome Dos prozoru treba upisati C:\Windows\system32>chkdsk f/ r/ i nakon klika na enter piše "invalid parameter" Zna li ko u čemu je problem |
Parametri ti se pišu na način /parametar ne parametar/.
I ne treba ti cijela putanja dovoljno je samo upisati chkdsk /f ne znam što će ti /r osim da uspori cijelu stvar. /f je popravljanje grešaka dok /r pokušava oporavak iz bed sektora. |
Citiraj:
Ne razumijem zašto nebi bilo bolja solucija sa tim “ f/ r/ “ nego bez toga. Jer ako ne upišem to onda če mi chkdsk samo provjerit stanje HDD-a ali ne i popraviti greške (ako ih bude) |
Ti trolaš ili?
Evo ti službeno od microsofta. http://technet.microsoft.com/en-us/m.../ee872425.aspx I još nisi pročitao što sam napisao. Rekoh da je /r suvišan, ne /f, ali za svaku sigurnost stavi /f /r. |
Ok, ali napisao sam u prvome postu da sam nadopisao chkdsk f/ r/ i nakon klika na enter piše "invalid parameter".
Zašto, kad sam pravilno upisao (s razmacima) tako da komanda izgleda ovako C:\Windows\system32>chkdsk f/ r/ Ako taj r/ nije baš bitan onda mogu i bez njega Znači f/ popravlja greške ali nije mi baš jasno šta znači to šta si napisao za r/ "/r pokušava oporavak iz bed sektora" Nemoj se ljutiti, nisam baš neki znalac i htio bi neke stvari naučiti od vas koji se razumijete u te stvari. |
Čekaj jel ti upisuješ prvo slovo pa kosu crtu ili kosu crtu pa slovo?
Ne znam jer prvo je krivo drugo je pravo. Znači kosa crta slovo - ne obrnuto. /f /r != (različito) f/ r/ |
Ajoj u pravu si, krivo upisujem, treba prvo kosa crta pa onda slovo.
Sorry, hvala na strpljenju i razumijevanju |
Citiraj:
/f /r kako ti kolega objasnio. Scrrenshot je sa tog videa. http://www.pohrani.com/f/b/13q/3vRO6xUs/screenshot4.jpg |
Još jedamput se izvinjavam, totalno sam zablokirao kad sam to previdio.
Hvala na razumijevanju |
najlakse ti bilo upisati
chkdsk /? onda vidis parametre i dali su validni a ne ovako se ganjati okolo |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:36. |