![]() |
Fortron 550W - ventilator
Imam napajanje Fortron FSP550-60PLN 550W i ventilator se dosta čuje u stvari on mi je najglasniji dok su ostali ventilatori jako tihi pa sam mislio da ga zamjenim pa bi molio da mi preporučite neki tih ventilator od 80mm, a da dobro hladi napajanje. :beer:
I još me zanima da li je promjena jednostavna, da li treba lemiti žice od ventilatora ili ima konektor pa se samo natakne?? |
OT-daš tolke pare za napajanje s ventom od 80cm:clap:
|
Citiraj:
|
Papst ili "šarkunov" SilentEagle.
Samo pitanje je da li će se napajanje onda malo više grijati zbog manjeg protoka zraka? Trebao si ti na staru školu, Fortron 350W SS;) |
Ccc, da je netko pročitao moj review prije kupnje...:)
Ok, situacija je ovakva. Ako se dobro sjećam, Fortron nema naljepnicu tako da ga se može otvoriti bez poništavanja garancije. Ako ima, onda si u gabuli i ne preporučam otvaranje. Dakle, otvori napajanje ako nema naljepnicu, pogledaj, baci slikice, možeš napraviti i neku gujdu o zamjeni venta :), ali da te odmah obeshrabrim, 350W SS nije imao konektor nego je trebalo lemiti. kakva je situacija sa 550W, nemam pojma. |
Ja sam tek danas vidio tvoji temu o napajanjima ;)
Nije meni problem nešto zalemiti, samo sam pitao, imam ja Weller profesionalnu lemilicu tako da nema frke, imam i pumpicu i sve što treba ;) Oće ovaj ventilator biti dobar: ventilator papst 80mm, 19db, n/2gmle, šta misliš?? Kad budem mijenjao ventilator stavit ću ovdje slikice ;) |
Mislim da hoće, ali ako kupuješ vent, bit ćeš zadovoljan i sa Sharkoonom 2000.
Očekujem par slikica, jesi čuo? :) |
Slikice stižu sigurno čim mi stigne ventilator, moram ga naručit u Linksu jer ovdje kod mene nisam vidio da ima takvih, uzet ću onda Papsta da pravi društvo ostalim Papstovima u kompu :D ;)
|
Evo stigo vetilator - Papst 19db.
Sve je spremno za operaciju Otvoreno napajanje i ventilator je spojen na polčicu preko konektora ali je konektor zaliven sa nekom smolom Ventilator je izvađen, a žice su presječene Ovako izgleda napajanje kroz otvor od ventilatora Novi ventilator je unutra, žice su skračene i zalemljene Sve u svemu operacija je bila jednostavna, Papst se uopće ne čuje ali mi se čini da manje piri od starog ventilatora mada je temperatura na Aux-u ostala ista :beer: |
A jel sve radi:D
|
Citiraj:
Evo kad pokrenem Prime95 test temperatura na Aux-u dođe do 33 stupnja, a prije je išla do 37 ;) |
najbolji fan za zamjenit u psu je defitivno panaflo (ne dobavljiv jos kod nas [svi spmamat sve forume informatickih firmi da ga uvezu ;)]) ima strasan protok uz minimalnu buku to mogu posvjedocit svi koji su ga culi. Takodjer zbog nacina kako je napravljen bit ce nesto trajniji od obicnih fanova.
|
Bravo!:beer:
Kad smo kod manjeg protoka, to ti se čini jer se vent ne čuje :D Inače, svaka čast, lijepo izvedeno. Jesi isprobao kako radi stari vent van kućišta? |
Joj jesam, probao sam spojit taj stari vent da ga čujem i čuje se ko sam vrag, dere se za popizdit :rambo:
|
a zake nisi odlemio žice koje su na ventu?
Tak sam ja na Enhanceu mjenjao 8cm vent.. Citiraj:
|
Nemam pojma, nije mi palo na pamet ;)
|
e viš meni je to bila prva stvar jer je puno jednostavnije na enhanceu to napravit nego se zajebavat s lotanjem oko PCBa.
|
Ljudi moji jel moguće da ovaj Papst od 19db tako dobro hladi??
Sa starim ventilatorom kada sam stavio ruku iza ventilatora točno sam osjetio vruči zrak. S ovim novim Papstom osjeti se malo toplo, kao da vrti na minimumu. Kad liznem dlan da bude vlažan i stavim iza ventilatora osjetim da dlan malo hladi. |
Ja sam kod testiranja primjetio da stock vent izbacuje jako malo zraka. Sad, koliko je Papst bolji, ne znam, meni je malo čudna takva razlika.
|
Evo sad sam otvorio kučište i pipao sam napajanje. Samo je s donje strane napajanje mlako, a s bočne strane i sa zadnje strane gdje su rebra je hladno.
A tempreratura na Aux-u mi je 26°C. |
Znao sam da je stock vent smeće, ali da je toliko...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51. |