PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   PDF printer se ne pojavljuje nakon instalacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=260336)

RascaL 11.06.2014. 15:49

PDF printer se ne pojavljuje nakon instalacije

Probao sam par različitih programa, ali nakon instalacije svakog pod "Devices and Printers" se ne pojavljuje ni jedan (osim fizičkog).

Jedina opcija mi je bila instalirat Adobe Acrobat XI Pro budući da se integrira u Word. Sejvanje u PDF u ovom slučaju radi, ali slike/grafovi su pixelizirani bez obzira na 220ppi opciju.

Ima li netko sličnih iskustava?

Forace 11.06.2014. 15:52

Ne znam koje si pdf printere probavao probaj pdf creator ili cutepdf ako već nisi. Ako instalacija prođe u redu trebali bi se uredno pojavit.

Naravno moraš instalaciju pokrenuti kao administrator ako je UAC uključen, ako si guest ili običan korisnik na win xp to bi isto moglo objasnit ne pojavljivanje printera.

Koji OS te da li je taj račun admin acc s kojim instaliraš?

nino 11.06.2014. 16:04

Koristim Bullzip, odlično radi kod mene i na par pc-a sto sam isprobao.

Sinac 11.06.2014. 16:11

Koristim CutePDF i odličan je...

RascaL 11.06.2014. 17:51

Bullzip sam inače i koristio, ali budući da se nije pokretao probao sam reinstalirat. Nakon njega CutePDF ista priča, instalacija prođe uredno ali se printer ne pojavljuje ni nakon restartanja. Sve instalacije sam pokretao kao administrator na Win 7 Ultimate 64-bit.

Na laptopu Word 2013 isto izbacuje pixelizirane slike u PDF-u, dok Bullzip preko laptopa printa PDF kako spada.

coconut 11.06.2014. 20:13

Ja koristim doDPF na W7 Professional x64 i šljaka.

Sinac 11.06.2014. 22:27

Citiraj:

Autor RascaL (Post 2611362)
Bullzip sam inače i koristio, ali budući da se nije pokretao probao sam reinstalirat. Nakon njega CutePDF ista priča, instalacija prođe uredno ali se printer ne pojavljuje ni nakon restartanja. Sve instalacije sam pokretao kao administrator na Win 7 Ultimate 64-bit.

Na laptopu Word 2013 isto izbacuje pixelizirane slike u PDF-u, dok Bullzip preko laptopa printa PDF kako spada.

Ajd ti provrti Combofix, tek toliko da ne ispadne da imaš kakvog trojanca ili virusa.

RascaL 12.06.2014. 11:09

Probao sam i doPDF, isti ishod.

ComboFix log ne daje naznake ikakvih virusa, ali nakon njega je primjetno ubrzanje windowsa. Na stranu to, Bullzip se i dalje ne pojavljuje.

coconut 12.06.2014. 12:18

Tebi nešto ne štima sa windozama kad ti nijedan od tih programa ne radi. Probaj još instalirati Nitro PDF Reader koji automatski instalira i virtualni PDF printer. Ako ni on ne bude radio, onda razmisli o reinstalaciji OS-a.

Forace 12.06.2014. 13:42

Ili pogledaj u windows logovima ima li grešaka vjerojatno instalacija prijavi zašto ne uspije instalirat printer.

1v@n 12.06.2014. 14:16

Jesi stavio "press quality" pod kvalitetu kod printanja na PDF?
Imaš i "Export" opciju pa PDF pa probaj i tako.

Ako exportaš u 220 dpi, onda ti i fotke moraju biti 220 dpi.

Ne znam jel radiš s Indesignom i Illustratorom uz to, ali tamo je pravilo da izvlačiš postscript file van i onda ga Distillerom pretvaraš u PDF s opcijama za HQ print.

Ne znam koji još program može izvuć Postscript file van, ali proguglaj malo.

syss 12.06.2014. 14:18

da tebi print spooler servis nije u nekoj banani?

RascaL 12.06.2014. 14:58

Zaboravih napomenuti da je sve radilo do prije 2 tjedna.
Najvjerojatnije su neki driveri u konfliktu s obzirom da sam trenutno na rezervnoj matičnoj (dok nova ne stigne iz Kine). Za nju ne postoje službeni Win 7 driveri tako da sam osuđen na trenutno stanje još koji tjedan.

Pod performance info sam našao da je problem u Storlib bus driveru što su Windowsi potom sami riješili (navodno).
Kasnije sam u Device Manageru (hidden devices) našao driver bez imena i svrhe označen upitnikom. Nakon brisanja i dalje nema nikakve promjene po pitanju PDF printera.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:21.