PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hlađenje (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Kako staviti pasivce? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26017)

Dudek 30.09.2005. 10:48

Kako staviti pasivce?

Daklem pitanje je kak da stavim (zaljepim) pasivce na memoriju od graficke jer sam cuo da ona obostrano ljepljiva traka koja se dobije uz njih samo jos moze pogorsati stvar.

burke 30.09.2005. 10:53

druga opcija ti je dvokomponentno ljepilo

ako ga staviš u kuteve (recimo dva nasuprotna) + termalna pasta na ostaloj površini i nepretjeraš s ljepilom možeš se i nadat da ćeš to moći skinuti jednom

ako ideš samo s ljepilom onda je to trajno.....tj likovi su si znali isčupat BGA čipve sa kartice pokušavajući skinuti pasivce

....ja sam si zakeljio sa ljepilom u čoškovima pasivno na NB na ploči.....probao sam postupak nekoliko puta na jednoj igorenoj i stvarno se dosta lagaano skida
:beer:

Dudek 30.09.2005. 14:15

Ajde preporuci neko dvokomponentno ljepilo za taj posao.

Jel bi to funkcioniralo i za heatspreader na ramu?

mc_fish 30.09.2005. 14:20

2komponentno zalmanovo ljepilo iz linksa...ak se en varam 34 kune dode

inace sa svim funkcionira sam moras znat kak se stavlja...

Dudek 30.09.2005. 14:54

Hvala na pomoci

burke 30.09.2005. 14:58

:beer:

BTW...misli da je ljepilo sada 17 kn

dr_epox 03.10.2005. 00:37

Nadam se da nisi kupio ljepilo i dobio sasuseno kao ja, nije mi bas jasno, original zapakovano, a smece :-(

Router 03.10.2005. 09:25

I ljepilo ti je u kao injekciskoj dozi , pa slucajno ako ti se dogodi da bas ne ide ne vadi ono sa cime stiskas nikako jer uci ce ti zrak pa vise nece funkcionirati pa ces morati otvarati skalpleom i razmazivati sa stapicom od sladoleda - nije kao da prepricavam sto mi se dogodilo prosli tjedan.
Ali je odlicna stvar i drzi .

4444josip4444 03.10.2005. 10:15

Ja sam kupio od coolermastera hladnjake za memoriju, imaju na sebi već ljepilo, samo se skine ona zaštitna trakica, odlično drže i bome su vrući nakon sat-dva igranja dum-a.... tak da po mom dobro provode toplinu.... hladnjavci su na ati 9800pro!

Dudek 03.10.2005. 12:47

Citiraj:

Originally posted by 4444josip4444
Ja sam kupio od coolermastera hladnjake za memoriju, imaju na sebi već ljepilo, samo se skine ona zaštitna trakica, odlično drže i bome su vrući nakon sat-dva igranja dum-a.... tak da po mom dobro provode toplinu.... hladnjavci su na ati 9800pro!
Ispravite me ak se ne varam al zar nisu ta ljepil koja su vec gore nesto tipa malo jaci dvostrani selotejp i da ne provode bas dobro toplinu pa se zapravo postize kontraefekt i dolazi do jacega zagrijavanja jer sprijecava odvodenje topline:fuming: :fuming: :fuming:

bude 03.10.2005. 13:57

Citiraj:

Originally posted by Dudek
Ispravite me ak se ne varam al zar nisu ta ljepil koja su vec gore nesto tipa malo jaci dvostrani selotejp i da ne provode bas dobro toplinu pa se zapravo postize kontraefekt i dolazi do jacega zagrijavanja jer sprijecava odvodenje topline:fuming: :fuming: :fuming:
Ne! Dakako da je daleko bolje s pastom i ljepilom u kutevima, ali i ovo provodi dosta dobro toplinu

joolka 03.10.2005. 16:39

Citiraj:

...da su tako pametni da naprave pasivce koji daju kontraefekt ne bi bas rekao...ja sam ih koristio na radeonu 9700 i zbilja su ok za neko poboljsano haldjenje meme...

Tr4f1ka 04.10.2005. 14:53

Re: Kako staviti pasivce?

Citiraj:

jer sam cuo da ona obostrano ljepljiva traka koja se dobije uz njih samo jos moze pogorsati stvar.
krivo si cuo
ja koristim vec skoro godinu dana s tu "ljepljivu traku" i fino ide, memu digo sa 600 na 710 mhz...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49.