![]() |
Kako staviti pasivce?
Daklem pitanje je kak da stavim (zaljepim) pasivce na memoriju od graficke jer sam cuo da ona obostrano ljepljiva traka koja se dobije uz njih samo jos moze pogorsati stvar.
|
druga opcija ti je dvokomponentno ljepilo
ako ga staviš u kuteve (recimo dva nasuprotna) + termalna pasta na ostaloj površini i nepretjeraš s ljepilom možeš se i nadat da ćeš to moći skinuti jednom ako ideš samo s ljepilom onda je to trajno.....tj likovi su si znali isčupat BGA čipve sa kartice pokušavajući skinuti pasivce ....ja sam si zakeljio sa ljepilom u čoškovima pasivno na NB na ploči.....probao sam postupak nekoliko puta na jednoj igorenoj i stvarno se dosta lagaano skida :beer: |
Ajde preporuci neko dvokomponentno ljepilo za taj posao.
Jel bi to funkcioniralo i za heatspreader na ramu? |
2komponentno zalmanovo ljepilo iz linksa...ak se en varam 34 kune dode
inace sa svim funkcionira sam moras znat kak se stavlja... |
Hvala na pomoci
|
:beer:
BTW...misli da je ljepilo sada 17 kn |
Nadam se da nisi kupio ljepilo i dobio sasuseno kao ja, nije mi bas jasno, original zapakovano, a smece :-(
|
I ljepilo ti je u kao injekciskoj dozi , pa slucajno ako ti se dogodi da bas ne ide ne vadi ono sa cime stiskas nikako jer uci ce ti zrak pa vise nece funkcionirati pa ces morati otvarati skalpleom i razmazivati sa stapicom od sladoleda - nije kao da prepricavam sto mi se dogodilo prosli tjedan.
Ali je odlicna stvar i drzi . |
Ja sam kupio od coolermastera hladnjake za memoriju, imaju na sebi već ljepilo, samo se skine ona zaštitna trakica, odlično drže i bome su vrući nakon sat-dva igranja dum-a.... tak da po mom dobro provode toplinu.... hladnjavci su na ati 9800pro!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
...da su tako pametni da naprave pasivce koji daju kontraefekt ne bi bas rekao...ja sam ih koristio na radeonu 9700 i zbilja su ok za neko poboljsano haldjenje meme... |
Re: Kako staviti pasivce?
Citiraj:
ja koristim vec skoro godinu dana s tu "ljepljivu traku" i fino ide, memu digo sa 600 na 710 mhz... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:49. |