![]() |
(riješeno) Setup Windows 7 x32 SP1 ne vidi HDD/SSD
Instalacija win7x86/64 sp1 ne vidi hard/ssd disk pri instalaciji, zna li netko u čemu je problem ?
Konfa pod moj komp, trenutno je gore w8.1 x64. Isprobao druge postavke storage kontrolera u uefiu, promjenio i izvor windowsa, pokusao preko dvd-a i usb. SSD je u GPT (trenutno je gore os, boot disk), a HDD u MBR formatu. Pokusao sam preko usb sticka učitati "drivere" za sata s stranice od ploče, i kaze da ne moze pronaci nikakve diskove. (probao i za w8,8.1,vistu-za sve i x86 i x64) Što mi je činiti? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Meni se to dešavalo kad mi nije valjao image od windowsa. Normalno sam ga mogo snimit na dvd ili usb ali kod instalacije nije vidio diskove. Sa drugim, ispravnim imageom sve radi.
|
Citiraj:
|
Zasto nevidi onda HDD u MBR formatu?
Probao sam drivere s sluzbene stranice ucitati s USB-a, kaze nekompatibilan driver, odnosno nemoze pronaci nijedan disk. Probao sam drugi image na USB-u, mislim da nema veze DVD/USB ? Nisam jedino isprobao jedan/drugi disk odspojit pa probat, probat cu sutra. |
zato što si instalirao win8 pod uefi postavkama bios-a. ugasi uefi u biosu i prebaci postavke na "klasični bios", tad bi ga trebao vidjet kod instalacije i moraš pobrisati particije prije one na kojoj su bili windowsi. najbolje sve zbriši i kreiraj nove ako nemaš bitnih podataka na hardu
|
Citiraj:
I izgleda mi da bi mozda vidlo SSD kad bi ga wipeao i u MBR prebacio. Znači kazes da probam prebacit disk u MBR te da ga izbrisem cijelog? Jos sam dobio prijedlog/savjet da odspojim HDD i ostavim samo SSD te da ce onda vidjeti disk. Cudno je ako kliknem browse na driver kao da mi instalacija normalno pokaze HDD disk u file exploreru kao i USB, naravno da sam pokusao s driverima s sluzbene stranice, al uopce ne trza, tj kao da nisu driveri za taj kontroler/plocu. |
Evo uspio sam pronaci custom driver koji funkcionira i trenutno je gore ljubljeni XP 32bit te ce ic jos gore i w7 te w8.1 ako cu imat volje.
Moze lokot. Izvor drivera ako nekome zatreba (za slipstreamanje W xp i W7x32) http://www.win-raid.com/t406f25-AsRo...p.html#msg6298 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:48. |