![]() |
Jamstvo
Kupio sam procesor u linksa i na njemu pise da imam garanciju od 36 mjeseci i pise citiram : Ugradnjom od strane neovlastene osobe proizvod gubi jamstvo .
Dakle ako ja ugradim samostalno procesor ne vrijedi mi vise jamstvo ? Što znaci da ja moram platiti linksu ugradnju procesora da bi imao jamstvo ili je to besplatno ? |
hijao, pa okreneš njihov broj i saznaš odgovor u 10 sekundi
|
To piše na doslovno svakom komadu informatičke opreme :D
|
Citiraj:
|
a i prije buš sjebal garanciju na ploču nego na proc ako zezneš s ugradnjom :D
|
dobro jel mi trebaju oni tamo ugraditi ili ja mogu sam :D
nije mi problem ugraditi samostalno nego ne zelim izgubiti jamstvo :D |
Samo pazi na poziciju u kojoj procesor ulazi u soket, da je isti podržan od tvoje ploče i verzije biosa.
|
Citiraj:
|
Nećeš. To je forme radi.
|
Citiraj:
ajde vjerovat cemo ti :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Gubiš jamstvo samo ako pokidaš proc ili uzrokuješ kvar. Ne gubiš činom ugradnje nego posljedicom nestručne ugradnje :D. |
Da se to striktno primjenjuje, 99% članova ovog foruma ne bi više imalo garancije za ijednu komponentu. A dalo bi se raspraviti i o stručnosti servisera koji ugrađuje komponente po raznim firmama, u smislu imaju li oni neki specijalni certifikat kojim se potvrđuje da su stručnjaci za ugradnju komponenti?
|
Citiraj:
Uz proizvod ne dolaze upustva posto je namijenjen za ugradnju iskljucivo od strane ovlastene i strucne osobe. ugradnjom od strane neovlastene osobe proizvod gubi jamstvo |
Kao što reče kolega, to piše forme radi. Osobno nisam nikad čuo da su nekome odbili garu ako je sam ugradio komponentu. Naravno, pod to ne spadaju one koje su fizički oštećene prilikom ugradnje.
|
Kako je definirana ovlastena osoba za ugradnju procesora i po kojem pravilniku?
|
pa jednostavno, dođeš tamo i kažeš "ja sam ovlaštena osoba za ugraditi taj procesor", oni te pitaju tko je tebi dao ovlaštenje, a ti pitaš kome je sve dao intel hrvatska ovlaštenje za ovlastiti potencijalnu ovlaštenu osobu.
stvar riješena. čisti hrvatistan :D @coconut... debelo i naširoko se da pričati o stručnosti "ovlaštenih" servisera... ono što ja gledam naokolo kod ljudi ono sa 4-5banke u guzici je na razini praktikanata koje smo držali u firmi. ovlašteni kod nas (u mojim očima) ne znači ništa više od "od bratićevog malog susjed". |
Citiraj:
|
Wtf
Pa od koga su oni dobili ovlastenje? Intela? AMD? Asus? MSI? |
To tebe kao kupca ne treba brinuti.
|
Bilo je o tome već milijun puta govora, i to prije oho-ho vremena, pa do sada nisam čuo da je ikome odbijeno jamstvo...baš ta činjenica ti je najbolje jamstvo;)
Uostalom...rikne ti proc pod jamstvom- skineš proc i vraćaš ga kao takvoga. Ako pitaju takvu budalaštinu, negiraj da je uopće bio ugrađen, reci da si ga držao u ladici i da "imaš špurijus" da je postao neispravan, a ti (jasno) želiš ispravan proc u ladici :D:D Pa neka slobodno testiraju, ako ne vjeruju tvome "instinktu" ;) |
Citiraj:
Zato kad kupujes proizvode ako oni nisu ovlasteni za ugradnju upute te u servis koji to obavlja za njih (ne pricam o inf tehnici sad) Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
da nije dobro ugrađen, nebi odmah radio.... savinuti pinovi ili već nekaj. |
Citiraj:
;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:23. |