PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Jamstvo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=259505)

vudreni 13.05.2014. 13:53

Jamstvo

Kupio sam procesor u linksa i na njemu pise da imam garanciju od 36 mjeseci i pise citiram : Ugradnjom od strane neovlastene osobe proizvod gubi jamstvo .

Dakle ako ja ugradim samostalno procesor ne vrijedi mi vise jamstvo ? Što znaci da ja moram platiti linksu ugradnju procesora da bi imao jamstvo ili je to besplatno ?

mamutarka 13.05.2014. 13:59

hijao, pa okreneš njihov broj i saznaš odgovor u 10 sekundi

hedgehog 13.05.2014. 14:01

To piše na doslovno svakom komadu informatičke opreme :D

nino 13.05.2014. 14:04

Citiraj:

Autor vudreni (Post 2594359)
Dakle ako ja ugradim samostalno procesor ne vrijedi mi vise jamstvo ?

Ovisno kako ga ugradis. :D

domis 13.05.2014. 14:06

a i prije buš sjebal garanciju na ploču nego na proc ako zezneš s ugradnjom :D

vudreni 13.05.2014. 14:09

dobro jel mi trebaju oni tamo ugraditi ili ja mogu sam :D
nije mi problem ugraditi samostalno nego ne zelim izgubiti jamstvo :D

ShanTech 13.05.2014. 14:09

Samo pazi na poziciju u kojoj procesor ulazi u soket, da je isti podržan od tvoje ploče i verzije biosa.

vudreni 13.05.2014. 14:12

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2594382)
Samo pazi na poziciju u kojoj procesor ulazi u soket, da je isti podržan od tvoje ploče i verzije biosa.

Znam ugraditi procesor :lol2: nego ocu li izgubiti jamstvo ako to ucinim :D

ShanTech 13.05.2014. 14:14

Nećeš. To je forme radi.

vudreni 13.05.2014. 14:23

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2594389)
Nećeš. To je forme radi.

ajde vjerovat cemo ti :chears:

QuidZz 13.05.2014. 14:35

Citiraj:

Autor vudreni (Post 2594399)
ajde vjerovat cemo ti :chears:

Neces izgubit jamstvo 100%. Ugradi CPU bez brige. ;)

D1viry 13.05.2014. 14:51

Citiraj:

Autor vudreni (Post 2594359)
Kupio sam procesor u linksa i na njemu pise da imam garanciju od 36 mjeseci i pise citiram : Ugradnjom od strane neovlastene osobe proizvod gubi jamstvo.

Zaboravio si da ispred piše "Jamstvo ne vrijedi ako je kvar ili oštećenje uzrokovano".
Gubiš jamstvo samo ako pokidaš proc ili uzrokuješ kvar. Ne gubiš činom ugradnje nego posljedicom nestručne ugradnje :D.

coconut 13.05.2014. 14:52

Da se to striktno primjenjuje, 99% članova ovog foruma ne bi više imalo garancije za ijednu komponentu. A dalo bi se raspraviti i o stručnosti servisera koji ugrađuje komponente po raznim firmama, u smislu imaju li oni neki specijalni certifikat kojim se potvrđuje da su stručnjaci za ugradnju komponenti?

vudreni 13.05.2014. 14:56

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2594419)
Zaboravio si da ispred piše "Jamstvo ne vrijedi ako je kvar ili oštećenje uzrokovano".
Gubiš jamstvo samo ako pokidaš proc ili uzrokuješ kvar. Ne gubiš činom ugradnje nego posljedicom nestručne ugradnje :D.

citiram što pise od pocetka do kraja :D

Uz proizvod ne dolaze upustva posto je namijenjen za ugradnju iskljucivo od strane ovlastene i strucne osobe. ugradnjom od strane neovlastene osobe proizvod gubi jamstvo

coconut 13.05.2014. 15:57

Kao što reče kolega, to piše forme radi. Osobno nisam nikad čuo da su nekome odbili garu ako je sam ugradio komponentu. Naravno, pod to ne spadaju one koje su fizički oštećene prilikom ugradnje.

antebr 13.05.2014. 17:23

Kako je definirana ovlastena osoba za ugradnju procesora i po kojem pravilniku?

syss 13.05.2014. 18:50

pa jednostavno, dođeš tamo i kažeš "ja sam ovlaštena osoba za ugraditi taj procesor", oni te pitaju tko je tebi dao ovlaštenje, a ti pitaš kome je sve dao intel hrvatska ovlaštenje za ovlastiti potencijalnu ovlaštenu osobu.

stvar riješena.

čisti hrvatistan :D

@coconut... debelo i naširoko se da pričati o stručnosti "ovlaštenih" servisera... ono što ja gledam naokolo kod ljudi ono sa 4-5banke u guzici je na razini praktikanata koje smo držali u firmi.

ovlašteni kod nas (u mojim očima) ne znači ništa više od "od bratićevog malog susjed".

wooden 13.05.2014. 19:36

Citiraj:

Autor antebr (Post 2594518)
Kako je definirana ovlastena osoba za ugradnju procesora i po kojem pravilniku?

Ovlašten je onaj koji ti je prodao procesor, tj. trgovac i on bi ga i trebao ugraditi, pošto oni to većinom ne rade, napravio se kompromis pa niti ne odbijaju garanciju radi toga što nije ugrađeno od njihove strane.

antebr 13.05.2014. 19:42

Wtf
Pa od koga su oni dobili ovlastenje? Intela? AMD?
Asus? MSI?

wooden 13.05.2014. 19:45

To tebe kao kupca ne treba brinuti.

windfucker 13.05.2014. 20:29

Bilo je o tome već milijun puta govora, i to prije oho-ho vremena, pa do sada nisam čuo da je ikome odbijeno jamstvo...baš ta činjenica ti je najbolje jamstvo;)

Uostalom...rikne ti proc pod jamstvom- skineš proc i vraćaš ga kao takvoga.
Ako pitaju takvu budalaštinu, negiraj da je uopće bio ugrađen, reci da si ga držao u ladici i da "imaš špurijus" da je postao neispravan, a ti (jasno) želiš ispravan proc u ladici :D:D
Pa neka slobodno testiraju, ako ne vjeruju tvome "instinktu" ;)

sandokan111 13.05.2014. 23:53

Citiraj:

Autor wooden (Post 2594589)
Ovlašten je onaj koji ti je prodao procesor, tj. trgovac

Ne, ovlasten je onaj koji je ovlasten. To moze, ali i ne mora bit trgovac ako cemo pravno gledat....
Zato kad kupujes proizvode ako oni nisu ovlasteni za ugradnju upute te u servis koji to obavlja za njih (ne pricam o inf tehnici sad)
Citiraj:

Autor wooden (Post 2594593)
To tebe kao kupca ne treba brinuti.

Normalno da ga zanima ako bi mu na osnovu pocetnog pitanja pokusali odbit garanciju
Citiraj:

Autor windfucker (Post 2594612)
Ako pitaju takvu budalaštinu, negiraj da je uopće bio ugrađen, reci da si ga držao u ladici i da "imaš špurijus" da je postao neispravan, a ti (jasno) želiš ispravan proc u ladici :D:D

Tocno tako.

chief_wolfinjo 14.05.2014. 08:38

Citiraj:

Autor windfucker (Post 2594612)
Bilo je o tome već milijun puta govora, i to prije oho-ho vremena, pa do sada nisam čuo da je ikome odbijeno jamstvo...baš ta činjenica ti je najbolje jamstvo;)

iskreno niti ja nisam ikada čuo za tak nekaj da te netko pita dali je proc od strane ovlaštene osobo ugrađen ?? :D

da nije dobro ugrađen, nebi odmah radio.... savinuti pinovi ili već nekaj.

windfucker 14.05.2014. 10:30

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2594799)
iskreno niti ja nisam ikada čuo za tak nekaj da te netko pita dali je proc od strane ovlaštene osobo ugrađen ?? :D

Niti ćeš čuti.
;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:23.