![]() |
Povezivanje laptopa i PC-a?
Da li je moguce povezat lap sa wins 8.1 i PC sa wins 7 preko USB-a ?
Jel mi treba neki program da bi radio file transfer? Trebao bi prebaciti nekih 700gb, pa mi je preko sticka to malo pre sporo, a drugu opciju nemam :/ |
A mreža? Crossover kabel? Izvaditi disk iz laptopa i ubacti u desktop pa presnimiti?.....
Imaš opcija :D. Ovisno o mrežnoj kartici, može i normalan kabel. |
Hm, nebi vadio disk iz novog laptopa, da ne zeznem garanciju... Mrezni kabel.. paa imam samo jedno mjesto na maticnoj, a ak prekopcam, ostajem bez neta sto mi nije ok jer mi treba, jedino ak se moze nekako preko rutera ic mreznim kabelom :/
btw, koja bi bila razlika u brzini USB vs mrezni kabel ? |
Citiraj:
kakvo zezanje, kakva gara ako izvadiš hdd, vadi to van, spoji na sata kablove u kompu i kopiraj šta trebaš, 2-4 vijka i hdd iz laptopa je vani |
Ma kakvo vađenje harda pa spoji mreznim kablom, ak imas standarni ruter obično su gore 2 lan porta u jedan laptop u drugi komp. Mreza ide do 7-8 MB/s ....
|
ili kupi gigabit switch pa bude islo do 110MB/s, ovisno o samoj brzini diska
|
Citiraj:
Citiraj:
|
da, i? 700 gb ili terabajt, najlakše je hdd iz lapa zviznut u komp i C/P
:) ima opcija, ima ;) |
Da se 700 gb i preko 100/100 mreže poslat :). Iako je gigabitna bolja, a switchevi nisu skupi danas, uostalom može i cross ... sve ovisi o tome šta mu točno odgovara. A izgleda da nije cross niti vađenje diska.
Ne znam jesu mrežne danas dosta pametne da dignu gigabitnu na straightu ak se šteka direkt naravno, ili samo dignu 100? |
Ide gigabit preko crossovera jos od prvih c2d laptopa, jos i pametne mrezne danas niti ne traze poseban crossover kabel, same si posloze kaj kak treba.
|
ja preko crossa nisam uspio dobiti gigabit dok sam spajal 2 kompa
|
Za tu količinu podataka je najbolje izvaditi hard iz lapa i staviti ga u desktop konfu.
|
to je definitivno najbolja opcija, ali što ako za vađenje harda treba odšarafiti cijeli laptop? :D:D
|
ako nema samsung ili probook onda ima sreće :)
|
imam thomson tg782 ruter...
ne znam bas jel imam kros kabel, ali se sjecam da sam koristio taj kabel kad sam kopirao sa pc-a u ps3 neke stvari, onda sam to radio tkao da sam pikao u mreznu na kompu i ps3.. e sad, onda mi nije tolko trebao net, a dok ja iskopiram 700gb potrajalo bude :/ znaci jedina solucija da povezem sa thomsonom, al jel mi onda treba winscp ili sad ide drugacije ? |
Uspio sam povezati lan kablom, ne znam kakav je osim da pise na njemu utp klasa 6...
spojio sam samo u ruter, kreirao home network na lapu, sam je izbacio neki pass, prepoznao ga 7 i povezao... e sad, ako neko misli kopirat preko 100gb, nebude bas veselo, jer je brzina oko 10MB/s :D |
Pa to smo i govorili gore. Zato i jesu padale preporuke oko vađenja diska ili gigabitne mreže :). Ak 10 to je još dobro 8 je loše :D.
|
haha, a jbga, ostavio budem prek noci pa sta skopira skopira... nebi stvarno prckao po glanc novom laptopu, jer kakve sam srece bilo bude viska djelova :D
|
gigabot switch ti kosta ispod 200kn novi u ducanu.
5portni kostaju oko 120kn |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13. |